Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in kritik maçlarında sezon sonuna kadar yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) kullanma kararı aldı. Bu karar, Avrupa'nın önde gelen liglerinden İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz'den VAR desteği talebiyle gerçekleşti ve ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı maçlarda iletişim dili olarak Türkçe ve İngilizce kullanılacak. Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında belirlenen maçlara yabancı VAR hakemleri atanacak.
12 Nisan 2024

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), mayıs ayına ilişkin iltica verilerini açıkladı. Yılın ilk beş ayında toplam 103 bin 467 iltica başvurusu yapılırken, Türkiye'den yapılan başvurular 14 bin 451 olarak kaydedildi. Türkiye, Almanya'ya iltica başvurularında Suriye ve Afganistan'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Başvurularda genel bir düşüş eğilimi gözlemlense de Türkiye'den yapılan başvurular hız kesmiyor.
7 Haziran 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

UEFA, Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Demiral, maçta Türkiye'nin iki golünü de kaydetmişti. UEFA, Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla disiplin yönetmeliği uyarınca soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturma, Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında gerçekleşen olay üzerine başlatıldı.
3 Temmuz 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

EURO 2024'ün ilk üç gününde yedi müsabaka oynandı ve maç başına gol ortalaması 3'ün üzerinde seyrediyor. 14 takımın 12'si gol bulurken, Hırvatistan gol atamayan tek takım oldu. Beş takım üçlü savunma ile sahaya çıkarken, sadece İsviçre galibiyet elde etti. Dikkat çekici bir detay olarak, dört ülkenin çift santrforla sahaya çıkması vurgulandı.
17 Haziran 2024

Türkiye'den ekonomik ve siyasi gerekçelerle Avrupa'ya yapılan göç, özellikle Almanya'ya olan iltica başvurularıyla devam ediyor. Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) paylaştığı verilere göre, 2024'ün ilk iki ayında Türk vatandaşlarından 7 bin 649 iltica başvurusu yapıldı, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre %12,3 artış gösterdi. Suriye ve Afganistan vatandaşlarından gelen başvurular da yüksek oranlarda kabul edilirken, Türk vatandaşlarının başvurularının sadece %7,8'i kabul edildi.
7 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışık olması sebebiyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Bunun üzerine, Fenerbahçe'nin gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'na göre, Süper Kupa maçı için yabancı hakem talebinde bulunduğu ve bu talep karşılanmazsa maça çıkmayacağını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen ilettiği belirtildi. Süper Kupa maçının 7 Nisan'da oynanması planlanıyor.
3 Nisan 2024

Türkiye'den ekonomik ve siyasi gerekçelerle Avrupa'ya yapılan göç, özellikle Almanya'ya olan iltica başvurularıyla devam ediyor. Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) paylaştığı verilere göre, 2024'ün ilk iki ayında Türk vatandaşlarından 7 bin 649 iltica başvurusu yapıldı, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 artış gösterdi. Suriye ve Afganistan vatandaşlarından gelen başvurular da yüksek oranlarda kabul edilirken, Türk vatandaşlarının başvurularının sadece yüzde 7,8'i kabul edildi.
7 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımını yapan firmanın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Bu karar, Süper Lig'in üçüncü haftasında İstanbulspor-Galatasaray karşılaşmasında çimlerin gıda boyasıyla boyanması sonucu oyuncuların yemyeşil olması skandalının ardından geldi. TFF, saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizliklerin gözlendiğini belirtti.
27 Eylül 2023

Türkiye'den Almanya'ya yapılan sığınma başvuruları artarken, başvuruların kabul oranı düşüyor. Başvuruların yüzde 80'den fazlasını Kürtler oluşturuyor ve bu grubun sığınma taleplerine verilen kabul oranı yüzde 4,8'e kadar düştü. Türkiye, Almanya'ya son yıllarda yapılan iltica başvurularında Suriye ve Afganistan'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. 2023 Temmuz'unda ise Türkiye, 3 bin 791 başvuru ile Afganistan'ı geride bırakarak en çok iltica başvurusu gelen ikinci ülke oldu.
20 Ağustos 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, prestijli Golden Boy ödülüne aday gösterildi. Golden Boy ödülü, Avrupa'daki 21 yaş altı genç futbolculara verilen ve 2003 yılında Tuttosport tarafından başlatılan bir ödüldür. Arda Güler, aynı zamanda Avrupa kulüplerinin transfer listesinde yer almakta ve UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Galler karşısında Türkiye adına gol atan isimlerden biri olmuştur.
20 Haziran 2023

Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) verilerine göre, 2023 yılının ilk dokuz ayında yapılan iltica başvuruları, 2022 yılının toplamını geçti. Türkiye'den yapılan başvurular, geçen yıla göre %45 artış gösterdi. Bu, Almanya'ya yapılan iltica başvurularındaki en yüksek artış oranı oldu. Başvurularda Suriye, Afganistan ve Türkiye vatandaşları ilk üç sırada yer alıyor.
10 Ekim 2023

Türk futbolunda hakemler üzerindeki baskı ve güvensiz çalışma koşulları artmaktadır. Kamuoyu ve kulüpler, hakemlerin zor durumda olduğunun farkında olup, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) desteğinin yetersiz kaldığı görüşündedir. Bu durum, hakemlerin özgürlüklerinin tehdit altında olduğu ve adil karar verme yetilerinin sorgulanır hale geldiği bir ortam yaratmıştır. Murat Fevzi Tanırlı'nın yazısında, hakemlerin ve yardımcılarının yaşadıkları zorluklar ve yabancı hakemlerin Türk futboluna dahil edilmesi talebi ele alınmaktadır.
2 Nisan 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve çeşitli illerin tabip odası başkanları, Ankara'da bir araya gelerek, kendileri hakkında başlatılan yeni bir 'terör' soruşturmasını ve görevden alma davasını konuştular. TTB yöneticileri, soruşturmayı tesadüfen öğrendiklerini ve dosyaya gizlilik kararı getirildiğini belirtti. TTB'nin tüm yönetiminin görevden alınması ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını ifade ettiler. Ayrıca, soruşturmayı yürüten savcının TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki soruşturmayı da yürüten kişi olduğu açıklandı.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim