İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İBB seçimlerini hatırlatarak rakibini bildiğini ifade etti. İmamoğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimde AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark atarak tekrar kazanmıştı. İmamoğlu, iptal edilen seçimi hatırlatarak, hakkımız olan seçimi elimizden aldıklarını ve bu durumun demokrasiye bir tokat olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine Amasya'da düzenlenen bir mitingde yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'da yeterli çalışma yapmamakla suçlamıştı. İmamoğlu ise İstanbul'da başlattıkları projeleri ve yapımını sürdürdükleri metro çalışmalarını öne çıkardı ve Erdoğan'a seçim öncesinde bekleyen projeler için onay vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İstanbul dışına en az çıkan belediye başkanı olduğunu ve Erdoğan'ın geçmişte en çok gezen belediye başkanı olduğunu iddia etti.
10 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday gösterebileceği iddiaları üzerine yorum yapmaktan kaçındı. İmamoğlu, bu konunun DEM Parti'nin karar vereceği bir konu olduğunu belirtti. Başak Demirtaş ise henüz kendisine bir teklif gelmediğini, ancak teklif gelirse düşünebileceğini ifade etti.
23 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Neferleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk tur seçimlerden ders aldıklarını ve iktidarın 'yalan üretme politikasına' net cevaplar vereceklerini belirtti. İmamoğlu, 28 Mayıs'ta sandığa gitmeyi düşünmeyen vatandaşlara evde kalmalarının büyük maliyeti olacağını ifade etti. Ayrıca, sandık hakimiyetinin önemine değinerek, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalarda herkesin görevi olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde yaşanan yalan ve iftira dolu söylemlerle ilgili olarak, seçimlerden sonra bu konuların takipçisi olacağını ifade etti. İmamoğlu, seçim sürecinde iktidarın muhalefete yönelik sert dil kullandığını ve montaj videolar gösterildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da videoların montaj olduğunu kabul etmesine rağmen kullanmaya devam ettiğini belirtti. Seçim sonrası bu tür iftiralarla hesaplaşacaklarını ve yalanlarla insanların aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçim sonuçlarının ardından bir video mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin normalleşmeye ve sorunlara çözüm bulmaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve hayal kırıklığı yaşayanlara umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulundu. İmamoğlu, değişim vurgusu yaparak, aynı yöntemlerle farklı sonuçlar beklenemeyeceğini ve gönülleri fethetmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbulluları 29 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda düzenlenecek olan 570'inci fetih etkinliklerine davet etti.
29 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2016 yılında kaldırılan 'yaz-kış saati' uygulamasının yerine getirilen kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorunlarına yol açtığını, insanları depresif bir hale getirdiğini ve çalışanlar ile öğrencilerin güne kötü başlamasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, uygulamanın mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ve tasarruf sağlamadığını ifade etti.
11 Aralık 2023

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve ilçe seçimlerini kazanacaklarını belirtti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'yola devam etme' mesajlarıyla paralel görünüyor. Ancak İmamoğlu'nun partisi, 2019 yerel seçimlerinde belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamamıştı. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi ikiye ayrılmış bir görünüm veriyor.
4 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

CHP'de kurultay sürecinin başlaması ve muhalefetin seçim yenilgisi sonrası tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi tutumu merak konusu oldu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen CHP genel başkanlığına adaylık sorusuna, İstanbul'daki gibi ülkede de büyük bir değişim adayı olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Ayrıca, İstanbul'daki değişimin olumlu sonuçlar verdiğini ve siyasetteki değişimin, özellikle muhalefette ve kendi partisinden başlayarak Türkiye'ye iyi geleceğini belirtti.
11 Haziran 2023

Türkiye'de 2023 yılı, seçim hazırlıklarıyla başladı ve Ocak ayı muhalefet için önemli gelişmeleri beraberinde getirecek. 'Altılı masa' ve 'emek ve özgürlük ittifakı' toplantıları yapılacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yargı süreçleri ve HDP'ye Hazine yardımının durdurulması gibi konular gündemde olacak. 'Altılı masa' hükümet programı ve geçiş süreci planını sonlandıracak, muhalefet ortak adayını belirlemeyi hedefliyor. 'Emek ve özgürlük ittifakı' ise seçim stratejilerini tartışacak. Ayrıca, İmamoğlu'nun görevden alınması ihtimali ve HDP'ye yapılan Hazine yardımının durdurulması konusunda Anayasa Mahkemesi'nin kararı bekleniyor.
4 Ocak 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha aday olabileceğini belirtiyor ve bu süreçte 'uyumlu çalışma' hedefiyle partisinden taleplerde bulunacak. İmamoğlu, seçim sürecini 'Erdoğan karşıtlığı' üzerinden kurmayı düşünmüyor, yerel seçimlerde 'yerelden genele' stratejisi ve CHP'deki 'değişim' çalışmalarını ele alıyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun belediye meclisinde çoğunluğu alma ve daha fazla kritik ilçeyi kazanma hedefi için CHP'nin yönetiminden taleplerinin olabileceği belirtiliyor.
17 Ağustos 2023

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasağın Yargıtay'a gelmeden istinaf mahkemesinde kesinleşebileceğini ifade etti. Ancak, bir ceza avukatı ve MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Güçlü Akyürek, bu durumun mümkün olmadığını, çünkü ilgili suçun temyize tabi olduğunu ve Yargıtay'a gitme ihtimalinin bulunduğunu belirttiler. Akyürek, istinaf mahkemesinin lehte bir karar verse bile savcının Yargıtay'a başvurma yetkisi olduğunu, dolayısıyla kararın istinafta kesinleşmeyeceğini açıkladı.
19 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumunu eleştirdi. İmamoğlu, Türkiye'nin ekonomisinin, savaş içinde olan ülkelerin ekonomisinden daha kötü olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kaynaklarının iyi yönetilmediğini ve bu durumun ülkeyi dünyanın en sıkıntılı ekonomilerinden biri haline getirdiğini ifade etti. İmamoğlu, 2024 yerel seçimlerinin önemine de değinerek, doğru adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
19 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı diktatörlükle ilişkilendiren kapağını ve İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kuran yakma eylemini eleştirdi. İmamoğlu, bu tür olayların toplumu rahatsız ettiğini ve her seçim öncesi yaşanan bu tür yüksek dozlu çıkışların fayda sağladığı kişi ve kurumların belli olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin İslam ülkeleriyle birlikte İsveç'teki eyleme karşı güçlü bir irade göstermesinin önemine vurgu yaptı.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim