Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

İstanbul Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda öğretmen N.Ö., bir öğrenciyi akran zorbalığı yapması sebebiyle uyardıktan sonra öğrencinin babası A.Ç. tarafından saldırıya uğradı. A.Ç., okula gelerek öğretmen N.Ö.'ye yumruk atıp yaraladı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A.Ç.'nin yakalandığını ve adalete teslim edildiğini duyurdu.
26 Nisan 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da yakalandı. Baisaov, 'yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık' suçlarından, Rakhishov ise 'dolandırıcılık' suçundan aranıyordu. Her iki zanlı da ülkelerine iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
29 Mart 2024

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu M.H.Ş.M., bilirkişi raporunda 'asli kusurlu' olarak tespit edildi. 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamıştı.
7 Aralık 2023

Ankara Valiliği, internet üzerinden satışa çıkarılan ve daha sonra IŞİD'li bir aileye verilen Ezidi kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Çocuğu kaçıran ve satışa çıkaran kişi ise tutuklandı. Bu durum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki çocuğun IŞİD'li aileye teslim edildiğinin ortaya çıkması sonrasında yaşandı. Çocuk, 2021'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla kurtarılmıştı.
27 Ekim 2023

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, Yunanistan'da PKK'lılarla birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Güven Adıgüzel, oğlunun kara para suçundan Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanışarak kardeşi Tunahan'ı bu suça sürüklediğini belirtti. Adıgüzel, bu olayın ardından MHP'den istifa etti. Ayrıca, Adıgüzel ve suç ortaklarının PKK üyeliği iddiasıyla aranan bir kişiyi de yurt dışına çıkardığı ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.
25 Haziran 2024

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake'e Türkiye'ye müdahale etmekle suçlayarak, 'pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek' ifadesini kullandı. ABD büyükelçiliği, Türkiye'de terör saldırısı olabileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve bazı Batılı ülkeler bu uyarıya dayanarak temsilciliklerini geçici olarak kapatmıştı. Soylu, Amerikan büyükelçilerinin Türkiye'de darbe yapma çabası içinde olduğunu iddia etti ve ABD büyükelçisinin Türkiye'yi karıştırmak istediğini öne sürdü.
3 Şubat 2023

Habertürk TV muhabiri Fatmanur Boylu, bir çocuğun 'annem karne hediyesi olarak et aldı' demesi üzerine yapılan haber nedeniyle işten çıkarıldı. Haber, ekonomik kriz bağlamında geniş yankı bulmuş ve iktidar tarafından eleştirilmişti. Habertürk yönetimi, Boylu'nun çocuğa yönlendirici konuşma yaptığını iddia ederek işine son verdi. Boylu ise suçlamaları reddederek, röportajın doğal koşullarda yapıldığını ve kasabın hediye ettiği et üzerine gerçekleştiğini savundu. Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, olayın ham görüntülerini paylaşarak iddiaları destekledi.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

ABD'nin, İsveç'te gerçekleşen Kuran yakma eylemi sonrasında Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı vatandaşlarını uyardığı güvenlik uyarısının ardından, İçişleri Bakanlığı Türkiye'de güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu. ABD'nin uyarı notunda adı geçen şahısların gözaltına alındığı ve yapılan aramalarda herhangi bir silah veya eylem emaresine rastlanmadığı, ancak soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği belirtildi. Ayrıca, IŞİD ve El Kaide'nin bu tür olayları eylem gerekçesi olarak kullanabileceği bilgisi de değerlendirilmekte.
31 Ocak 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, kazanın ilk değerlendirmesini yapan ve araç sürücüsüne 'kusursuzluk raporu' veren polisler hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Kazaya karışan ve 'asli kusurlu' bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, yurt dışına çıkış yasağına rağmen Türkiye'den kaçmıştı.
10 Aralık 2023

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Kırşehir'de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz, boşanma aşamasındaki eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdü. Aslı Yılmaz, daha önce altı ay süreyle uygulanan ve sona eren uzaklaştırma kararının uzatılması için başvuruda bulunmuş, ancak Antalya 9. Aile Mahkemesi, şiddet eyleminde bulunacağına dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle talebi reddetmişti. Hüseyin Emre Yılmaz, eşini çocuklarının gözü önünde öldürdükten sonra kendini vurmuş ve hastanede tedavi altına alınmıştır.
24 Ocak 2023
İşaretlediklerim