Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Juventus'tan Filip Kostic'i kiralık olarak transfer ettiğini duyurdu. Kostic'i taşıyan uçak bu gece İstanbul'a inecek ve oyuncu sağlık kontrolleri ile ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet edildi. Geçen sezon 33 maçta 2 bin 107 dakika süre alan Kostic, takımına dört asistle katkı sağlamıştı.
8 Eylül 2024

Borussia Dortmund taraftarları, kulübün silah üreticisi Rheinmetall ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını protesto etmeye hazırlanıyor. Taraftar grupları, kulübün bu anlaşma ile kendi değerlerinden vazgeçtiğini ve bir silah şirketinin imajını iyileştirmeye çalıştığını belirtti. Protestoların, Borussia Dortmund'un Eintracht Frankfurt ile oynayacağı sezonun ilk maçında gerçekleşmesi planlanıyor. Taraftarlardan döviz ve pankartlar hazırlamaları istendi.
21 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Alanyaspor'un sağ kanat oyuncusu Oğuz Aydın ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu. 23 yaşındaki oyuncu, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Oğuz Aydın, geçen sezon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol ve sekiz asist kaydetti. Bu transfer, Galatasaray dahil birçok kulübün ilgilendiği oyuncunun Fenerbahçe'ye katılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Arsenal, Fenerbahçe'nin sol beki Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmeye yaklaştı. Arsenal'in, Oleksandr Zinchenko'nun geleceğiyle ilgili spekülasyonlar nedeniyle savunmayı güçlendirmek için Kadıoğlu'nu alternatif olarak düşündüğü belirtiliyor. Arsenal gözlemcisi Romain Poirot, Kadıoğlu hakkında kapsamlı bir rapor hazırladı ve 20 milyon euro bonservis bedeli belirledi. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu da Arsenal gözlemcilerinin nisanda Kadıoğlu'nu izlemeye geldiğini duyurmuştu.
16 Mayıs 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 21 yaşındaki sağ bek Guela Doue'nin transferinden vazgeçtiklerini açıkladı. Hatipoğlu, Rennes Kulübü ile anlaşmaya vardıklarını ancak oyuncunun yakın çevresinin farklı taleplerle süreci zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, Zenit'te forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Wendel ile ilgilenmeye devam ettiklerini ve bu transferi gerçekleştirmek için ısrarcı olduklarını ifade etti.
21 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe, savunma oyuncusu Serdar Aziz’in transfer görüşmeleri için kamptan ayrıldığını duyurdu. Avusturya’nın Bad Waltersdorf kasabasında yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Serdar Aziz’e teknik direktör Jose Mourinho ile görüşerek izin verdi. 33 yaşındaki savunma oyuncusunun yeni sezon planlamasında yer almayacağı belirtildi.
8 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı kiraladığını duyurdu. Kulüp, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini belirtti. Geçen sezonu Manchester United'da geçiren Amrabat, tüm kulvarlarda 30 maça çıkmıştı.
30 Ağustos 2024

Fenerbahçe'den 20 milyon avro bonservis ve 10 milyon avro bonus karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklediği sürelerde forma şansı bulamadı. İspanya Kral Kupası'nda bir maça ilk 11'de başlamasına rağmen, sonraki maçlarda yeterince süre alamadı. İspanyol devi, Güler'in fiziksel olarak güçlenmesi amacıyla onu yaz transfer döneminde kiralık olarak başka bir takıma gönderme kararı aldı. İtalyan ekibi Milan, genç futbolcu için çok istekli.
2 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı forma göğüs sponsoru Otokoç ile olan sözleşmesini 2024-2025 sezonu için yenilediğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime göre, anlaşmanın bedeli 243 milyon 582 bin 500 lira + KDV olarak belirlendi. Kulüp, Otokoç'a iş birliği için teşekkür etti.
1 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yönelik eleştiriler ve iddialar üzerine, kamuoyu önünde tartışma yapmayı teklif etti. Koç, Özbek'in kendisine ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamalarını sıralayarak, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Koç, Özbek'i istediği zaman, kanal ve kişilerle tartışmaya çağırdı ve iddialarını ispatlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, teknik direktör Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldıklarını belirtti. Ilıcalı, Fenerbahçe'nin santrfor pozisyonu için başka bir yol haritası belirlediğini ve transfer çalışmalarının olumlu bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
20 Haziran 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki santrfor ile üç yıllık anlaşma yapıldığı ve sezon başına 3 milyon avro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Batshuayi'nin ilk yıl 1,5 milyon avro, ikinci yıl 1 milyon avro ve üçüncü yıl 500 bin avro imza parası alacağı kaydedildi. Fenerbahçe ise Batshuayi'yi isteseler tutabileceklerini belirtti.
1 Temmuz 2024

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim