Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG'ın reklamlarında kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, bu reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu, TAG sürücülerinin sık sık darp ve hakaretle karşılaştığını belirterek 'güvenle gidersin' tanıtımlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi.
24 Mayıs 2024

Dijital yayın platformu Exxen, 21 Ağustos itibarıyla tüm abonelik fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Bu, platformun 5 Ocak ve 1 Mayıs'taki zamlarının ardından üçüncü zam oldu. Reklamsız temel paketin aylık ücreti 89,90 liradan 116,90 liraya çıktı. Diğer paketlerin yeni fiyatları da belirtildi.
20 Ağustos 2023

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG tarafından reklam olarak kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, TAG'ın 'güvenli' olduğu yönündeki reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu bu talebi kabul etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirerek duyurdu.
24 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), iki genç doktorun yaşamlarına son verdiğini duyurdu. TTB, intihar açıklamasında ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara idi.
27 Eylül 2023

Türkiye'de seçimlerin ardından dolar kurundaki yükseliş otomobil sektörüne de etki etti ve birçok otomobil markası fiyatlarına zam yaptı. Tesla ve Toyota'nın ardından 11 otomobil markası daha yüzde 9'a varan oranlarda zam yaptı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, Twitter üzerinden Renault, Fiat ve Seat markalarının çeşitli modellerine yüzde 4 ila 5 arasında zam yapıldığını duyurdu.
2 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Efe markasına ait rakı ürünlerine yapılan zamları duyurdu. Twitter üzerinden paylaşılan yeni fiyat listesine göre, 100'lük Efe Klasik rakının fiyatı 549 liradan 589 liraya, Yeşil Efe'nin fiyatı ise 590 liradan 649 liraya yükseldi.
29 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Halk Ekmek A.Ş. tarafından üretilen ve 3 liradan satılan normal ekmeğin fiyatı, yüzde 66,6 zamla 5 liraya çıkarıldı. Farklı ürünlerin fiyatlarına da çeşitli oranlarda zam yapıldı. Normal ve kepekli ekmeğe yapılan zammın yarından itibaren, diğer ürünlere yapılan artışın ise cuma gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi.
27 Temmuz 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

Ankara'da simit fiyatı 7 liradan 10 liraya çıktı. Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedenini mazot, susam ve un fiyatlarındaki artışa, paranın alım gücünün düşmesine ve yüksek kira maliyetlerine bağladı. Delibaş, zammın kendileri tarafından yapılmadığını, sadece güncellendiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu ulaşımda talep ettiği yüzde 57,07'lik zam teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında değerlendirildi. Karara varılamayan toplantıda teklif, alt komisyona sevk edilerek tekrar değerlendirilmesi kararlaştırıldı. İBB, enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,07 zam talep ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise yüzde 100 zam istiyordu.
27 Temmuz 2023

Çaykur, çay fiyatlarına son üç ayda üçüncü kez zam yaptı. 8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapan Çaykur, ikinci zammını 14 Temmuz'da yüzde 9,5 oranında gerçekleştirdi. 15 Ağustos itibariyle çaya yüzde 4,5 oranında üçüncü bir zam daha geldi. Böylece Çaykur'un kuru çay fiyatları 8 Haziran'dan bu yana son üç ayda toplam yüzde 63,6 oranında zamlandı.
15 Ağustos 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'Dünya Sigara Salgını Raporu'na göre Türkiye, sigarayla mücadelede en başarılı ülkelerden biri. DSÖ'nün önerdiği 'MPOWER' isimli altı önlemi en iyi uygulayan ülkeler arasında Türkiye, Brezilya, Hollanda ve Morityus bulunuyor. Ancak, Türkiye'nin tütünle mücadele için Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'ni imzalamasına rağmen, tütün endüstrisine teşvik vermeye devam ettiği belirtiliyor.
1 Ağustos 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de yaşananlara destek verdikleri iddia edilen şirketlerin ürünlerinin TBMM yerleşkesindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağını açıkladı. Bu karar, İsrail'in Gazze'de masum insanlara yönelik eylemlerine toplumsal duyarlılık göstermek amacıyla alındı. Boykot edilecek ürünler arasında Nescafe ve Coca Cola'nın olduğu belirtildi.
7 Kasım 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bira fiyatlarına 10 ila 15 TL arasında zam geldiğini açıkladı. Efes Pilsen'in kutu ve şişe fiyatı 38 TL'ye yükseldi. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla içki ve sigara ürünlerinde otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27, üretici fiyatları ise yüzde 97,72 artış gösterdi.
4 Ocak 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'da, depremin üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen içme suyu ihtiyacının hala giderilmediğini belirtti. TTB, Sağlık Bakanlığı'nın kendi numunelerinden elde ettiği su analiz verilerini 26 gündür paylaşmadığını ifade ederek, verilerin şeffaf bir şekilde paylaşılmasını ve mevcut belirsizliğin giderilmesini talep etti.
8 Mayıs 2023

İstanbul'da bir grup taksici, taksimetre ücretlerine yüzde 100 zam yapılmasını talep etti. Konvoy oluşturan taksiciler, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda toplandı ve Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Duman, İstanbul'un Türkiye'nin en pahalı şehri olmasına rağmen en ucuz taksimetre ücretine sahip olduğunu belirtti ve maliyetlerin arttığını, bu nedenle adil bir zam talep ettiklerini ifade etti.
8 Ağustos 2023

Ankara'da yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle simit fiyatlarına zam yapıldı ve yeni fiyat 7 TL olarak belirlendi. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zam kararının gerekçelerini doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artış, un ve susam fiyatlarındaki yükseliş, kira maliyetlerinin artması ve asgari ücretteki zam olarak sıraladı. Ayrıca İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul'da 200 gram ekmeğin maliyetinin 4,5 ile 4,80 lira arasında olduğunu ve fiyat artışının şubat ayında değerlendirileceğini belirtti.
22 Ocak 2023

Elektronik sigaraların içindeki yağ asitleri akciğere ulaşarak yağ zatürresine neden oluyor. E-sigara kullanımı, akciğer dokusunda iltihaplanmaya ve ani solunum yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Sağlık uzmanları, e-sigara kullanımının artmasıyla birlikte bu tür hastalıkların da yaygınlaştığını belirtiyor. Türkiye'de e-sigara üretimi ve satışı yasak olmasına rağmen, bu ürünler çeşitli yollarla temin edilebiliyor.
28 Ağustos 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan dava sonuçlandı ve üyelerin görevden alınmasına karar verildi. Duruşmada, TTB üyeleri ve avukatları savunma yapmak istedi, ancak hakim savunmaların ardından ara verip kararını açıkladı. Mahkeme, TTB'nin bir ay içinde yeniden seçime gitmesini ve büyük kongre üyeleri arasından 5 kişilik bir heyetin görevlendirilmesine hükmetti. Görevden alınan üyeler arasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve diğer yöneticiler bulunuyor.
30 Kasım 2023
İşaretlediklerim