ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), SpaceX'i CEO Elon Musk'ı eleştiren çalışanları yasa dışı bir şekilde işten çıkarmakla suçladı. 2022 yılında, Musk'ın cinsel taciz suçlamalarına yönelik sosyal medya yorumlarına tepki gösteren ve şirketin taciz politikalarını gözden geçirme çağrısı yapan 8 çalışanın işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Ayrıca, çalışanların bu konuda mektup dağıtmasının engellendiği ve benzer eleştirilerde bulunan diğer çalışanlara yönelik kovma tehditleri yapıldığı belirtiliyor.
4 Ocak 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformdaki haber bağlantılarında görsel ve başlığın kalkacağını duyurdu. Bu değişiklikle beraber haber bağlantılarında sadece görsel yer alacak. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinin olduğunu dile getirirken, Çin merkezli dev platform WeChat'ten övgüyle söz ediyor. Ancak, daha önce birçok teknoloji firması, bankacılık devleri karşısında bu yola çıkmış ve uzayan onay süreçleriyle rekabet karşısında vazgeçmişti.
23 Ağustos 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, gelecek yıl Türkiye'deki TEKNOFEST'e katılmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce Musk'la bir araya gelmiş ve onu TEKNOFEST'e davet etmişti. Ayrıca Erdoğan, Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmıştı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TEKNOFEST'teki yarışmalara katılan tüm takımları tebrik etti ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Eylül 2023

Twitter sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e 'gavat' ifadesini kullandı. Bu yorum, Zuckerberg'in Musk'ın kafes dövüşü meydan okumasını kabul ettiğini duyurmasının ve bir fast food zincirinin Threads hesabı üzerinden yapılan bir yorumun ardından geldi. Twitter, Zuckerberg'in şirketi Meta'nın 'Threads' adlı yeni platformu nedeniyle yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu.
10 Temmuz 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Delaware eyaletindeki bir mahkeme, Tesla CEO'su Elon Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş paketinin adil olmayan bir şekilde belirlendiğine karar verdi. Musk, bu kararın ardından Tesla'nın merkezini Teksas'a taşıma fikrini Twitter üzerinden bir anketle destekçilerine sordu ve ankete katılanların büyük çoğunluğu bu fikri destekledi. Musk, hissedarlar arasında resmi bir oylama yapılacağını duyurdu.
1 Şubat 2024

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Antisemitik ve ırkçı nefreti teşvik etmekle suçlanan Elon Musk, Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Nazi toplama kampını ziyaret etti. Ziyaret, Avrupa Yahudi Derneği'nin Krakow'da düzenleyeceği antisemitizm konulu konferansa katılacak isimlerle birlikte gerçekleşti. Musk, daha önce bir sosyal medya kullanıcısının antisemitizmle ilgili yorumuna destek verdiği için eleştirilmiş ve bu durum bazı reklam verenlerin platformdan çekilmesine yol açmıştı. Musk, satın aldığı sosyal medya platformu üzerinden antisemitik mesajlara göz yumduğu gerekçesiyle Yahudi sivil toplum kuruluşları tarafından suçlanmaktadır.
22 Ocak 2024

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

Teknoloji şirketi Block'un kurucu ortağı Jack Dorsey, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 526 milyon dolarlık bir servet kaybına uğradı. Rapor, Block'un kullanıcı sayılarını ve müşteri edinme maliyetlerini yanıltıcı şekilde raporladığını iddia etti. Block şirketi iddiaları reddederek yasal işlem başlatacağını açıkladı. Dorsey, kişisel servetinin büyük bir kısmını Block'a yatırmış durumda.
25 Mart 2023

ABD'deki dört Demokrat senatör, fosil yakıt şirketlerinin tüketicileri yanıltma ve iklim bilimini itibarsızlaştırma çabaları nedeniyle Adalet Bakanlığı'na dava açma çağrısında bulundu. Senatörler, ExxonMobil, Shell ve diğer fosil yakıt şirketlerinin tüketiciyi koruma ve ilgili diğer yasaları ihlal ettiğini savundu. Ayrıca, bu şirketlerin iklim değişikliği hakkında doğru bilgi sahibi olmalarına rağmen yanlış bilgilendirme kampanyası yürüttüğünü belirtti.
1 Ağustos 2023

2008 ekonomik krizini önceden tahmin eden yatırımcı Michael Burry, piyasalara 'Sat' mesajı verdi. Scion Asset Management'ın kurucusu ve 'Big Short' filminde Christian Bale tarafından canlandırılan Burry, Twitter üzerinden yaptığı bu paylaşımı daha sonra sildi. Burry'nin bu mesajı hangi piyasaya yönelik olduğu konusunda tartışmalar var. Daha önce de piyasadaki durumu 2008 krizine benzeterek yorumlar yapmıştı.
3 Şubat 2023

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025 sezonundan itibaren Ferrari takımında yarışacağını açıkladı. Bu sezon Mercedes takımı ile yarışmaya devam edecek olan Hamilton için Ferrari ve Formula 1 resmi açıklamalar yaptı. Ferrari, Hamilton ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
1 Şubat 2024

OpenAI, ChatGPT'nin geliştiricisi, Elon Musk'ın şirketi ele geçirmeye veya Tesla ile birleştirmeye çalıştığını öne sürdü. Musk, daha önce OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a dava açarak, şirketin kuruluş misyonunu terk ettiğini ve Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiğini iddia etmişti. OpenAI kurucuları, bir blog metniyle Musk'ın iddialarına yanıt vererek, Musk'ın şirketi ele geçirmeye çalıştığını ve bu tekliflerin misyona aykırı olduğunu belirtti. Musk, 2018'de OpenAI'den ayrılmıştı.
6 Mart 2024

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ve şirketin CEO'su Sam Altman'a, kuruluşun misyonunu terk ettiği iddiasıyla San Francisco Mahkemesi'nde dava açtı. Dava dilekçesinde, OpenAI'nın 'insanlık yararına' yapay zeka geliştirecek bir laboratuvar olarak kurulduğu, ancak zamanla Microsoft'un yan kuruluşu haline gelerek, kar amacı gütmeye başladığı ve bu durumun anlaşmayı ihlal ettiği belirtildi.
1 Mart 2024

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışlardaki düşüş ve pazardaki güçlü rekabetle mücadele etmek amacıyla küresel çapta personelinin yüzde 10'dan fazlasını işten çıkarma kararı aldı. Bu kararın duyurulmasının ardından Tesla'nın hisse senedi yüzde 1,3 değer kaybetti. Şirket, 2023 yılının başından bu yana hisse senedi değerinde yüzde 31'lik bir düşüş yaşadı. Tesla ayrıca, Çin'deki fabrikasında üretimi azaltma ve New York'taki işgücünün yüzde 4'ünü işten çıkarma gibi önlemler almıştı.
15 Nisan 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim