Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Denizova Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla yayılıyor ve yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.
7 Eylül 2024

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Ankara, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Kastamonu illerini orman yangını riskine karşı uyardı. Meteorolojik şartlar nedeniyle bu iller, önümüzdeki 10 gün boyunca yüksek risk altında olacak. OGM, sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgarın birleşmesiyle yangın riskinin arttığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya ve orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. İzmir'de devam eden yangınlar nedeniyle bazı bölgelerde tahliye işlemleri gerçekleştirildi.
17 Ağustos 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı atık su arıtma tesisinin deniz deşarjı hattında yapılan incelemelerde kirletici atık su tespit edilmesi üzerine belediyeye 464 bin 585 lira para cezası kesti. Ayrıca, Damlataş Plajı Mevkisi'nde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer bir durum gözlemlendi. Bakanlık, sorunun çözülmesi için çalışmalar başlatırken, belediyeye verilen cezanın yanı sıra başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Benzer bir ceza Bozcaada Belediyesi'ne de verilmişti.
20 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Asparan mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, iki ayrı noktada başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, dokuz helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda orman yangını söndürme ekibi karadan ve havadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı ve yangında toplam iki hektar alan zarar gördü.
9 Temmuz 2023

İzmir'in Buca ilçesindeki Doğancılar Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor.
18 Eylül 2023

Amasya'nın Suluova ilçesindeki Hacı Hayta Mahallesi'nde Köksal Ayyıldız'a ait samanlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Suluova Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve yangın yaklaşık bir saatte söndürüldü. Yangında toplam 80 ton saman yandı.
23 Ağustos 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de 29 zeytin ağacının sökülmesiyle ilgili olarak, Limak'ın da ortak olduğu YK Enerji şirketi herhangi bir ilgilerinin olmadığını açıkladı. İkizköy KARDOK Derneği Başkanı Nejla Işık ve çevre aktivistlerinin avukatı İsmail Hakkı Atal, ağaçların YK Enerji tarafından söküldüğünü duyurmuştu. YK Enerji ise ağaçların bölge halkından bir vatandaş tarafından başka bir alana transfer edilmek istendiğini ve bu durumun vatandaşın resmi beyanlarından anlaşıldığını belirtti. Ayrıca şirket, çevre ve toplumla uyumlu faaliyetlerde bulunduğunu ve doğal afetlerde de destek sağladığını vurguladı.
7 Mart 2023

İzmir’in Menderes ilçesindeki Deliömerler Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. Yangına müdahale etmek için bölgeye üç uçak, sekiz helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, beş dozer ve beş yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

Tunceli'nin Pülümür ilçesi yakınlarında, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir yaban keçisi avcılar tarafından vurularak öldürüldü. Olay, doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz'ün ihbarı üzerine ortaya çıktı. Milli parklar ekipleri ve jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı. Yaban keçisinin öldürülmesi durumunda uygulanacak olan 250 bin TL para cezası bulunmaktadır.
25 Ocak 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının kontrol altına alınması için hızlı müdahale gerektiğini belirtti. Yangın nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bazı hastalar taburcu edildi.
30 Haziran 2024

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin davanın ilk duruşmasında iki sanık tahliye edildi. Yangın, tadilat sırasında çıkmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tadilatın kaçak yapıldığını açıklamıştı. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının ve yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı belirtilmişti. Mahkeme, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 7-8 Ekim'e erteledi.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim