İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, üç şüpheli serbest bırakılırken, 12'sine adli kontrol, üçüne ev hapsi cezası uygulandı ve sekiz şüpheli tutuklandı. Bu operasyonla birlikte, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında toplamda 39 şüpheli tutuklanmış oldu.
9 Mart 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Antalya'da sahte basın kartı ve basın trafik kartı sattıkları tespit edilen altı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin sosyal medyada 'Kriminal Polis Haberleri Gazetesi' adıyla usulsüz basın kartı verdiklerini belirledi. Zanlıların iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda sahte basın kartları, telsiz belgeleri, basın yelekleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
28 Mayıs 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen 'Kıskaç-17' operasyonlarında 45 FETÖ üyesi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarını ve ByLock kullanıcısı olduklarını belirtti. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konuldu.
24 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 81 ilinde jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen 'Çember-18' operasyonlarında 4 bin 995 firarinin yakalandığını açıkladı. Yakalananlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, cinsel suçlar, adam öldürme, narkotik, terör, kaçakçılık ve organize suçlar gibi çeşitli suçlardan aranan kişiler bulunmaktadır. Bakan Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin verilmeyeceğini ve ailelerin huzurunun korunacağını belirtti.
13 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kaçak tadilat sırasında çıktığını belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı, bunlardan sekizi tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ta yapılan incelemelerde on işyerinden sekizinin kaçak olduğu tespit edildi.
5 Nisan 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024
İşaretlediklerim