CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024

HDP ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, seçimler ve sonrası için oynanan oyunlar ve kurulan tuzaklara karşı olduklarını belirtti. Partiler, seçimlerle ilgili tutumlarını yarın açıklayacaklarını ifade etti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşıldığı bir dönemde geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti, kayyım uygulamalarının son bulmasının önemine vurgu yaparak, Kılıçdaroğlu'nun protokolündeki kayyım politikalarına ilişkin tutumunu eleştirdi.
24 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

FOX TV'de 'Liderler FOX'ta' programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlerle ilgili stratejiler ve siyasi rakipler tarafından yapılan ithamlar hakkında konuştu. İmamoğlu, milli bayramların sıradanlaştırılmasından endişe ettiğini, ikinci tur seçimlerin daha kolay olacağını ve kendilerine yönelik iftira kampanyalarının oy oranlarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını ve bu tür suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. İmamoğlu, MHP seçmeninin iktidarın şımarıklığına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
19 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, muhalefetin seçimi kazanacağına dair beklentilerinin iyimserlikten değil, objektif delil ve verilere dayandığını ifade etti. 31 Mart 2019 seçimlerindeki başarıyı hatırlatarak, 2023 seçimleri için de benzer bir strateji uyguladıklarını belirtti. Seçim stratejilerini şimdilik açıklamayacaklarını söyleyen Kaftancıoğlu, seçimlerin demokrasi yanlıları tarafından kazanılacağını ve seçime kadar üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.
20 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

CHP, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmiş ve ittifakın devamını talep edeceklerini belirtmişlerdir. CHP'nin açıklamasına göre, iki belediye başkanı Akşener ile genel merkez dışında bir görüşme yapacak ve Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler.
4 Mart 2023

CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluştu. Bu görüşme, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. İki liderin buluşması yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve bu süreçte Özel'in Erdoğan ile olan görüşmesi de ele alındı. Özel, Erdoğan ile olan görüşmesinden sonra iyimser bir tutum sergileyerek, bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.
3 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

Cumhur İttifakı liderleri Erdoğan ve Bahçeli güçlü konumlarını korurken, muhalefet cephesinde Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu gibi yeni siyasi figürler öne çıkıyor. Özel, müzakereci ve mücadeleci bir siyaset tarzı benimseyerek, Erdoğan ile diyalog kurma yolunda ilerliyor. Seçimler, CHP içinde liderlik yarışını da etkileyerek Özel ve Mansur Yavaş'ı ön plana çıkardı. Muhalefetin yenilenme süreci, toplumdan olumlu tepkiler alıyor ve AK Parti'nin gelecek hamleleri merak konusu olmaya devam ediyor.
29 Nisan 2024

CHP içindeki değişim tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. İmamoğlu, açıklamanın içeriğini ve tarzını yetersiz bulduğunu, değişim sürecine dair bir yol haritası sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, metnin tüm il başkanları tarafından kabul edilebileceğini düşünmediğini ve bazı ifadelerin imalı olduğunu ifade etti.
22 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim