Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

Türk Hava Yolları (THY), Hakkari'ye yapılması planlanan uçuşların kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında TK 2670-2671 İstanbul-Yüksekova-İstanbul ve AnadoluJet’in TK 7192-7193 Ankara-Yüksekova-Ankara uçuşları bulunmaktadır. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptallerin karşılıklı olarak gerçekleştiği belirtildi.
18 Şubat 2024

Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan sabah ve öğleden sonraki seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Diğer hatlardaki seferlerde ise herhangi bir aksama bulunmamaktadır.
25 Kasım 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar yüzde 10 oranında azaltıldı. Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.00'e kadar olan uçuşların iptal edileceğini duyurdu. Yolcuların uçuş bilgilerini hava yolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip etmeleri önerildi.
10 Temmuz 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesinin 0.5 milin altına düşmesi sebebiyle 06.38 itibarıyla gemi trafiğini çift yönlü olarak askıya aldı. Yoğun sis, Şehir Hatları'nın bazı seferlerinin de yapılamamasına neden oldu.
31 Ocak 2023

Borsa İstanbul, pay piyasaları ve VİOP'ta açılış seansında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımına izin verilmeyeceğini açıkladı. VİOP ve pay piyasası seans sonu saatlerinin uyumlaştırılması için VİOP'taki sözleşmelerin seans sonu zamanı beş dakika kısaltıldı. Geri alım yapan şirketler için yeni bir endeks hesaplanacak ve mevcut tedbirler kaldırılacak. Ayrıca, VİOP'ta bazı emir türleri borsa tarafından iptal edilecek ve emir işlem oranları ile ilgili ücretlerde değişiklikler yapılacak.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Eminönü – Alibeyköy tramvay hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Balat-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında yapılmaktadır. Balat-Eminönü istasyonları arasında ise ücretsiz İETT otobüsleri ile hizmet verilmektedir. Balat durağında inen yolcular otobüslere yönlendirilirken otobüs durağında yoğunluk yaşanmaktadır.
1 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Taksim-Kabataş füniküler hattında bir teknik arıza meydana geldiği için seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla durumu kamuoyuna duyurdu. Arızanın giderilmesi sürecinde, hattaki yolcu taşımacılığı İETT otobüsleri ile sağlanıyor. Metro İstanbul, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için alternatif ulaşım seçenekleri sunduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, sis yoğunluğu nedeniyle bu önlemin alındığı belirtildi.
1 Ocak 2023

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

İstanbul Eminönü'nde park halinde duran bir İETT otobüsü denize düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, otobüsün şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sonucu otobüsün denize düştüğü belirtildi. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı ve otobüsü çıkarma çalışmaları devam ediyor.
17 Ağustos 2023
İşaretlediklerim