FIFA, Galatasaray'a Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete için ceza verdi. Tete, FIFA'nın Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolculara tanıdığı tek taraflı sözleşme fesih hakkını kullanarak Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesini feshetmişti. Shakhtar, bu durumu FIFA'ya taşıdı ve FIFA, Galatasaray ve Tete'nin 'haksız sözleşme feshi' nedeniyle 2 milyon 389 bin avro ceza ödemesine karar verdi. Galatasaray, konuyu CAS'a taşıyabileceğini ve tazminatın ödenmesi halinde tutarın Tete'ye yansıtılabileceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, sakatlıklarla mücadele eden Arda Güler'in iyileşme sürecinin son aşamasında olduğunu ve yakın zamanda yoğun antrenmanlara başlayacağını açıkladı. Güler'in yıl sonu veya ocak başındaki maçlara hazır olmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, takımda Jude Bellingham, Vinicius, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi diğer sakat futbolcuların da olduğunu hatırlattı. Arda Güler, Real Madrid'e katıldıktan sonra peş peşe yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz resmi bir maçta forma giyemedi.
8 Aralık 2023

Real Madrid'de forma giyme konusunda zorluk çeken Arda Güler'in, takım dinamiğine uymadığı ve sakatlıklarla boğuştuğu için kiralık olarak gönderilebileceği iddia edildi. NTV Spor'un İspanya'nın Sport Gazetesi'nden aktardığı habere göre, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi birçok takım Arda'yı takip ediyor. Ancak Real Madrid, Arda için oynama garantisi sunan bir takıma göndermek istiyor. Milan'ın da Arda'ya ilgi gösterdiği ve Real Madrid'in bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Fenerbahçe'den 20 milyon avro bonservis ve 10 milyon avro bonus karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklediği sürelerde forma şansı bulamadı. İspanya Kral Kupası'nda bir maça ilk 11'de başlamasına rağmen, sonraki maçlarda yeterince süre alamadı. İspanyol devi, Güler'in fiziksel olarak güçlenmesi amacıyla onu yaz transfer döneminde kiralık olarak başka bir takıma gönderme kararı aldı. İtalyan ekibi Milan, genç futbolcu için çok istekli.
2 Mart 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Real Madrid, La Liga'nın 37. haftasında Villarreal ile 4-4 berabere kaldı. Maçta iki gol atan Arda Güler, bu sezon La Liga'daki toplam gol sayısını altıya çıkardı ve Real Madrid tarihinde en az dakikada en fazla gol atan futbolcu oldu. 19 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon dördüncü kez ilk 11'de sahaya çıktı ve toplamda 373 dakika oynadı.
19 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen bir maçlık men ve 19 bin 500 lira para cezasına tepki gösterdi. Fenerbahçe, bu cezanın hafif olduğunu ve tarafsız olması gereken kurumların bu duruşuyla Türk futbolunda bir takımı kayırma eğiliminde olduğunu iddia etti. Kulüp, bu durumun sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.
26 Şubat 2024

İspanyol spor basını, Arda Güler’in Real Madrid’in oynadığı dört lig maçında az forma şansı bulmasından ve takımdaki rekabetten dolayı iyi bir dönem geçirmediğini savundu. Gazeteler, Arda Güler’in Real Betis maçının bitiş düdüğüyle birlikte hemen soyunma odasına gitmesine dikkat çekti. Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin, Arda Güler'i ilk 11'de tartışmasız bir oyuncu olarak görmediği ve diğer oyunculara daha fazla şans verdiği belirtildi. Ancelotti, Arda Güler'in performansını yeterli bulmadığını ifade etti.
2 Eylül 2024

Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği LaLiga'nın 29. hafta maçında, oyuna sonradan dahil olan Arda Güler, orta sahadan attığı şutla direği buldu. Forma şansı bulmakta zorlanan ancak fırsat bulduğunda dikkat çeken performanslar sergileyen Arda, bu maçta da yeteneğini sergiledi. Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda'nın bu denemesi için 'Büyük bir yetenek ve özgüven' ifadelerini kullanarak genç oyuncuyu övdü.
16 Mart 2024

