Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta 10 derece düşmesi öngörülüyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, İstanbul ve İzmir'de yağmur tahmin ediliyor. Ankara'da ise hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi ve çarşamba günü kar yağışının olması bekleniyor. Ayrıca Ege Denizi için fırtına uyarısı yapıldı.
26 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde güney yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı öngörülüyor. Vatandaşlar, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
27 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden esen rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
11 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyi için yağmur uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağı ve rüzgarın güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
27 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'nın kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı kıyıları için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
25 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bu hafta yağış beklendiğini ve sıcaklıkların 2-6 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da hava durumu değişiklikleri gözlemlenecek. Ayrıca, Ege ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı Akdeniz için toz taşınımı uyarısı yapıldı, bu durumun hava kalitesini düşürebileceği ve görüş mesafesini azaltabileceği belirtildi.
22 Nisan 2024
İşaretlediklerim