Beşiktaş, sözleşmesini 4 Kasım 2022 tarihinde fesheden eski futbolcusu Tyler Boyd'a, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararı gereğince 956 bin avro tazminat ödeyecek. Bu ödeme, fesih tarihinden itibaren yıllık yüzde faiz ile birlikte yapılacak. Boyd, Beşiktaş'a 2019 yılında transfer olmuş ve 2020-21 sezonunda Sivasspor'a kiralanmıştı. İlgili hukuki süreç halen devam etmektedir.
12 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Süper Kupa finaliyle ilgili krize neden olan sözleşme hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Aralık 2023'te Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Türk takımlarının Atatürk ve milliyetçi temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edilmişti. Koç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda yanıltıcı bilgi yaydığını ve Fenerbahçe'nin haksız yere suçlandığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu konuyu soruşturmasını talep etti.
15 Şubat 2024

Trabzonspor'un olağan mali genel kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Denetleme kurulu üyesi İsmet Keskin, kulübün 31 Ekim 2023 tarihi itibarıyla net borcunun 4 milyar 45 milyon lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, yönetim kurulu idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.
3 Aralık 2023

Türkiye'nin dört büyük futbol kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam borcu 29,93 milyar lira olarak açıklandı. En fazla borcu olan kulüp 9,59 milyar lira ile Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin borcu 8,63 milyar, Beşiktaş'ın 7,05 milyar ve Trabzonspor'un 4,66 milyar lira. Kulüplerin toplam alacakları ise 12,45 milyar lira olarak belirtildi.
11 Ekim 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 galip geldi. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle birlikte Galatasaray yöneticileri ve saha görevlileri ile Fenerbahçeliler arasında arbede yaşandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'u ve yanındakileri stadyumda çalışanları darp etmekle suçladı ve Koç'a meydan okudu.
20 Mayıs 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Saran Holding, TFF tarafından iptal edilen Süper Lig yayın hakları ihalesinin adil olmadığını ve iptal kararının ilkelere aykırı olduğunu belirterek, kararı yargıya taşıyacağını açıkladı. İptal kararının, teklif bedellerinin yetersiz bulunması gerekçesiyle alındığı bildirildi. Saran Holding, daha önce de benzer durumlar yaşandığını ve bu iptalin, mevcut yayıncı beIN Sports ile devam etmenin bir bahanesi olduğunu iddia etti. Ayrıca, ihale şartnamesine en uygun ve en yüksek teklifi verdiklerini, bu nedenle ihaleyi kazanmaları gerektiğini vurguladı.
29 Şubat 2024

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Galatasaray, sosyal medya üzerinden Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısında bulundu. İki hafta önce spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve eski hakemleri tehdit ettiğini iddia etmişti. Orta bu iddiaları reddetti ancak Galatasaray'ın Adana Demirspor maçındaki hakem yönetimine tepkisi sonrası gerginlik devam ediyor. Galatasaray'ın paylaşımında adalet vurgusu yapılarak Orta'nın istifası talep edildi.
3 Nisan 2023

Aselsan, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, 2,28 milyar lira olan ödenmiş sermayesini yüzde 100 artırma kararı aldığını duyurdu. Bu artış, geçmiş yılların kârlarından karşılanacak ve şirketin sermayesi 4,56 milyar liraya yükselecek. Sermaye artırımı için gerekli olan 2,28 milyar lira, (A) ve (B) grubu nama yazılı bedelsiz paylar olarak pay sahiplerine dağıtılacak.
9 Mayıs 2023
İşaretlediklerim