Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Daum, kanserle mücadelesini kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Daum için baş sağlığı mesajı yayınladı. Daum, Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamıştı.
25 Ağustos 2024

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan üç doktor, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Doktorlar Ahmet Murat Kazan, Serdar Erişti ve Yılmaz Sarıkaş, bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu dövüldü. İki doktor Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 ve 2 Ağustos'ta iş bırakma kararı alan sağlık çalışanlarına bir mektup yazdı. Mektupta, taleplerin sokak yoluyla ifade edilmesini yerinde bulmadığını belirten Koca, hak aramaları için kendini ve bakanlığı adres gösterdi. Ancak, sağlık çalışanları Twitter üzerinden Koca'ya yanıtlarını yollayarak greve çıkacaklarını ifade etti.
31 Temmuz 2023

Deprem riski nedeniyle bazı binalarının kullanımı durdurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) için alternatif hastane binaları tahsis edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerinin Çapa'ya, Taksim ve Samatya hastanelerinin ise Cerrahpaşa'ya açılacağını duyurdu. Ayrıca, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Haseki'deki Kardiyoloji Enstitüsü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek.
8 Mart 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir'in depremde hayatını kaybettiğini Twitter üzerinden duyurdu. Akşener, Özdemir için taziye mesajı yayımlayarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi ve mekanının cennet olmasını temenni etti.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yenilenmesi sürecinde poliklinik hizmetlerinin devam edeceğini, özellikli işlemlerin ise diğer hastanelerde sürdürüleceğini açıkladı. Yenileme işlemi için Rönesans Holding ile 2 milyar 60 milyon lira bedelle ihale yapıldı. Yenileme tamamlandığında, hastane Sağlık Bakanlığı'na ait geçici hastanelerden ayrılacak. Hastanenin yeniden inşası, deprem riski nedeniyle 13 yıldır gündemdeydi ve son olarak bazı faaliyetler geçici olarak durdurulmuştu.
9 Mart 2023

Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi doktor Tarık Ziya Ekinci, 99 yaşında hayatını kaybetti. Ekinci, 1965'te TİP'in Meclis'e girmesiyle ilk defa bir sosyalist partinin yasamada temsil edilmesinde rol oynamıştı. İstanbul Tabip Odası, Ekinci'nin vefatını duyurarak ailesine ve tüm hekim camiasına başsağlığı diledi. Ekinci, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğmuş ve İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştu.
15 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma çalışmalarının onuncu gününde, Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcuları Gözde Öztürk, Dilek Mucuk ve Ahsen Baş'ın depremde vefat ettikleri Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından duyuruldu. Daha önce de Ceren Akman ve Elçin Çınar'ın hayatını kaybettiği bildirilmişti. TVF, sporcular için başsağlığı mesajı yayımladı.
15 Şubat 2023

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1986-1989 yılları arasında başkanlık yapmış olan Tahsin Kaya'nın vefat ettiği kulüp tarafından duyuruldu. Kaya, Fenerbahçe'nin başkanlığını yaptığı dönemde, özellikle 1988-89 sezonunda elde edilen tarihi başarılarla tanınıyor. Bu dönemde Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde en çok gol atan takım unvanını kazanmış ve Başbakanlık Kupası'nı almıştır. Kaya'nın cenaze töreni programı henüz netleşmemiş olup, kulüp tarafından daha sonra duyurulacak.
9 Mart 2024

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından 138 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 51 yaşındaki Emine Doğu, sağlık ekiplerine özel hastaneye götürülmemesini istediğini söyledi. Emine Doğu'nun maddi durumu nedeniyle böyle bir talepte bulunduğu anlaşıldı. Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu, Doğu'nun bu isteğine duyarlı bir yanıt verdi. Kurtarılan kadının tedavisi sahra hastanesinde devam etmektedir.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Şeyma Gökkaya'nın, Elazığ ve İzmir depremlerinin ardından attığı ve deprem sonrası hakkını aramaları gerektiğini belirten bir tweet'i sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Gökkaya'nın vefatı, okuduğu üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla doğrulandı.
10 Şubat 2023

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İki hafta önce Babaeski Devlet Hastanesine kaldırılan Açıkel, buradaki müdahalenin ardından Edirne Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve anjiyo sonrası yoğun bakım servisinde kalmıştı. Tedavisi kardiyoloji servisinde devam ederken dün vefat etti. Bugün Pehlivanköy'de cenaze töreni düzenlenecek.
6 Mayıs 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren Türkiye genelinde 17 bin 774 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, kazaların bir kısmının ölümle sonuçlandığı belirtilerek, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları istendi. Bakan Koca, olası sağlık hizmeti ihtiyacı için helikopter ve kara ambulanslarının hazır olduğunu belirtti.
2 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince kesim işlemleri sırasında meydana gelen kazalar nedeniyle 951 kişinin ambulansla, toplamda ise 29 bin 32 kişinin kendi imkanlarıyla hastanelere başvurduğunu belirtti. Durumu ağır olan ve operasyon geçiren 83 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlandı.
1 Temmuz 2023
İşaretlediklerim