81 yaşında olan gazeteci ve yazar Mehmet Barlas, uzun süredir tedavi gördüğü Şişli'deki özel bir hastanede hayatını kaybetti. Barlas'ın vefat haberini çalıştığı gazete Sabah, 'acı kaybımız' başlığıyla duyurdu.
1 Haziran 2023

Uzun yıllardır Habertürk'te görev yapan gazeteci Fatih Altaylı, kendi köşesinde yayımladığı bir yazı ile Habertürk'ten ayrıldığını duyurdu. Altaylı, özellikle seçim dönemlerinde sergilediği muhalif tutum nedeniyle iktidar yanlısı çevrelerin hedefi haline gelmişti. Ayrılık yazısında medyada artık 'patron' diye hitap edeceği birini göremediğini ve yazılarına kendi web sitesi üzerinden devam etmeyi planladığını belirtti.
16 Mayıs 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca tiyatro, sinema ve dizi alanlarında önemli roller üstlenen Gürzap, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi', 'Bir Avuç Deniz', 'Aşk Beklemez' ve 'Medcezir' gibi yapımlarla tanınıyordu. Sanatçının vefat haberini Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden duyurdu. Gürzap, aynı zamanda bir eğitmen ve yazar olarak da biliniyor ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitim vermişti.
1 Aralık 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024

2007 yılından beri yayınlanan haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, okuyucularına veda ettiğini duyurdu. Dergi, son sayısını yarın çıkaracağını ve dergiyi farklı bir mecra veya aylık dergi olarak sürdürme çabalarının belirsiz bir sonuçla devam ettiğini belirtti. Uykusuz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dergiye emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve okuyucularına teşekkür etti.
24 Ocak 2023

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Diyarbakır'da yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Ermeni sanatçı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) hayatını kaybetti. Deprem, 10 ili etkileyerek binlerce binanın yıkılmasına neden oldu ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazeteci Arat Barış, Tigris'in vefat haberini duyurdu. Sanatçının cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.
12 Şubat 2023

Japon yazar ve Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kenzaburo Oe 88 yaşında vefat etti. Edebiyat kariyerine 1957'de başlayan ve 1994'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Oe, aynı zamanda sosyal ve siyasi aktivist olarak da tanınıyordu. Savaş ve nükleer silahların tehlikelerine dikkat çeken eserler yazmış, Japonya'nın barışçıl anayasasını savunmuş ve nükleer enerjiye karşı çıkmıştır. Oe, Japonya'nın en ünlü modern edebiyatçılarından biri olarak kabul ediliyor ve 'Kişisel bir Sorun' ile 'Sessiz Çığlık' gibi önemli eserlere imza atmıştır.
13 Mart 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

PEN Türkiye, Almanya'da yaşayan ve sağlık sorunlarıyla mücadele eden yazar Aslı Erdoğan için uluslararası PEN ve çeşitli yazar kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirtti. 2016 yılında 'örgüt üyeliği ve halkı kışkırtmak' iddiasıyla tutuklanan ve 133 gün süren tutukluluğunun ardından Almanya'ya yerleşen Erdoğan, nadir bir merkezi sinir sistemi hastalığıyla mücadele ettiğini söylemişti. PEN Yazarlar Birliği, Erdoğan'ın durumuyla ilgili olarak 'yanında olacaklarını' belirtti.
31 Temmuz 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Gazeteci Özge Özdemir, 1999 yılında yaşanan Gölcük depremi sırasında topladığı gazete küpürlerinden oluşan defterini kamuoyu ile paylaştı. Defterdeki karikatürler ve notlar, deprem hazırlıkları konusunda 24 yıl içinde önemli bir değişiklik olmadığını gösteriyor. Özdemir, Kahramanmaraş merkezli depremle 1999 Gölcük depremi arasındaki benzerliklere dikkat çekti ve deprem sonrası müteahhitlere açılacak soruşturmaların ve davaların takibinin önemine vurgu yaptı.
11 Şubat 2023

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ekşi Sözlük'ün iktidarla yaşadığı sorunları çözmek için iktidar trollerini yazar yapmayı kabul ettiğini öne sürdü. Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut, bu iddiayı reddetti ve Altaylı'dan kaynaklarını açıklamasını istedi. Altaylı, bilgiyi Ekşi Sözlük'ün eski yazarlarından aldığını ve iktidar yanlısı yorumların arttığını, muhaliflere yönelik ağır yorumların yapıldığını belirtti. Ekşi Sözlük, daha önce deprem ihmallerini eleştirdiği için iktidar tarafından hedef gösterilmiş ve kapatılmıştı.
27 Şubat 2023

Çağdaş sanat dünyasının önemli isimlerinden Haluk Akakçe, 53 yaşında hayatını kaybetti. Akakçe, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Video enstalasyonları, duvar resimleri, akrilik ile ahşap panel ve kâğıt üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Akakçe, Türk sanatında önemli bir iz bırakmıştı. Eserleri, aralarında New York’taki MoMA PS1, Londra’daki Tate Modern, Graz’daki Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul’daki Pera Müzesi’nin de olduğu pek çok müzede sergilendi.
9 Ekim 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en az 13 yıldır kanser tedavisi gördüğünü ve bu süreçte dünyanın en iyi doktorları ve ileri tıbbi teknolojilerle tedavi edildiğini belirtti. Erdoğan'ın sesinin zaman zaman kısıldığı ve bu durumun kemoterapi ile bağlantılı olabileceği üzerinde duruldu. Arslan, Erdoğan'ın sağlık imkanlarına erişiminin eleştirilemeyecek kadar normal olduğunu ifade etti, ancak aynı zamanda Erdoğan'ın diğer bireylerin yaşam haklarına olan duyarsızlığını eleştirdi.
5 Mayıs 2024

Sözcü gazetesi, köşe yazarı Yılmaz Özdil'in yaklaşık 8,5 yıldır devam eden görevine kendi isteğiyle son verdiğini duyurdu. Sosyal medyada Özdil'in kovulduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, gazetenin hiçbir siyasi parti ve kurumdan baskı almadığını ve yazar atamadığını vurguladı. Özdil'in İYİ Parti'ye yakınlaştığı için işten çıkarıldığı iddiaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldığı destek mesajı ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e kapılarını açması gibi gelişmelerle bağlantılı olarak ortaya atılmıştı.
10 Mart 2023

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

İskenderunspor'un antrenörü İbrahim Halil Ölmez, yaşanan büyük depremin ardından enkaz altından çıkarılarak yoğun bakıma alınmıştı. Hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ölmez için İskenderunspor kulübü bir taziye mesajı yayınladı. Kulüp, Ölmez için Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve camiaya başsağlığı temennisinde bulundu.
8 Şubat 2023
İşaretlediklerim