Spotify, yapay zeka (AI) ile üretilmiş müzikleri platformdan tamamen yasaklamayacağını açıkladı. Ancak, şirketin CEO'su Daniel Ek, yapay zekanın gerçek sanatçıların seslerini taklit etmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti. Bu yıl Spotify, Drake ve The Weeknd'in seslerinin yapay zeka tarafından klonlanarak üretilmiş bir şarkıyı platformdan kaldırmıştı. Ek, müzik sektöründeki yapay zeka tartışmasının uzun yıllar sürebileceğini ve sanatçıların seslerini taklit eden uygulamaların kabul edilemez olduğunu, ancak müziği geliştirmek için kullanılan araçların kabul edilebilir olduğunu ifade etti.
26 Eylül 2023

Microsoft, yıllar süren çalışmaların ardından iki özel çip ve bir entegre sistem geliştirdiğini duyurdu. 'Microsoft Azure Maia AI Hızlandırıcı' adı verilen çip, yapay zeka görevleri için optimize edilmişken, 'Arm-Microsoft Azure Cobalt CPU' ise genel amaçlı programlama işlemleri için tasarlanmış bir Arm tabanlı işlemci olarak tanıtıldı. Bu çipler, gelecek yılın başlarında Microsoft'un veri merkezlerine dağıtılacak ve şirketin hizmetlerine güç katacak.
15 Kasım 2023

'The Last of Us' oyununun dizi uyarlaması büyük ilgi gördü ve bu durum siber suçluların dikkatini çekti. Kaspersky güvenlik şirketi, oyunun PC versiyonunun indirilebileceğini vaat eden sahte indirme linkleri ve aktivasyon kodları sunan kimlik hırsızlığı siteleri konusunda uyarılarda bulundu. Kullanıcıların gerçek oyun yerine zararlı dosyalar indirebileceği ve kişisel bilgilerinin çalınabileceği belirtildi. Araştırmacılar, resmi ve güvenilir kaynaklardan indirme yapılması ve şüpheli bağlantılardan kaçınılması konusunda tavsiyelerde bulundu.
16 Ocak 2023

Twitch'in tanınmış yıldızlarından Félix 'xQc' Lengyel ve Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa, içerik üretici dostu olarak tanımlanan yeni Kick platformuna geçiyor. Lengyel'e 100 milyon dolarlık bir anlaşma teklif edilirken, Siragusa'nın anlaşma detayları henüz açıklanmadı. Kick platformu, Twitch'in gelir paylaşımı politikalarından hoşnutsuz olan yayıncılar için daha iyi anlaşmalar sunmayı hedefliyor. Şu anda Kick'in en büyük yayın kategorisi kumar içeriği ve platform, kumar yayıncısı Tyler 'Trainwreck' Nikman ve bir kumar sitesi kurucusu Ed Craven tarafından kuruldu.
23 Haziran 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'nın ilk teknolojisini seçilmiş bir grup için piyasaya süreceğini açıkladı. Musk, teknolojinin bazı önemli açılardan mevcut olanların en iyisi olduğunu belirtti. xAI'nın amacının 'evrenin gerçek doğasını anlamak' olduğu belirtilirken, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlere katkıda bulunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edildi.
3 Kasım 2023

Sony, Türkiye'deki ofisini kapatarak ülkedeki operasyonlarını sonlandırdığına dair iddiaları yalanladı. Bir firma yetkilisi, Türkiye'den tamamen çıkacakları yönündeki haberlerin doğru olmadığını, sadece televizyon ve ses sistemleri faaliyetlerinin optimize edildiğini belirtti. Diğer hizmetlerin ve müşteri hizmetlerinin devam edeceği bilgisi paylaşıldı.
30 Ocak 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Tüm zamanların en çok satan video oyunu olan Minecraft, 300 milyondan fazla kopya sattı. Bu bilgi, 'Minecraft Live 2023' adlı canlı yayın etkinliğinde açıklandı. Minecraft'ı satış sayısında GTA V, Tetris ve Wii Sports takip ediyor. En çok satan albüm olan Thriller 70 milyon, en çok satan konsol olan PS2 ise 155 milyon adet sattı.
16 Ekim 2023

Apple, 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve Apple Watch 9 Serisini tanıtacak. Etkinlikte ayrıca Apple'ın ilk 3 nanometrelik çipi olan Bionic A17'nin tanıtılması bekleniyor. Bu çiplerin, mevcut çiplerden daha fazla enerji verimli olması ve bunun da pil ömründe önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor. Ayrıca, iPhone 15 serisi ile Apple'ın Type-C şarj standardına geçiş yapması bekleniyor.
30 Ağustos 2023

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, her yıl yaptığı yaz için okuma önerilerine bu yıl dizi ve müzik önerilerini de ekledi. Roman kategorisinde Gabrielle Zevin'in 'Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow' adlı eserini, kurgu dışı kategorisinde ise Howard French'in 'Born in Blackness' adlı kitabını önerdi. Ayrıca, Danimarka yapımı 'Borgen' adlı diziyi ve Spotify'da bir çalma listesi oluşturarak müzik önerilerinde bulundu.
8 Haziran 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Dijital Piyasalar Yasası kapsamında Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta ve Microsoft olmak üzere altı büyük teknoloji şirketini 'geçit denetçisi' olarak sınıflandırdı. Bu şirketlerin sunduğu 22 temel hizmetin yeni yasa kapsamındaki ilave sorumluluklara uymak için 6 ay süreleri olduğu belirtildi. Yeni kurallar, büyük dijital platformların pazar gücünü sınırlamak, haksız rekabeti önlemek ve kullanıcı haklarını korumak amacıyla uygulanacak. Kuralların ihlali durumunda şirketlere küresel cirolarının yüzde 10'una varan seviyede para cezası kesilebilecek.
6 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile yapacağı dövüşün İtalya'da 'destansı' bir mekanda olacağını duyurdu. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve yeni ismiyle 'X' üzerinde canlı yayınlanacağını belirtti. İtalya'nın dövüş için tarihi Kolezyum'u önerdiği iddia edilse de bu yalanlanmıştı.
11 Ağustos 2023

Milyarder yatırımcı Elon Musk, yapay zeka alanında OpenAI'ye rakip olacak bir start-up kurmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, yapay zeka araştırmacılarından ve mühendislerden oluşan bir ekip oluşturuyor ve SpaceX ile Tesla'daki yatırımcılarla finansman görüşmeleri yapıyor. Ayrıca, Nvidia'dan yoğun görevler için gerekli olan grafik işleme birimleri ve sistemler edindiği ve 'X.AI Corp' adında Nevada'da bir firma kaydettirdiği belirtiliyor. Musk, daha önce yapay zeka teknolojilerinin risklerine dikkat çekerek, ChatGPT 4 gibi sistemlerin geliştirilmesine ara verilmesi çağrısında bulunmuştu.
15 Nisan 2023

Framework firması, kullanıcıların parçalarını istedikleri gibi değiştirebilecekleri ve yükseltebilecekleri modüler bir dizüstü bilgisayar olan 'Framework 16' modelini ön siparişe çıkardı. Bilgisayar, AMD Ryzen işlemci ve Radeon ekran kartı ile donatılmış ve depolama alanı gibi bileşenler kolayca yükseltilebiliyor. İki farklı sipariş seçeneği sunuluyor: 1699 dolara kurulu halde veya 1399 dolara kendiniz kurmak üzere. Ayrıca, ön sipariş edilen grafik modülü içeren her bilgisayar için Starfield oyununun premium sürümü ücretsiz verilecek.
19 Temmuz 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

Popüler Netflix dizisi Stranger Things, 'The First Shadow' ismiyle tiyatro oyunu olarak Londra'nın West End bölgesindeki Phoenix Theatre'da dünya prömiyerini yapacak. Oyun, dizinin yazarı Kate Trefry tarafından yazılmış ve Tony ödüllü yönetmenler Stephen Daldry ve Justin Martin tarafından sahneye konulacak. Yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions'ın üstlendiği oyunun biletleri bahar aylarında satışa sunulacak. Dizi yaratıcıları Duffer Brothers, yaratıcı yapımcı olarak projede yer alacaklar ve projeye büyük bir heyecanla yaklaştıklarını belirtmişlerdir.
1 Mart 2023

X platformunun sahibi Elon Musk, platformda yanlış bilgi olduğu belirlenen paylaşımların gelir getirmesinin engelleneceğini duyurdu. Bu uygulamanın, sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti. Musk, topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını, çünkü tüm kod ve verilerin açık kaynaklı olduğunu ifade etti.
30 Ekim 2023

Microsoft, 3,085 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olarak sıralamada zirveye yerleşti. Apple, 2,889 trilyon dolarlık değeriyle ikinci, Saudi Aramco ise 2,039 trilyon dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı. Nvidia, yapay zeka teknolojilerindeki etkisiyle son bir buçuk ayda hisse değerini yüzde 45 artırarak dikkat çekti. Listede teknoloji, enerji, finans ve sağlık sektörlerinden şirketler yer alıyor.
13 Şubat 2024

Elon Musk, X platformunda bir değişiklik daha yaparak haber bağlantılarını kaldırdı. Musk, bu değişikliği estetik kaygılarla ve gönderilerin daha iyi görünmesini amaçladığını belirtti. Yeni formatta bağlantılarda sadece görsel yer alıyor ve kullanıcılar ilgili sayfayı ziyaret etmek isterlerse resme tıklamak zorundalar. Bu durumun reklamlarda geçerli olmayacağı belirtildi.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim