İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

DİSK yönetim kurulu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama kararını duyurdu. Taksim Meydanı, 1977'de yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için sembolik bir anlam taşıyor. Ancak 2013'ten bu yana Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları engelleniyordu. Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla bu yıl Taksim'de kutlama yapılmasının her işçi ve emekçinin hakkı olduğu belirtildi ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
2 Nisan 2024

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve dünya genelinde Onur Yürüyüşleri düzenlendiği bir dönemde, Türkiye'de bazı valilikler bu etkinlikleri engelliyor. İstanbul Valisi Davut Gül'ün ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Onur Yürüyüşü'nün yasaklandığını duyurdu. Köşger, yasalara ve toplumun değerlerine aykırı hiçbir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini ve yasalara aykırı davrananlara kolluk güçlerinin müdahale edeceğini belirtti.
16 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

İstanbul'da dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların büyük bir kısmı il dışına çıktı. Bu durum, şehirdeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalmasına neden oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik yoğunluğu yüzde 6'lara kadar düşerken, Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 2'ye kadar geriledi. Normalde yoğun trafik nedeniyle kırmızı ve bordo renklerle dolu olan yol haritası, tatil sebebiyle 'yeşile' döndü.
9 Nisan 2024

64 tanınmış sanatçı ve yazar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını destekleyen bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Taksim Meydanı'nın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününde önemli bir simge olduğu ve yasakların bu gerçeği değiştiremeyeceği vurgulandı. Sanatçılar, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen devam eden yasaklara son verilmesi gerektiğini belirtti. İmzacılar arasında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli gibi ünlü isimler yer aldı.
25 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

Köprü ve otoyol ücretlerine yarından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprülerinde otomobiller için tek yön geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 49 liraya, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya çıkarıldı. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak.
14 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, bayram ve eğitim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeniyle ağır tonajlı araçlara kısıtlama getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın 'Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı' gereğince alınan karara göre, 14 Haziran 2024 Cuma saat 06:00’dan 16 Haziran 2024 Pazar saat 05:00’e kadar ağır tonajlı araçların şehirden çıkışlarına kısıtlama uygulanacak. Bozulabilir gıdalar, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan araçlar bu kısıtlamadan muaf tutulacak.
13 Haziran 2024

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Bu zam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını açıklamasının ardından geldi. Yapılan zamla birlikte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hafif ticari araçların tek yönlü geçiş ücreti 8.5 liradan 15 liraya, Çanakkale Köprüsü'nde otomobillerin geçiş ücreti ise 205 liradan 295 liraya çıkarıldı.
24 Ekim 2023
İşaretlediklerim