Arjantin Milli Takımı'nın mart ayında Çin'de Nijerya ile oynamayı planladığı hazırlık maçı, Lionel Messi'ye Çin'deki futbolseverlerin gösterdiği tepkiler nedeniyle iptal edildi. Messi, Inter Miami ile Hong Kong'da oynanması planlanan bir maça çıkmamış ve daha sonra Japonya'da Vissel Kobe'ye karşı 30 dakika sahada yer almıştı. Bu durum, Çinli futbolseverlerin tepkisini çekti ve Hangzhou Spor Ofisi, Arjantin ile Nijerya arasındaki maç için uygun koşulların oluşmadığını belirterek maçın iptal edildiğini açıkladı. Arjantin Futbol Federasyonu şimdi alternatif bir kent arayışında.
10 Şubat 2024

9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Fenerbahçe taraftarları da maçı tribünden izleyebilecek. Karar gereği, 1814 Fenerbahçe taraftarı stada giriş yapabilecek. Bu karar, daha önceki derbilerde yaşanan taraftar yasağına bir istisna teşkil ediyor.
6 Aralık 2023

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Fenerbahçe, 30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Umut Nayir, daha önce Ümraniyespor'da oynuyordu ve geçen sezon tüm kulvarlarda oynadığı 33 maçta 18 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan 'Ailemize hoş geldin Umut Nayir!' mesajıyla transfer kamuoyuna ilan edildi.
11 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-69 mağlup ederek tarihindeki ilk Avrupa Ligi şampiyonluğunu elde etti. Maçın ardından düzenlenen törende MVP seçilen Breanna Stewart'a madalya verildi ve Fenerbahçe takım kaptanı Olcay Çakır Turgut, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'den şampiyonluk kupasını aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, takımı kutladı ve Mersin ekibine ikincilik madalyası takdim edildi.
16 Nisan 2023

Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, prestijli Golden Boy ödülüne aday gösterildi. Golden Boy ödülü, Avrupa'daki 21 yaş altı genç futbolculara verilen ve 2003 yılında Tuttosport tarafından başlatılan bir ödüldür. Arda Güler, aynı zamanda Avrupa kulüplerinin transfer listesinde yer almakta ve UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Galler karşısında Türkiye adına gol atan isimlerden biri olmuştur.
20 Haziran 2023

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

Kadınlar Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı, ancak ABB Spor Kulübü 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Fenerbahçe 10 kişi kalırken, ABB Spor Kulübü galibiyeti ve şampiyonluğu elde etti. Şampiyonluk kupası, ABB futbolcularına verildi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş şampiyonluğu Twitter üzerinden kutladı.
3 Haziran 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun ilk maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, grubunda ilk maçında 3 puan kazandı.
21 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe, rakibini 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 13'e çıkardı. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Alexander Djiku, Duarte (kendi kalesine), ve Szymanski (2 gol) attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 13'üncü resmi maçını da kazanmayı başardı.
28 Eylül 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3'üncü hafta mücadelesinde Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, galibiyet serisini 18'e çıkardı.
26 Ekim 2023

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023
İşaretlediklerim