Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve milletvekili adayı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis göreve başladığında sona erecek. Kılıçdaroğlu, 2002'den beri milletvekili olarak dokunulmazlık hakkına sahipti. 2016'da yapılan Anayasa değişikliği sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin eski dosyaları arasında Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi bulunuyordu. DW Türkçe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira' iddiasıyla hazırlanan 16 fezleke bulunmakta ve bu fezlekeler dava haline getirilirse Kılıçdaroğlu mahkemeye çıkabilir.
30 Mayıs 2023

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarının önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin çevrimiçi toplantısının bir kısmı Youtube'a sızdırıldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu olaya Twitter üzerinden 'Tutmayın yol verin gidene gidene. Cevap da vermem artık gücüme gidene. #kemalkılıçdaroğlu' şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları Sarıgül'ün mesajının anlamını çözmekte zorlandı. Sarıgül daha önce İmamoğlu'na acele hareket etmemesi yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi bu hafta ziyaret edeceğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar daha önce Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak bu görüşmenin İYİ Parti'nin bulunduğu masaya getirilemeyeceğini ifade etti. Oluç, HDP'nin kapatılması durumunda Yeşil ve Sol Parti ile seçime gireceklerini de belirtti.
14 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilinde bir güncelleme yaparak '13. Cumhurbaşkanı Adayı' ifadesini ekledi. Bu değişiklik, Kılıçdaroğlu'nun 'millet ittifakı' tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, aynı gün parti grubuna son kez hitap etti.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 tarihinden önce atadığı tüm danışman ve başdanışmanların görevlerine 14 Haziran 2023 itibariyle son verdiğini açıkladı. Görevden alınan isimler arasında Erdoğan Toprak ve Tuncay Özkan gibi tanınmış figürler bulunuyor. Namık Tan ise görevine devam eden danışmanlar arasında. Bu karar, 28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa baskılarının arttığı bir dönemde geldi.
15 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini askerlerin alkışlaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerlerin siyasete alet edilmesini eleştirdi ve Erdoğan'ı Kenan Evren ile kıyasladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine Muğla'daki bir yol açılışında yanıt vererek, ordunun komutanlarına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmakla suçladı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin siyasete karışmaması gerektiğini vurgulayarak Erdoğan'ı iftira atmaya devam etmekle itham etti.
14 Ocak 2023

Mersin Toroslar Ülkü Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kent ziyareti öncesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meydan okuma içeren sözlerinin yazılı olduğu pankartlar hazırlayarak ilçenin girişine ve ocak binasına astı. Kılıçdaroğlu, daha önce eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayetinin MHP'ye uzandığını belirterek Bahçeli'ye eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na meydan okuyarak yanıt vermişti. Ülkü Ocakları'nın bu eylemi, Bahçeli'nin sözlerini destekler nitelikte.
20 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim