Yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu, kariyerine TRT'de çocuk programları ve belgeseller çekerek başladı ve 1989'da 'Kantadon Tango' filmiyle yönetmenlik kariyerine adım attı. 'Suyun Öte Yanı', 'Salkım Hanım'ın Taneleri' ve 'Güz Sancısı' gibi önemli filmlere imza atan Giritlioğlu, aynı zamanda 'Sultan Makamı', 'Çemberimde Gül Oya' ve 'Hatırla Sevgili' gibi popüler dizilerin yapımcılığını üstlendi. Giritlioğlu'nun vefatı, Türk sinema ve televizyon dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
23 Eylül 2024

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Uzun süredir hastanede tedavi gören Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, 71 yaşında hayatını kaybetti. Ardıç, meslek hayatına 1970 yılında başlamış ve çeşitli gazete, dergi ve yayın kuruluşlarında görev almıştı. 2008 yılından bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta olan Ardıç, son altı aydır ciddi bir hastalıkla mücadele ediyordu.
27 Mayıs 2023

Türk sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde yazılarıyla okurlarla buluşan Çapan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Çapan'ın ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çapan, Türk Sinematek Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve çeşitli dergilerde sinema üzerine yazılar yazmıştı.
2 Nisan 2023

İstanbul İtfaiyesi personeli Özcan Gök, Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına müdahale sırasında çatıdan düşerek ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Gök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Gök için taziye mesajı yayımladı ve başsağlığı diledi.
11 Haziran 2023

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitimini Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Erkal, 1959'dan itibaren tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi birçok ödül kazandı. Erkal, son olarak sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlamıştı.
31 Temmuz 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonucunda Adıyaman'da 11 gazeteci hayatını kaybetti. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, depremin şehri yerle bir ettiğini ve yerel basının sesinin kesildiğini belirtti. Dişkaya, kalan medya mensuplarının dağıldığını ve herkesin ailesini koruma derdinde olduğunu ifade etti.
20 Şubat 2023

TRT Van muhabiri Behçet Özen, evinde ölü bulundu. İki gündür haber alınamayan Özen'in evine giden çalışma arkadaşları, kapının açılmaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Özen'i mutfakta hareketsiz buldu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Özen'in yalnız yaşadığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.
21 Eylül 2023

94 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini menajeri Tümoy Özokur, Instagram hesabından duyurdu. Gruda, bir süredir böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gruda, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biriydi.
26 Temmuz 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Muntasır es-Savvaf, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi. Savvaf'ın ailesinden de saldırıda hayatını kaybedenler oldu. AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz, taziye mesajı yayımlayarak, Gazze'deki İsrail saldırılarında bugüne kadar 71 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti.
1 Aralık 2023

Bolu'nun Mengen ilçesindeki özel bir kömür madeninde bakım onarım çalışması sırasında 38 yaşındaki İsa Ceylan, vagon kayması sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve Ceylan'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ceylan'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Cenazesi, ilk incelemenin ardından Mengen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Eylül 2024

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilik mesleğinin karşılaştığı sorunlara işaret etti. TGC, son 20 yılda yüzlerce yayın organının kapatıldığını, binlerce gazetecinin işsiz kaldığını ve birçok gazetecinin cezaevine girdiğini belirtti. Ayrıca, iktidarın yandaş basın kurarak bağımsız medya üzerinde ekonomik baskı ve yaptırımlar uyguladığını, RTÜK ve Basın İlan Kurumu'nun da bu baskılara araç olduğunu ifade etti. TGC, gazetecilerin sansür, otosansür ve tutuklanma tehdidi altında mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarını ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmasını umduklarını açıkladı.
10 Ocak 2023

Televizyon programcısı ve gazeteci Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonucu trafik kazası geçirdi. Uca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazanın kendisini kaybettiği bir an sonucu meydana geldiğini ve boyun şah damarının her iki tarafının da tıkalı olduğunu öğrendiğini belirtti. Uca, bir hafta boyunca Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi'nde tedavi göreceğini ve pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacağını ifade etti.
4 Kasım 2023

Kanser tedavisi gören gazeteci Süleyman Özışık hayatını kaybetti. Özışık ve kardeşi Hadi Özışık, daha önce Sedat Peker ve Süleyman Soylu arasındaki bir durumda arabuluculuk yaptıkları iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu iddialar sonrasında yaşananlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Özışık kardeşler, Süleyman Özışık'ın kansere yakalanmasını da bu sürece bağlamışlardı.
5 Ağustos 2023

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024
İşaretlediklerim