Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Yargıtay başkanı seçimi 23 tur sonunda hala sonuçlanmadı. Mevcut başkan Akarca ve diğer adaylar gerekli olan 175 oyu alamadılar. Yargıtay içindeki farklı siyasi görüşler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday göstermeme tutumu seçim sürecinin uzamasına neden oluyor. Yargıtay'ın muhafazakar ve sosyal demokrat üyeleri arasında görüş ayrılıkları, başkanlık seçimini karmaşık bir hale getirmiş durumda.
24 Nisan 2024

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan, Van İl Seçim Kurulu Başkanı Murat Altundere'den mazbatasını aldı. DEM Parti, Van'da Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Ancak, Zeydan'ın siyasi yasağının iptali kararı Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı ve mazbata ikinci en çok oyu alan AKP adayı Arvas'a verilmesine karar verildi. Bu karara tepkiler sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi.
5 Nisan 2024

Van İl Seçim Kurulu, Van Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi ve mazbatasını iptal etti. Bu kararla, mazbata en çok oy alan ikinci sıradaki AKP adayı Abdulahat Arvas'a verildi. DEM Parti, bu kararı 'siyasi darbe sürecinin devamı' olarak nitelendirerek şiddetle reddetti ve iktidarın müdahalesi olduğunu öne sürdü.
2 Nisan 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde Ali Koç yeniden başkan seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım, Koç'la birlikte sahneye çıkarak destek mesajı verdi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti ve kongreye katılan tüm delegelere teşekkür etti.
9 Haziran 2024

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 37’nci tur oylamasında 193 oy alarak Yargıtay başkanlığına seçildi. Diğer aday Mehmet Akarca ise 103 oy aldı. Seçimde toplam 324 oy kullanıldı, sekiz oy boş çıktı ve 20 oy geçersiz sayıldı. Ömer Kerkez, 1966 doğumlu olup, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur ve çeşitli yargı ve idari görevlerde bulunmuştur.
14 Mayıs 2024

Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için yeniden aday olacağını duyurdu. Bu açıklama, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında yapıldı. Toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti ve Eşref Alaçayır, toplantının divan başkanı olarak oy birliğiyle seçildi.
27 Nisan 2024

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Turkcell Yönetim Kuruluna üye olarak atandı. Turkcell'den yapılan açıklamada, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın görevine devam edeceği ve yeni üyeler arasında İnci'nin yanı sıra Arda Ermut ve Prof. Dr. İdris Sarısoy'un da bulunduğu belirtildi. Ayrıca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İnci'nin bu görevden aylık 150 bin lira ücret alacağını ifade etti.
3 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, VAR'dan sorumlu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini duyurdu. Federasyon, Özkalfa'ya hizmetleri için teşekkür ederek, yerine Dr. Cem Satman'ın getirildiğini açıkladı. Cem Satman, daha önce Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği yapmış ve UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde görev almış bir isim.
28 Şubat 2024

Ersun Yanal, bu yıl 1’inci Lig’e yükselen Amedspor'un yeni teknik direktörü oldu. Kulüp başkanı Aziz Elaldı, Yanal'ın futbol felsefesini ve başarılarını övdü. Yanal, Amedspor ile başlayacakları yolculuğun her dakikasının önemli ve değerli olduğunu belirtti. Anlaşma prensipte sağlandı ve bir yıllık sözleşme imzalanacak.
7 Haziran 2024

İran'da eski milletvekili Hamide Zerabadi, 28 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu. Zerabadi, adaylık başvurusunu İçişleri Bakanlığına yaparak, bir gün halkın bir kadını cumhurbaşkanı olarak seçeceğini umduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde dış politikada gerilimi düşürecek politikalar izleyeceğini ifade eden Zerabadi, reformist bir siyasetçi olarak tanınıyor. Adayların seçime katılabilmesi için Anayasayı Koruyucular Konseyine bağlı Denetleme Heyeti'nin onayından geçmesi gerekiyor.
3 Haziran 2024

Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan seçimlerde yeni yönetimini belirledi. Çağdaş Hekimler Grubu, Beyaz Önlük Dayanışması ile yarıştı ve 249 oy farkla seçimi kazandı. Seçim sürecinde baskı iddiaları gündeme geldi. Çağdaş Hekimler Grubu, demokratik ve katılımcı bir yönetim vaadiyle seçimleri kazandığını duyurdu.
5 Mayıs 2024

Antalyaspor, eski Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza ile iki yıllık teknik direktörlük sözleşmesi imzaladı. Kulübün mevcut teknik direktörü Sergen Yalçın sezon sonunda görevinden ayrılacak. Alex De Souza'nın yardımcıları Mehmet Aurelio ve iki Brezilyalı teknik adam olacak, kaleci antrenörlüğünü ise Mehmet Arslan üstlenecek. Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili Alkan Evren, Alex'in Türkiye'deki taraftarlar tarafından saygı duyulan bir isim olduğunu ve kulübe çok yakışacağını belirtti.
18 Mayıs 2024

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Çen Şuyuan, rüşvet almaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şuyuan, sözleşmeler, yatırımlar ve spor etkinliklerinin düzenlenmesine yardım karşılığında toplam 11 milyon dolar değerinde para ve değerli eşya aldığı tespit edildi. Tüm kişisel mal varlığına el konulan ve elde ettiği yasadışı kazançların hazineye devredilmesine karar verilen Şuyuan, 2019'da federasyon başkanlığı görevine getirilmiş ve Şubat 2023'te tutuklanmıştı.
26 Mart 2024

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) CEO'luğuna 24 Haziran 2024 itibarıyla Alp Er Tunga Ersoy atandı. Ersoy, 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek İSG'de görev yapacak olmanın mutluluğunu dile getirdi ve havalimanının konumunu daha da sağlamlaştırmak için çalışacaklarını belirtti. Ersoy, havacılık kariyerine 1999 yılında başlamış ve son 18 yılını yurt dışında çeşitli havalimanlarında üst düzey yöneticilik yaparak geçirmiştir.
14 Haziran 2024

Almanya'nın Saksonya eyaletinde bulunan Gross Schirma beldesinde, 'Almanya için Alternatif Parti' (AfD) üyesi 39 yaşındaki mühendis Rolf Weigand, belediye başkanlığı seçimini kazandı. Weigand, seçime katılanların yüzde 59,4'ünün oyunu alarak ilk turda başkan seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74 olarak kaydedildi. Gross Schirma'nın önceki belediye başkanı Volkmar Schreiter'in intihar etmesi üzerine ara seçim yapılmasına karar verilmişti.
4 Mart 2024

Haiti'de çetelerin şiddet eylemleri ve protestoların artması üzerine Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Guyana Devlet Başkanı ve CARICOM Dönem Başkanı Irfaan Ali, geçici bir başkanlık konseyi ve başbakanın atanması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Çete lideri 'Barbecue' lakaplı Jimmy Cherizier, Henry'nin istifa etmemesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceği tehdidinde bulunmuştu. Çetelerin saldırıları sonucu hapishanelerden kaçan binlerce mahkum ve şiddet olayları, Henry'nin istifasına yol açtı.
12 Mart 2024

Daniel Craig'in James Bond rolünden ayrılmasının ardından, yeni Bond'un kim olacağı merak konusu oldu. Britanyalı aktör Aaron Taylor-Johnson'a bu ikonik rol için resmi bir teklif yapıldı. Taylor-Johnson, teklifi henüz resmen kabul etmese de, bu fikri büyük bir iltifat olarak gördüğünü belirtti. Eğer kabul ederse, 1962'den bu yana James Bond karakterini canlandıran yedinci aktör olacak. Ayrıca, Idris Elba'nın halk tarafından favori olarak görülmesine rağmen Bond rolü için adaylıktan çekildiği belirtildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim