Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe futbol takımı yeni sezon hazırlıklarına başlarken, teknik direktör İsmail Kartal'ın ekibinde görev alacak antrenörlerin isimleri kulüp tarafından açıklandı. Teknik ekibin yardımcı antrenörleri Recep Karatepe, Zeki Murat Göle, Kemal Kurak ve Sercan Terzioğlu olarak belirlendi. Kaleci antrenörleri Haluk Kaplan ve Yasin Cirav, atletik performans antrenörleri Cengiz Sirkan ve Cihan Mert Cengiz, analiz uzmanı Melikşah Sezgin ve analistler Kerem Güneş ile Mehmet Turhan Demir olarak duyuruldu.
3 Temmuz 2023

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Fenerbahçe Futbol A.Ş (FENER) hisseleri, Borsa İstanbul'da yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdi. Ligi ikinci sırada bitirmesine rağmen, Fenerbahçe hisseleri 10,70 lira artışla 118,20 liraya çıktı. Yılbaşından bu yana Fenerbahçe hisseleri toplamda yüzde 31,6 değer kazandı. Buna karşılık, şampiyon olan Galatasaray'ın hisseleri ise sadece yüzde 1 artış gösterdi.
27 Mayıs 2024

Fenerbahçe, 30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Umut Nayir, daha önce Ümraniyespor'da oynuyordu ve geçen sezon tüm kulvarlarda oynadığı 33 maçta 18 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan 'Ailemize hoş geldin Umut Nayir!' mesajıyla transfer kamuoyuna ilan edildi.
11 Temmuz 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, teknik direktör Fernando Santos ile olan sözleşmesinin sonlandırıldığını duyurdu. Bu karar, takımın son dönemdeki performansı ve gelecek planlamaları çerçevesinde alındı. Santos'un görev süresi boyunca takıma katkılarından dolayı teşekkür edildi ve ayrılığın her iki taraf için de en iyi karar olduğu belirtildi.
13 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılacak olan dünya yıldızı Kylian Mbappe'yi kadrosuna katmak için tarihi bir teklif sunuyor. BBC Sports'un paylaştığı bilgilere göre, Real Madrid Mbappe ile beş yıllık bir sözleşme imzalayacak ve yıldız oyuncuya net 15 milyon avro maaş ödeyecek. Ayrıca, Mbappe'ye imza atması karşılığında 150 milyon avro imza parası ödenecek, bu da futbol tarihinin en yüksek imza parası olacak.
20 Şubat 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Türk Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk futbol kulüpleri, naklen yayın hakları için 150 milyon dolar talep ediyorlar. Ancak, bu talebe Katarlı yayıncılar tarafından 'Senin malın bu kadar etmez' şeklinde bir tepki gelmiş. Katarlı yayıncılar, geçen yıl ödedikleri miktarı bu yıl için ödeyemeyeceklerini gayrıresmi olarak TFF'ye bildirmişler. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetimi, bu konuda ne kadar sağlam durursa, kulüplerin kasasına girecek para miktarının o kadar artacağı belirtiliyor.
11 Şubat 2024

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, deplasmanda karşılaştığı Real Madrid'i 89-79'luk skorla mağlup etti. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe Beko, maçı başından sonuna kadar önde götürdü ve rakibine 10 sayı fark attı. Bu galibiyetle Fenerbahçe Beko, önemli bir başarıya imza atmış oldu.
8 Mart 2024

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 2023-24 EuroLeague Play-off turunun üçüncü maçında Monaco'yu 89-78 mağlup etti. Bu galibiyetle seride 2-1 öne geçen Fenerbahçe, Final Four'a katılma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Eğer Fenerbahçe, 3 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa, 24-26 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final Four'a katılmaya hak kazanacak.
1 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023
İşaretlediklerim