Arda Güler, Real Madrid'in La Liga'da Celta Vigo'yu 4-0 yendiği maçta ilk golünü attı. Maçın 90+4'üncü dakikasında, Dani Ceballos'un pasıyla golü kaydeden Güler, maçın son dakikalarında oyuna girmişti. Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler için olumlu yorumlarda bulunarak, onun Real Madrid'de büyük bir geleceği olduğunu belirtti.
11 Mart 2024

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçta Braga'yı 3-0 mağlup ederek grupta tüm maçlarını kazanmış oldu ve topladığı 12 puanla son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Maçta Real Madrid adına goller Diaz, Vinicius ve Rodrygo tarafından kaydedildi. Ayrıca, yedek kulübesinde başlayan Türk milli futbolcu Arda Güler, bu maçta forma şansı bulamadı.
9 Kasım 2023

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Braga'ya karşı oynanan maç sonrası Arda Güler'in oynamamasının sebebini açıkladı. Ancelotti, Arda'nın iki önemli sakatlıktan çıktığını ve henüz yüzde 100 hazır olmadığını, tam hazır olduğunda oynayacağını ifade etti. İspanyol basını ise, Real Madrid'in maçta 3-0 önde olmasına ve beş oyuncu değişikliği hakkı bulunmasına rağmen Arda'ya şans verilmemesini eleştirdi.
9 Kasım 2023

Real Madrid'in Real Sociedad'ı 1-0 yendiği maçta Arda Güler, takımına galibiyeti getiren golü attı. Bu maç, La Liga'da ilk kez ilk 11'de başladığı maç oldu ve performansıyla maçın oyuncusu seçildi. Arda maç sonrası yaptığı açıklamada, fiziksel kondisyonunun yanı sıra zihinsel olarak da kendini geliştirmeye odaklandığını belirtti. Teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda'nın gelecek sezon da takımda kalacağını ifade etti.
27 Nisan 2024

Real Madrid, La Liga'nın 12. haftasında Rayo Vallecano ile 0-0 berabere kaldı ve liderlik koltuğunu Girona'ya bırakarak ikinci sıraya geriledi. Real Madrid kadrosuna yeni dahil edilen Arda Güler, sakatlıkların ardından ilk kez maç kadrosuna alındı ancak teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından maçta oyuna dahil edilmedi. Ancelotti, Arda için özel bir program uyguladıklarını ve onu yavaş yavaş oynatacaklarını belirtti.
6 Kasım 2023

İspanyol haber sitesi Defensa Central'a göre, Arda Güler 13 Nisan Cumartesi günü oynanacak Mallorca – Real Madrid maçında ilk 11'de yer alacak. Bu karar, teknik direktör Carlo Ancelotti ve teknik ekibin ortak kararı olarak belirtilmiştir. Arda Güler, Real Madrid'e transfer olduktan dokuz ay sonra ilk kez bir La Liga maçına ilk 11'de başlayacak.
11 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Real Madrid'in milli futbolcusu Arda Güler, EA SPORTS FC 25 oyunundaki şut gücü reytingine tepki gösterdi. Güler, reyting tahmini etkinliğinde şut gücünün 85 olmasını beklediğini belirtti ancak sunucu tarafından 73 olduğu açıklandı. Güler, bu duruma gülerek 'Bu adamların maç izlediğini düşünmüyorum' dedi. Takım arkadaşı Lucas Vazquez de Güler'e destek vererek 'Bu adamlar seni izlememiş' dedi.
12 Eylül 2024

Real Madrid ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid – Rayo Vallecano maçı öncesi Twitter hesabından bir video yayınladı. Videoda, Güler'in İspanyol kulübüne yolculuğu ve uzun süreli sakatlık döneminden sonra kadroda yer bulması anlatıldı. Güler, Real Madrid'e geldiğinden bu yana ilk hazırlık kampının ardından 26 Eylül'de antrenmanda iki ayrı sakatlık geçirdi ve bugün ilk maçına çıkacak.
5 Kasım 2023
İşaretlediklerim