Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

Anadolu Ajansı'nın veri akışı konusunda önceki seçimlerde olduğu gibi tartışmaların merkezinde olduğu belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, AA'nın verileriyle ilgili manipülasyon yaptığını iddia etmişlerdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bu iddialara katılarak, Anadolu Ajansı'nın toplumu manipüle ederek suç işlediğini ve iktidarın sesi olduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yayınladı. Mektupta, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda HDP'nin tutumunu ve İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerine dair Akşener'in yaklaşımını eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin meşruiyetini ve seçmenlerinin önemini vurgulayarak, İYİ Parti'nin HDP seçmenlerinin oylarına talip olup olmadığını ve HDP'nin demokratik taleplerinin müzakere edilip edilmeyeceğini sorguladı.
8 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, takipçilerine ve genel olarak seçmenlere, çevrelerindeki kararsız seçmenleri ikna etmeye çalışmaları çağrısında bulundu. Demirtaş, kızının ilk kez oy kullanacağını ve 'Kararsızım baba' dediğini belirterek, onu ikna etmeye çalışacağını ifade etti ve benzer bir çaba için takipçilerine seslendi.
7 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, siyasetin gerçekçi ve kalıcı olabilmesi için acılı insanların yanında inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. 6 Şubat'taki depremler sonrası milyonlarca insanın çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatarak, siyasetçilerin bu insanların yanında olup olmadığını sorguladı ve siyasetin sadece düşünce değil, duygu işi olduğunu vurguladı.
19 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nın Türkiye'de silah bırakması için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunu başaracaklarını belirtti. Demirtaş, TBMM'de hukuk çerçevesinde sorunları çözerek toplumsal barışı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın barış isteyenleri engellediğini ve çatışmayı körüklediğini iddia etti. Seçimlerde provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve Yeşil Sol Parti'nin barış ve demokrasi için çalışacağını vurguladı.
13 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'ye verdiği söyleşide ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, cumhurbaşkanlığı seçim pusulasını matematiksel bir perspektiften ele aldı. Demirtaş, Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'ye oy vermenin, mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a oy vermekle aynı olduğunu ifade etti. Seçmenlere değişim için oylarını heba etmemeleri çağrısında bulunarak, pusulada Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki tüm seçeneklerin Erdoğan'ı işaret ettiğini gösteren bir görsel paylaştı.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden seçim çalışmalarına katılım çağrısında bulundu. Demirtaş, her fırsatta seçim çalışması yapılmasını istediğini belirtti ve ikna edilemeyenler için kendisine haber verilmesini, mektup yazabileceğini ifade etti. Ayrıca, eski sevgililerle uğraşılmaması yönünde esprili bir gönderme yaptı ve bu ifadeleri sosyal medya üzerinden paylaştı.
5 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini 'darbe girişimi' olarak adlandırmasına cevap verdi. Soylu, bir Twitter paylaşımında 14 Mayıs seçimlerini Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik bir siyasi darbe girişimi olarak tanımlamıştı. Demirtaş ise Soylu'ya, seçimde oy kullanan herkesi darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaması gerektiğini ironik bir dille ifade ederek, Soylu'nun bu sorunu hapiste düşünecek zamanı olacağını ima etti.
28 Nisan 2023

Seçimlere kısa bir süre kala Twitter'da sahte hesapların ve bot hesapların sayısında büyük bir artış gözlemleniyor. Bu hesaplar, siyasi iletişim süreçlerini manipüle etmek için kullanılıyor ve 'astroturfing' olarak adlandırılan bir yöntemle, yapay bir kitlesel hareket izlenimi yaratıyorlar. İletişim Başkanlığı'nın, Fahrettin Altun yönetiminde, geçen yılın aynı dönemine göre harcamalarını üç kat artırması, bu bot hesaplarla ilişkilendiriliyor ve muhalefeti hedef göstermek ve manipülasyon yapmakla eleştiriliyor.
24 Mart 2023

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasının başladığını duyurdu. Demirtaş, kampanyanın şimdilik herhangi bir parti veya isim için olmadığını, demokrasi için geniş katılımla yürütüleceğini belirtti. Kampanya için coşkulu, neşeli ve kararlı bir hazırlık içinde olduklarını ifade ederek, halktan öneri ve katılım beklediklerini açıkladı.
2 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Erdoğan'ın tüm yetkileri elinde bulundurduğunu ve yardımların ulaşmasını engellediğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'a halkın acılarını görmemesi ve onları sadece oy olarak görmesi nedeniyle sorunun kendisi olduğunu söyledi ve 'Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından' ifadesini kullandı.
9 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki büyük depremler sırasında iktidarın seçimlerin ertelenmesi için hukukçulara çalışma yapılması talimatı verdiğini öne sürdü. Demirtaş, Anayasa'ya göre seçimlerin sadece TBMM kararıyla ve resmi savaş hali ilan edildiğinde ertelenebileceğini belirtti ve aksi bir durumun siyasi darbe olacağını ifade etti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 31 bin 643 kişinin ölümüne yol açan depremler sonrası, seçimlerin ertelenmesi ihtimali gündeme gelmişti.
13 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, kendisinin suçsuz yere hapiste olmasının siyasi şantaj ve kirli hesaplar için kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını ve bin ömrü olsa hepsini halkı için feda edeceğini belirtti. Ayrıca taraftarlarına moral olmalarını, dik durmalarını ve direnmelerini söyledi.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için kullandığı 'Selo' ifadesine, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş tepki gösterdi. Başak Demirtaş, Erdoğan'ın sözlerinin sadece Selahattin Demirtaş'a değil, kendilerine oy veren herkese yönelik bir hakaret olduğunu ifade etti ve halkın 14 Mayıs'ta sandıkta güçlü bir cevap vereceğine inandığını belirtti. Selahattin Demirtaş da Erdoğan'ın sözlerine Twitter üzerinden yanıt vererek, seçmenlere seslendi.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet güçlerine müzakere çağrısı yaparak, Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda HDP ile kameralar önünde görüşme teklif edebileceğini belirtti. Demirtaş, Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde HDP'nin de dahil edilmesi gerektiğini ve müzakerelerin açık ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Millet İttifakı'nın adayının HDP'nin 2021'de açıkladığı 11 maddelik tutum belgesiyle uyumlu olması durumunda HDP'nin destekleyebileceğini ifade etti. Demirtaş, Mansur Yavaş'ın Kürtler için bir kırmızı çizgi olup olmadığına dair soruya ise, isimlerden ziyade ilkelerin önemli olduğunu ve güven veren bir uzlaşma sağlandığında her ismin aday olabileceğini söyledi.
30 Ocak 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

HDP, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti'yle birlikte girmeye karar verdi ve seçim bildirgesini açıkladı. Bu bildirgeyi açıkladıkları toplantıda, tutuklu olan eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır belediye başkanı Selçuk Mızraklı'nın destek mesajları okundu. Mesajlarda, HDP'nin parlamentoda daha güçlü bir temsil ile toplumun sorunlarını çözme adayı olduğu ve Yeşil Sol'un güçlü olmasının demokrasinin kurumsallaşması için önemli olduğu vurgulandı.
30 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' açıklamasına yönelik eleştirel tweet'i sansürlendi. Demirtaş, sansürle ilgili olarak Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin her şeyden korktuğunu ve cesaretle direnmeye devam etmek gerektiğini belirtti. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği konusunda kamuoyunda tartışmalar sürerken, 'sıfırlanma' teorisi hukuki bir dayanak bulunmadan tartışma konusu olmaya devam ediyor.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim