Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gerçek şampiyon olduğunu belirtti. Koç, 'Şerefsiz, ahlaksız, hırsızlara gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ama sistemi yerle bir etmemize de az kaldı' dedi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde Ali Koç yeniden başkan seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım, Koç'la birlikte sahneye çıkarak destek mesajı verdi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti ve kongreye katılan tüm delegelere teşekkür etti.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Süper Kupa Finali maçına ilişkin taleplerini reddettiğini ve bunun yerine Süper Lig maçını ertelemeyi önerdiğini açıkladı. Ancak, bu öneri Fenerbahçe tarafından kabul edilmedi. Bu durum, iki kurum arasında bir anlaşmazlığa işaret ediyor ve Türk futbolunda önemli bir gelişme olarak görülüyor.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'na katılım, gereken 22 bin 588 kişilik sayının üzerine çıkarak 25 bine ulaştı. Kulüp, ligden çekilme kararından vazgeçerek Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Hilmi Türkay, Türk futbolundaki mevcut durumu eleştirerek, hakem yönetimlerinin kötü olduğunu ve VAR sisteminin etkisiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin seviyesizleştiğini ve çözüm olarak yabancı hakem önerisinin ironik olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Can Ataklı, Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinin siyasi güç kullanmaktan kaçındığını, ancak Anadolu takımlarının siyasi destek arayışında daha aktif olduğunu belirtiyor. AKP'nin güçlü olduğu illerdeki takımların, küçük olaylarda bile siyasi desteğe başvurduğunu ve bu durumun oy dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor. Fenerbahçe'nin, siyasi bir arayış içinde olmaksızın, ancak siyaseti etkileyebilecek bir karar olan Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçimler öncesinde beklenmedik bir sıkıntı oluşturduğu vurgulanıyor.
21 Mart 2024

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi için talepte bulunduğunu açıkladı. Bu talep, Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan lig maçının ardından geldi. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralanmış ve saha içi karışıklıklar yaşanmıştı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlatmış, 12 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştı.
21 Mart 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, kulübün tarihinin en iyi kadrosunu kurmayı planladıklarını belirtti. Koç, geçen sezon 56 milyon avroluk transfer satışları yaptıklarını ve kadro değerlerini 200 milyon avroya çıkardıklarını vurguladı. Ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına takılmadıklarını ve Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Koç, yapılacak takviyelerle Fenerbahçe'nin en gurur duyulacak takımını kuracaklarını söyledi.
6 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Aziz Yıldırım, medyada yer alan 'Şampiyon olursak adaylıktan çekileceğim' şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Yıldırım, takımın şampiyon olması durumunda adaylıktan çekilebileceğini ifade etmişti ancak bu ifadenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamasını sosyal medya üzerinden paylaşan Yıldırım, medyanın yanlış başlık attığını vurguladı.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim