Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 2022'de Barselona'daki bir gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katalonya'daki yüksek mahkeme ayrıca Alves'in mağdura 150 bin avro tazminat ödemesine karar verdi. Alves, 30 Aralık 2022'de 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve 20 Ocak'ta tutuklanmıştı. Savcılık, Alves için dokuz yıl hapis cezası talep etmişti.
22 Şubat 2024

Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın eski yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da tecavüz suçundan aldığı 4,5 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ocak 2023'ten bu yana tutuklu olan Alves, 1 milyon avro kefaletle salıverilecek. Şartlı tahliye koşulları arasında, ülkeyi terk etmemesi için pasaportlarının teslim edilmesi ve her hafta mahkemeye çıkması yer alıyor. Ayrıca, mağdura yaklaşmasını engelleyen bir uzaklaştırma kararı bulunuyor. Tecavüz mağdurunun avukatı, şartlı tahliye kararını skandal olarak değerlendirdi.
20 Mart 2024

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçında, hakem Jesus Gil Manzano'nun 90+9. dakikada Real Madrid'in golünden bir saniye önce bitiş düdüğünü çalması büyük tartışma yarattı. Bu karar sonucunda maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı ve Real Madrid kritik bir puan kaybı yaşadı. İspanyol spor basını, yaşananları 'skandal' olarak nitelendirirken, Real Madridli oyuncular ve teknik heyetin hakeme yoğun itirazları sonuç vermedi.
3 Mart 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

İspanya 1’inci Futbol Ligi'nde (LaLiga) Valencia-Real Madrid maçında Real Madridli Vinicius Junior’a ırkçılık yapan üç Valencialı taraftara sekizer ay hapis cezası verildi. Ayrıca bu taraftarların iki yıl boyunca stadyuma girmeleri yasaklandı. Bu karar, LaLiga’nın şikayeti sonucunda İspanya’da ırkçılıkla ilgili verilen ilk hapis cezası olarak kayıtlara geçti. LaLiga başkanı Javier Tebas, bu kararın İspanya’da ırkçılıkla mücadele için önemli bir adım olduğunu belirtti.
10 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

Fransa Futbol Federasyonu'nun (FFF) milli takımda oruç tutmayı yasaklaması, Olimpik Lyon'un Müslüman futbolcusu Mahamadou Diawara'nın kamptan ayrılmasına yol açtı. Diawara'nın bu karara tepki olarak kamptan ayrıldığı ve kulübüne döndüğü bildirildi. Federasyon, Diawara'nın yerine Nantes'tan Dehmaine Tabibou Assoumani'yi çağırdı. Bu olay, Fransa'da oruç tutan futbolcuların iftar saatinde mola taleplerinin reddedilmesiyle ilgili daha geniş bir tartışmanın parçası.
28 Mart 2024

İspanya'da Madrid İl Mahkemesi Savcılığı, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'yi 2014-2015 yıllarında 1 milyon 62 bin 79 avro vergi kaçırmakla suçladı. Ancelotti, imaj haklarını devrettiği kuruluşlar aracılığıyla elde ettiği gelirleri beyan etmemekle itham ediliyor. İtalyan teknik direktör, iki ayrı suçtan yargılanma riski taşıyor ancak maliyeyle anlaşma sağlanması durumunda sorunun yargıya taşınmadan çözülebileceği belirtiliyor. İspanya'da futbol dünyasında vergi kaçırma suçlamaları son dönemlerde sıkça gündeme gelmekte.
6 Mart 2024

Real Madrid'in İspanya Birinci Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından olan oyuncusu Jude Bellingham, Valencia ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçın son saniyesinde attığı gol hakem tarafından geçersiz sayıldı. Bellingham'ın bu karara sinirlenip hakeme küfür etmesi sonucu kırmızı kart görerek iki maç men cezası aldı. Bu ceza nedeniyle Bellingham, Real Madrid'in Celta Vigo ve Osasuna ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.
6 Mart 2024

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Milli sporcu Özlem Becerek, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda 23 yaş altı kadınlar disk atma branşında altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre, Becerek ikinci atışında 55.07 metrelik derecesiyle bu başarıya ulaştı. Bu sonuç, Türkiye'nin atletizm alanındaki uluslararası başarılarına önemli bir katkı sağladı.
10 Mart 2024

Arjantin Milli Takımı'nın mart ayında Çin'de Nijerya ile oynamayı planladığı hazırlık maçı, Lionel Messi'ye Çin'deki futbolseverlerin gösterdiği tepkiler nedeniyle iptal edildi. Messi, Inter Miami ile Hong Kong'da oynanması planlanan bir maça çıkmamış ve daha sonra Japonya'da Vissel Kobe'ye karşı 30 dakika sahada yer almıştı. Bu durum, Çinli futbolseverlerin tepkisini çekti ve Hangzhou Spor Ofisi, Arjantin ile Nijerya arasındaki maç için uygun koşulların oluşmadığını belirterek maçın iptal edildiğini açıkladı. Arjantin Futbol Federasyonu şimdi alternatif bir kent arayışında.
10 Şubat 2024

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, kendisine yönelik ırkçı tezahüratlar hakkında konuştu. Vinicius, ırkçılıkla mücadelenin futboldan daha önemli olduğunu vurgulayarak, bu konuda her yerde mücadele ettiğini ifade etti. Ayrıca, ırkçılığın sadece İspanya'da değil, tüm dünyada bir sorun olduğunu ve siyah insanların normal bir hayat yaşamayı hak ettiğini belirtti. Vinicius, ırkçılıkla ilgili daha fazla bilgi edindiğini ve Muhammed Ali gibi örnek bir figür olmaya çalıştığını söyledi.
25 Mart 2024
İşaretlediklerim