Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

İstanbul'un Fatih ilçesinde Zeyrek Mahallesi'nde üç katlı metruk bir bina çöktü ve yoldan geçen bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle sakinlerinden Adnan Işık, binadan daha önce sesler geldiğini ve binanın çok eski olduğunu belirtti.
13 Eylül 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

İstanbul Tuzla Şifa Mahallesi'nde bulunan İBB garajında park halindeki bir İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın, yanındaki iki otobüse de sıçrayarak üç otobüsün kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Gece bekçilerinin fark etmesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
8 Mart 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde hasar gören beş katlı bir binanın kontrollü yıkımı sırasında bina yan yattı. Yıkım sırasında bina, bitişikteki apartmanın balkonuna çarparak bazı dairelerin camlarını kırdı. Olay yerinde güvenlik önlemleri alınarak çevredeki binalar tahliye edildi ve elektrik ile doğalgaz kesildi. Hasar gören binada incelemeler başlatıldı.
15 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde 21 Haziran'da çıkan yangınların nedeni olarak elektrik telleri gösterildi. Yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan telef olmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın raporuna göre, yangın elektrik direğinden çıkan kıvılcımların ekinlerin üzerine düşmesiyle başladı. Yangın, bölgedeki elektrik hatlarındaki sorunlar ve ihmaller nedeniyle meydana geldi.
25 Haziran 2024

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde dört katlı bir bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan kimse olmadığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, binanın 1980'de inşa edildiğini ve çevresindeki binaların tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.
27 Haziran 2024

İzmir’in Tire ilçesinde dün çıkan orman yangınıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, yangına semaverle çay demledikleri sırada sebep oldukları gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in farklı ilçelerinde toplam yedi kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 29 kişi hastanede tedavi ediliyor.
17 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, bölgede faaliyet gösteren Sasa Polyester, Bossa, Çemaş Döküm ve Niğbaş-Niğde Beton gibi şirketler, tesislerinde önemli bir hasar olmadığını ve üretimlerine devam ettiklerini duyurdu. Borsa İstanbul, deprem bölgesindeki sekiz şirketin hisselerinde işlemleri askıya aldı, bu şirketler arasında Sasa ve Bossa da bulunuyor.
6 Şubat 2023

İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangın, Beşiktaş Belediyesi'nin ruhsatsız iş yerleri konusundaki ihmallerini ortaya çıkardı. Sayıştay'ın 2022 denetim raporuna göre, Beşiktaş'taki işletmelerin yüzde 85,56'sı ruhsatsız faaliyet gösteriyor. Belediye, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtse de, yangınla ilgili sorulara net yanıtlar vermekten kaçındı. Yangın sonrası dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İkinci depremin ardından Hatay'daki İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi ve yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla yangına havadan müdahale edildi ve Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü duyurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangının devam ettiğini bildirdi ve sonrasında İstanbul İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ'ın müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
7 Şubat 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024
İşaretlediklerim