Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde binlerce kişiyi bir araya getirdi. İttifakı oluşturan EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP partilerinin liderleri, AKP-MHP iktidarını bu seçimde gönderme sözü verdi. Konuşmacılar, Türkiye'deki mevcut siyasi durumu eleştirerek, değişim ve reform vaatlerinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlerin demokrasi ile faşizm arasında bir tercih olacağını ve AKP-MHP ittifakının sonunu getireceğini belirtti.
15 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı için yeterli imza toplayamayarak aday olma hakkını kaybeden Ahmet Özal, Türkiye ittifakı adına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Türkiye ittifakı, Osmanlı Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Teknoloji Kalkınma Partisi gibi çeşitli partilerden oluşmakta ve 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmet Özal'ı aday olarak belirlemişti.
5 Nisan 2023

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime bir hafta kala düzenlediği İstanbul mitinginde, AKP'li seçmenlere neden Erdoğan'ı destekledikleri soruldu. Seçmenlerin büyük bir kısmı, Erdoğan'a olan bağlılıklarını tercih sebebi olarak gösterirken, bazıları ise Erdoğan'ın seçim sürecinde vurguladığı 'beka' ve 'yerli ve milli' gibi konuların etkisinde kaldıklarını ifade etti. Bu bulgular bir video haberinde detaylandırıldı.
8 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının ıslak imzalı tutanaklar sayesinde doğru bir şekilde ortaya çıkacağını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından muhalefet, bazı sandıklarda AKP tarafından itirazlar yapıldığını ve bu nedenle sonuçların sisteme girilemediğini iddia etti. Demirtaş, hukuk mücadelesi yürütülerek oyların çalınmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.
14 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, partisine ve genel başkanına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Demiröz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'tüm çatışmalara rağmen aileden biri' olarak nitelendirdi ve muhalefetin Gelecek Partisi olmadan iktidara gelemeyeceğini iddia etti. Ayrıca, Gelecek Partisi'nin anketlerde düşük oy oranlarına sahip olduğu ve bazı anketlerde yüzde 1-2 bandında gösterildiği belirtildi.
5 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, muhalefet partilerine ortak bir aday belirlemeleri ve seçimlere kadar sessiz kalmaları çağrısında bulundu. Demirtaş, halkın seçimi kazanacağını ve yeni Cumhurbaşkanına mazbatayı teslim edeceğini ifade etti. Bu çağrı, 'altılı masa' olarak bilinen muhalefet ittifakının henüz ortak adayını belirleyememesi ve 'emek ve özgürlük ittifakı'nın da adaylarını duyurmamış olması bağlamında yapıldı.
5 Şubat 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

AKP'li eski milletvekili ve bakan Faruk Çelik, bir çevrimiçi toplantıda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun eleştirilerini ve AKP'ye katılıp katılmayacağına dair soruları yanıtladı. Ağıralioğlu'nun eleştirilerini tamamladığını ve şimdi 'icraat zamanı' olduğunu ifade etti. Ağıralioğlu daha önce CHP ve HDP'yi sert sözlerle eleştirmiş ve kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini açıklamıştı. Çelik ayrıca, partililere gıda fiyatlarındaki artış ve ekonomik durum hakkında 'vefa' ile hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek yanıt verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde 'kendisine yakışır bir final yapacağını' belirtti.
27 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023

AKP'li Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, kendilerine yansıyan verilere göre hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde açık ara önde olduklarını öne sürdü. 2019 İstanbul seçimlerindeki ünlü sözüyle sosyal medyada alay konusu olan Yavuz, salı günü saat 15:00'e kadar seçimlerle ilgili itirazlarını yapmaya hazırlandıklarını belirtti.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023
İşaretlediklerim