Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

Antalya'da doğa yürüyüşü yapan Rus uyruklu Türk vatandaşı bir kadın, fotoğraf çekmek için uçurum kenarına gittiğinde, daha önce 'canavarca hisle öldürme', 'cinsel saldırı' ve 'suç delilini karartmak amacıyla öldürmek' suçlarından kaydı bulunan 64 yaşındaki Ö.D. tarafından saldırıya uğradı. Kadının çığlıkları üzerine eşi olay yerine gelerek müdahale etti ve şüpheli kaçtı. Polis ekipleri, şüpheliyi Antalya kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı ve sonrasında tutuklandı.
13 Aralık 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Melek B., silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, annesini silahla vurduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu S.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
27 Temmuz 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

27 yaşındaki Pakistanlı kadın Seema Ghulam Haider, PUBG oyununda tanıştığı 22 yaşındaki Hintli Sachin Meena ile birlikte olabilmek için dört çocuğuyla Nepal üzerinden Hindistan'a yasa dışı yollarla giriş yaptı. İki ülke arasındaki tarihi karşıtlık ve kültürel farklılıklara rağmen ilişkilerini sürdüren çift, Youtube'dan araştırarak rota belirledi. Haider ve çocukları yasa dışı giriş suçlamasıyla, Meena ve babası ise vizesiz barındırma suçlamasıyla tutuklandı. Haider, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ve çift şimdi evlenmek için Hindistan hükümetinden yardım istiyor.
10 Temmuz 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

Gaziantep'te, 6 Şubat depremleri sonrası ailesiyle birlikte kent dışına çıkan ve bu nedenle işine üç gün gidemeyen işçi Ö.E, kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarıldı. İşe çağrıldığı halde evinde hasar tespit çalışmaları ve ailesinin yanında kalması gerektiğini belirterek süre isteyen ancak olumsuz yanıt alan Ö.E, hukuk mücadelesi başlattı. Gaziantep 6'ncı İş Mahkemesi, işçinin haklı bir sebebe dayanan devamsızlığını maruz görerek Ö.E'nin lehine karar verdi ve işçi yaklaşık 70 bin lira kıdem tazminatını faiziyle birlikte almaya hak kazandı.
19 Mart 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçtı. Kazadan kurtulan yaralılardan bazılarının telefonları kayboldu. Oğuz Acı'nın babası Özer Acı, Eylem Tok'un kazadan sonra yardım ettiğine dair iddialarını sorguladı ve adaletin yerini bulması için Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarını istedi. Ailenin avukatı, Eylem Tok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve delilleri karartma şüphesi olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim