İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 18 ilde dolandırıcılıkla ilgili geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 22 ilçede bulunan 88 adrese baskın yapıldı ve 153 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Ankara, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van ve Gaziantep dahil olmak üzere toplam 18 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılarak çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
7 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para borsası dolandırıcılığı operasyonunda sekiz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, kripto para borsası adı altında hizmet veren şirketler aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcılıkla elde edilen 166 milyon 864 bin lira değerindeki dört konut, arsa ve araca el konuldu. Operasyon, kripto para piyasasında güvenlik ve düzenleme konularını yeniden gündeme getirdi.
8 Ağustos 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

İzmir'de, Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Gazete Duvar'ın muhabirleri ile DEM Parti'nin basın çalışanı olmak üzere toplam altı kişi gözaltına alındı. Polis, sabah saatlerinde gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı'ndan Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney; JINNEWS'ten Melike Aydın ve Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu ile DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut bulunuyor. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemeyen gazeteciler, Çankaya'daki terörle mücadele şubesinde tutuluyor.
13 Şubat 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen 'Define-1' operasyonunda, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Türkiye'ye ait tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine yasa dışı yollardan sattığı tespit edildi. Operasyonda 6 bin 325 sikke, 997 obje, beş dedektör, iki ruhsatsız tüfek, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el koyuldu. Örgüt elebaşısına Avrupa ve ABD'deki beş müzayede evinden 72 milyon lira döviz gönderildiği belirlendi.
11 Temmuz 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim