İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği minibüsleri istemeyen vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi. Polis, eylemcilere müdahale ederek, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlı olmalı. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak araçları Adalar'a getirdiğini ve Adalıların hukuki haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti.
17 Haziran 2024

Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle, seferler Altunizade istasyonuna kadar sınırlı olarak gerçekleştirilmektedir. Arıza, günün ilk seferiyle başlamış ve Altunizade istasyonunda yoğunluğa neden olmuştur. Metro İstanbul, arızadan etkilenen yolcular için Üsküdar-Altunizade arasında ücretsiz İETT otobüs seferleri başlatmıştır. Yolcular, Altunizade istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından diğer trenlere yönlendirilmektedir.
22 Nisan 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Mayıs 2023'te ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle kısa bir süre sonra tekrar kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, kule bugünden itibaren ziyaretçilere yeniden açık olacak ve ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak. Tekne seferleri her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir düzenlenecek.
1 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ada halkının istememesine rağmen gece yarısı minibüsleri Adalar’a çıkarttı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun motorlu taşıt trafiğine ilişkin kararlarına rağmen, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Ada halkı minibüslere karşı eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdikleri sözleri hatırlattı. Polis müdahalesiyle karşılaşan Adalılar, minibüslerin kaldırılması için direnmeye devam ediyor.
19 Haziran 2024

Bayram tatilinde İstanbullular, Adalar'a akın etti ve nüfusu 17 bin olan dört ada günde 60-70 bin kişiyi ağırladı. Adalılar, faytonların kaldırılmasından sonra kullanılan 13 kişilik elektrikli araçların yerine daha büyük minibüslerin getirilmesini protesto etti. Protestolara polis müdahale etti ve bazı protestocular gözaltına alındı. Yazar, küçük yerlerde doğru adımlar atmayanların büyük laflarının inandırıcı olmadığını vurguluyor.
22 Haziran 2024

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar'da süren protestolara rağmen 27-30 Haziran tarihleri arasında caz festivali düzenleyecek. Protestolar, İETT'nin elektrikli minibüslerinin Adalar'ın tarihi ve doğal dokusuna zarar vereceği gerekçesiyle yapılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşıma sağlama zorunluluğunu vurgularken, festivalin Adalar ve İstanbul'un çeşitli noktalarında gerçekleşeceği belirtildi. Festival kapsamında 135 müzisyen 35 konser verecek.
25 Haziran 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri'nin İstanbul il örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısı yaptı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir öneme sahip. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması değil, kısıtlamalar söz konusu. Partiler ve örgütler, tüm İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanmaya ve Taksim'e yürümeye davet ediyor.
29 Nisan 2024

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde Türkiye genelinde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 184 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bayram tatilinin altıncı gününde 635 trafik kazası daha yaşandığı ve 391 bin 472 aracın denetlendiği bilgisi paylaşıldı.
12 Nisan 2024

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin öldüğünü, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu süre zarfında 572 trafik kazası gerçekleşti ve 408,796 araç denetlendi. Denetimlerde, 19,488 araca hız ve radar cezası uygulanırken, 33,145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimleri sürdürüyor.
8 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi olarak açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Taksim’e yeni bir buluşma noktası kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Müze, Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren bir koleksiyona da ev sahipliği yapacak. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
8 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı hizmete girdi. Bu hat, sekiz istasyondan oluşuyor ve tek yönlü sefer süresi 20 dakika olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında, 7,3 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu ile 6 bin metrekarelik kapalı sosyal kültürel alan yer almakta. Ayrıca, projede 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanı ile 74 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.
26 Şubat 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Sivas Valiliği, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığı maden faciası sonrasında olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yasak, Sivas coğrafi sınırları içerisinde 20/02/2024 günü saat 23.59'a kadar yedi gün süreli olarak uygulanacak. Bu karar, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunun tepkisini engellemeyi amaçlıyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim