Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi ve Suudi yönetiminin Türk kulüplerinin Atatürk ve milliyetçi slogan içeren pankartlarına itiraz etmesi sonucu iki kulübün maça çıkmama kararı alması üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası istendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asıl sorumlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, TFF Başkanı'nın istifasının gerçek sorumluyu göz ardı etmek anlamına geleceğini ifade etti. Hukukçu Kerem Altıparmak da benzer bir açıklama yaparak, krizin hesabının hükümet medyası tarafından TFF'ye kesileceğini öne sürdü.
29 Aralık 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu ve tehditler savurdu. Saldırı sonucunda yaralanan Meler, Koca ve diğer saldırganların kendisine defalarca vurduğunu ve ölümle tehdit ettiğini ifade etti. Koca ve iki saldırgan, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önleme kanununa aykırı davranmak ve kamu görevlisini yaralamak suçlarından tutuklandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

Adalet Bakanlığı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından sporda şiddeti önlemek amacıyla 'caydırıcı yeni yaptırımlar' üzerinde çalışmaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki ceza hükümlerini gözden geçireceklerini açıkladı. Yeni düzenlemelerle yöneticilere verilecek cezaların artırılması, yüz tanıma sistemi ile stadyumlara yasaklı kişilerin girişlerinin engellenmesi ve stat güvenliğinin artırılması planlanıyor.
13 Aralık 2023

Futbol hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Koca, bir maç sonrası sahaya girerek Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Meler, bu olayın sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumun her alanında şiddetin caydırılması için emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarının güvenlikleri sağlandıktan sonra görevlerine dönmelerini arzuladığını dile getirdi.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasını kınayan bir mesaj yayımladı. MHK, saldırının sadece hakeme değil Türk futboluna yapıldığını belirtti ve hakemlerin yanında olduklarını, yasal ve idari süreci takip edeceklerini ifade etti. Bu olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu maçları süresiz erteledi, hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısı yaptı ve saldırıya karışanlar gözaltına alındı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saha komiseri raporuna göre Koca, koridorda 'Buradan çıkamayacaklar' ifadesini kullanmış. Olay sonrası ligler süresiz ertelenmiş, Koca tutuklanarak kulüp başkanlığından istifa etmiştir. Hakemler ve futbol camiası bu şiddet olayını kınamış, bazı kesimler ise Koca'nın arkasında durmuştur.
14 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrasında İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle kulübün yeni başkanı olarak atadı. Faruk Koca, bir futbol maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu olay üzerine '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' ile 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama' suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa etti ve kulüp bu gelişmelerin ardından yeni başkanını seçti.
12 Aralık 2023
İşaretlediklerim