Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret eden ve kendisini Çakıcı'nın 'basın danışmanı' olarak tanıtan Ferhat Aydoğan'ın aslında basın danışmanı olmadığını belirtti. Aydoğan, Çakıcı adına yazılmış metinleri gazetecilere e-posta yoluyla gönderen bir kişi olarak biliniyor. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aracılığıyla çıkarılan infaz düzenlemesiyle tahliye edilmişti.
17 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremde yıkılan beş bina inşa eden ve yurt dışına çıkmaya çalışırken Mersin'de yakalanan AKP'li meclis üyesi Yunus Kaya'nın korunduğu iddiaları, AKP ve MHP arasında karşılıklı suçlamalara yol açtı. MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay, sosyal medyada AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ı dolaylı olarak suçladı. Tayyar ise Atay ve gazeteci Erk Acarer'e yönelik ağır ifadelerle karşılık verdi ve kendini savundu. Tayyar, Atay'ın kendisine yönelik tepkisinin Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında attığı bir tweetten kaynaklandığını iddia etti.
24 Şubat 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan ve AFAD ile Kızılay'a verilmesi planlanan 115 milyar liralık bağışın 41 milyar lirasının yatırılmadığını ve bu durumun kamu kuruluşlarında para olmamasından kaynaklandığını yazdı. Altaylı, Bankalar Birliği'nin düzenlediği toplantıda bir kamu bankası yöneticisinin toplanan bağışlarla konut yapılacağını ve bu konutların depremzedelere taksitle satılacağını belirttiğini aktardı. Ayrıca, yabancı ortaklı bir bankanın yöneticisinin bu duruma itiraz ettiğini ve doğrudan kendilerinin ev yapmayı teklif ettiğini ifade etti.
19 Mart 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi'nin 96 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımına onay verdi. Aynı bülten içerisinde E-Data Teknoloji ve Mavi Giyim'in de sermaye artırımlarına onay çıktığı belirtildi. Ayrıca, IHY Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik ile Talya Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Şirketine ve Ahmet Erdoğan'a mevzuata aykırılıklar sebebiyle idari para cezaları uygulandı. SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 24 internet sitesine erişim engeli için hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verdi.
12 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kapalıçarşı'nın döviz merkezi haline geldiğini ve burada kara para aklanmakta olduğunu öne sürdü. Karabat, Kapalıçarşı'daki döviz bürolarına getirilen yüklü dövizlerin kaynağının sorgulanmadığını, yapılmayan satışların yapılmış gibi gösterildiğini ve bazı Türk bankalarının da bu duruma karıştığını iddia etti. Ayrıca, MASAK, MB ve SPK yetkililerinin de bu durumdan haberdar olduğunu belirtti. Karabat, bu durumun sadece Türkiye'yi değil, ABD'yi de ilgilendirdiğini ve ABD Hazinesi'nin de konuyla ilgilendiğini ifade etti.
29 Nisan 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarına karşı savunma yaptı. Erzan, kimseyi dolandırmadığını, aksine dolandırıldığını iddia etti ve eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını belirtti. İstanbul başsavcılığının hazırladığı iddianamede Erzan ve altı işbirlikçisinin, banka müşterilerini yüksek getiri vaadiyle dolandırdıkları iddia ediliyor ve Erzan için toplam 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Erzan, ilk kez hakim karşısına çıktı ve savunmasında, bankada esir alındığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.
20 Kasım 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Akbelen'deki kömür madeni çalışmaları nedeniyle ağaçların kesilmesi ve bu duruma karşı çıkan İkizköy direnişçilerine jandarmanın müdahalesi sonrasında, 'Beşli Çete' olarak bilinen Limak ve İçtaş ortaklığı YK Enerji, 'emekçiler' adına gazetelere tam sayfa ilan vererek maden ve santralleri savundu. İlan, iktidara yakın birçok gazetede tam sayfa yayınlandı ve muhalif Sözcü gazetesinde de yer aldı. İlanın yayınlanması, Sözcü gazetesine eleştirilere neden oldu.
30 Temmuz 2023

Alman polisi, Sabah gazetesinin Avrupa merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine baskın düzenledi ve temsilci İsmail Erel ile haber müdürü Cemil Albay'ı gözaltına aldı. Polis, ofis ve şahsi evlerde arama yaparak bilgisayar ve telefonlara el koydu. Gözaltıların sebebi hakkında yeterli bilgi bulunmazken, Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütleri serbest bırakılmaları için devreye girdi. Sabah gazetesi, gözaltıların firari yönetici Cevheri Güven'in şikayeti üzerine yapıldığını iddia etti. Gazeteciler ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
17 Mayıs 2023

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024

İstanbul başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaptıkları yorumlar nedeniyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında soruşturma açtı. Yanardağ'a kurtarma çalışmaları sırasında tekbir getirilmesiyle ilgili sözleri, Aysever'e ise YouTube kanalında deprembilimci Ahmet Ercan ile yaptığı yayın nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlaması yöneltildi. Aysever ve Ercan'ın yayını, iktidara yakın Sabah ve Yenişafak gazeteleri tarafından hedef gösterilmişti.
7 Şubat 2023

Rap sanatçısı Ezhel, bir Twitter sohbet odasında 'Kürdistan'ın başkenti Ankara ve İstanbul'dur' ifadesini kullanarak Kürt halkını savunduğunu belirtti. Bu sözler üzerine iktidara yakın gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi ve tepkiler aldı. Ezhel, tepkilere Twitter üzerinden yanıt vererek, sözlerinin arkasında durduğunu ve ülkeyi birleştirmek, terörü bitirmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Türk halkının rahatça konuşabilme yeteneğini geliştirmesi gerektiğini ve toplum olmayı unuttuğumuzu vurguladı.
22 Ocak 2023

Twitter kullanıcısı 'Medya Muhtarı', CHP'li olduğunu iddia ettiği MAK Danışmanlık tarafından yapıldığını öne sürdüğü bir anketin manipülatif olduğunu ve sadece üç ilde yapıldığını belirtti. Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yüzde 57'ye 43 üstünlük sağladığı iddia edildi. Ancak MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, böyle bir anketin şirketleri tarafından yapılmadığını ve bu durumla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
14 Mart 2023

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra ikinci kez ifade verdi. Erzan, yüksek getirili bir fon üzerinden onlarca müşteriyi dolandırmakla suçlanıyor. İfadesinde, teknik direktör Fatih Terim'in adının geçtiği fona Terim'in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtti. Fatih Terim ise ismi ve hesapları kullanılarak mağdur edildiğini savunarak hukuki işlemler için avukatlarına talimat verdi.
3 Mayıs 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Katar'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecekler. Ziyaret sırasında Katar Emiri ile görüşmeler yapılacak ve Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliği olanakları değerlendirilecek. Bu ziyaret, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekme ve döviz bulma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim