İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde bir tır sürücüsü silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, yolu her iki yönde trafiğe kapattı. Zanlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istedi ve bu görüşmenin sağlanmasının ardından tır sürücüsünü serbest bıraktı. Zanlı daha sonra silahıyla birlikte teslim oldu ve gözaltına alındı. Olayın çözülmesiyle otoyol tekrar trafiğe açıldı.
23 Aralık 2023

Spor yapmak için eşiyle sahile inen yönetmen İsmail Güneş, Bağdat Caddesi'nde korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyundakileri uyardıktan sonra konvoydaki bir grup tarafından dövüldü. Güneş, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
1 Mayıs 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan ve düşen asansör sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili olarak, asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Aydın başsavcılığı, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi. İl jandarma komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor.
27 Ekim 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı otobüs kazasının şoförü Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Sivas'tan İstanbul'a seyreden otobüs, Sivas-Yozgat kara yolunda kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüştü. Şoförün oğlu İsa Tatlısu, babasının kazadan önce kalp krizi geçirdiğini ve bu sebeple kaza yaptığını ifade etti.
22 Ağustos 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Otoyolu İzmit kesiminde durdurulan bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Narkotik köpeği 'Zeyna'nın tepki vermesi üzerine aracın arka koltuk alt bölmesinde yoğunlaştırılan aramalar sonucunda 150 pakette 76 kilo 500 gram eroin bulundu. Olayla ilgili altı şüpheli gözaltına alındı.
5 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli üç ilde gerçekleştirilen 'Kafes-27' operasyonuyla 'Şahinler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda örgüt lideri İlkay Yılmaz dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti ve örgütün işletmelere baskı kurarak hakimiyet sağladığı, halk üzerinde baskı oluşturduğu ve silahlar ele geçirildiği bilgisini verdi.
2 Ocak 2024

İstanbul Bahçelievler'de, ambulansla uyuşturucu taşıdıkları belirlenen üç sağlık çalışanı tutuklandı. Emniyet güçleri, ambulansı durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı ve araçta 2 kilogram uyuşturucu ile silahlar ele geçirdi. Operasyon kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Tutuklanan zanlıların kullandığı aracın trafikten men edilmiş özel bir ambulans olduğu tespit edildi.
27 Aralık 2023

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024

Piyanist ve klavsenci İklim Tamkan, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, evinin sokağında polis tarafından 'şüpheli' göründüğü için durdurulduğunu ve zorla gözaltı aracına bindirildiğini iddia etti. Tamkan, olayın kedisini aramak için sokağa çıktığı sırada gerçekleştiğini belirtti. Polisin kendisini 'şüpheli' göründüğü gerekçesiyle durdurduğunu ve zorla gözaltı aracına bindirmeye çalıştığını ifade etti.
26 Haziran 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

New York'ta metro istasyonunda Kemal Semrada tarafından tren raylarına itilerek ağır yaralanan Türk illüstratör Emine Yılmaz Özsoy için bağış kampanyası başlatıldı. Saldırı sonucu omurgasında ve başında ciddi yaralanmalar alan ve felç kalma riski taşıyan Özsoy, zor bir ameliyat geçirdi. Saldırgan Semrada, cinayete teşebbüsle suçlanarak tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Özsoy'un tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bağış toplanıyor.
25 Mayıs 2023
İşaretlediklerim