Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklif, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk faaliyetlerine yönelik cezaların artırılmasını öngörüyor. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin fahiş fiyat artışı yapmaları durumunda 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar, piyasa dengesini bozucu faaliyetlerde bulunanlara ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, işletmelerin büyüklüğüne göre yıllık toplam ceza miktarı sınırları belirlendi.
9 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son yedi ayda tüketicileri aldatan ve haksız ticari uygulamalar içeren 1109 dosyayı inceleyerek bu dosyalara durdurma cezası ve toplamda 43,7 milyon lira idari para cezası uyguladı. 11 Temmuz tarihli toplantıda 94 dosyadan 80'i mevzuata aykırı bulunarak, bu dosyalara 6 milyon 70 bin 113 lira ceza kesildi ve altı dosya için erişim engeli getirildi. Reklamlardaki 'ana vaat-istisna' uyumsuzlukları bu ayki toplantının ana gündemini oluşturdu.
13 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörleri denetledi. 11-15 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığı, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği ve 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu belirlendi. Bu işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirildi.
18 Haziran 2024

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, şirketin kendi hisselerini geri almak üzere 1 milyar lira fon ayırma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, şirketin 31 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan 'Pay Geri Alım Programı' ve 27 Nisan 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde alındı. Açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
28 Nisan 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul piyasalarında yapılan incelemeler sonucunda JPMorgan Securities PLC'ye 'Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'ne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 32 milyon 795 bin 908 lira idari para cezası kesti. Ayrıca, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile ilgili işlemler ve finansal tablolar nedeniyle de cezalar uygulandı. Türkiye'de yasa dışı kaldıraçlı işlem yaptıran 42 internet sitesine erişim engelleme kararı alındı.
6 Mayıs 2023

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, elektronik haberleşme hizmetlerinde usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan 15 işletmeciye toplamda 51,5 milyon lira idari para cezası uyguladı. Bu karar, vatandaşların 'istenmeyen arama' olarak bildirdiği ve rahatsızlık duyduğu aramaların yapıldığı bir süreç sonrasında geldi. BTK, işletmecilerin alt bayilik ve acentelik düzenlemelerine uyumunu kapsamlı bir şekilde inceledi ve mevzuata aykırı uygulamaları tespit etti.
4 Şubat 2023

Adalet Bakanlığı, 6 Şubat'taki depremler sonrası ürün fiyatları ve kiralarda yaşanan fahiş artışlara karşı harekete geçti. Bakanlık, deprem ve salgın gibi olağanüstü dönemlerde fahiş fiyat ve kira artışı yapanlara iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası öngören bir yasa için teknik çalışmalara başladı.
27 Şubat 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, yüksek getiri vaadiyle bir fon üzerinden onlarca banka müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda Denizbank yöneticileri hakkında 'zimmet' suçu bulgusuna rastlanmadı ve banka yönünden takipsizlik kararı verildi. Denizbank, bazı tanınmış isimler hakkında 'tefecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ilk duruşmasında sanıkların ifadesi alınacak ve Denizbank'ın davaya katılma talebi değerlendirilecek.
20 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla yaptığı özel toplantıda kur korumalı mevduatı (KKM) eleştirdiğini yazdı. KKM, Türk Lirası'nın değer kaybını yavaşlatmak için Aralık 2021'de başlatılmıştı. Habere göre Şimşek, KKM'nin kötü bir fikir olduğunu ve şartlar elverdiğinde sonlandırılacağını belirtti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, haberin tamamen uydurma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
7 Temmuz 2023

Ticaret Bakanlığı, banka hesaplarının maddi menfaat karşılığında başkaları tarafından kullanılmasının yasal sonuçları hakkında uyarıda bulundu. Bakanlık, dolandırıcıların çeşitli platformlar aracılığıyla tüketicilere ulaşıp yüksek kazanç vaadiyle illegal para transferi yaptıklarını belirtti. Özellikle gelir kaynağı kısıtlı olan veya daha hassas tüketicilerin hedef alındığı, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, hesap sahiplerinin hesaplarını başkasına kullandırmaları durumunda altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri ifade edildi.
26 Nisan 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Denizbank, inceleme raporunu ve şubenin kamera kayıtlarını savcılığa ve mali polise teslim ettiğini açıkladı. Banka, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sürecin banka dışında gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, banka itibarını zedeleyecek asılsız haberlere karşı kanuni haklarını kullanacaklarını duyurdu.
28 Nisan 2023

ABK hakkında kara para aklama iddianamesinde Ozan Can Yıldız, Fatih Akgül ve Selim Aytaç hakkında kredi dolandırıcılığı suçundan soruşturma açılması isteniyor. Savcı, kredi dolandırıcılığı suçlaması hakkında dosyayı örgütün öncül suçlarının soruşturulduğu savcılığa gönderdi. Şirket sahipleri, kredi dolandırıcılığı yapmadıklarını ve yüksek kredi limitlerine sahip olduklarını savundu. Ancak MASAK, Halkbank’ın kredi dosyasında şirket değerleme raporunun olmadığını tespit etti.
26 Haziran 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta büyük bir toprak kayması yaşandı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı ve dokuz kişi toprak altında kaldı. Soruşturma kapsamında, maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan İ.T. ve K.M.A. isimli iki mühendis tutuklandı. Daha önce de şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu altı kişi tutuklanmıştı.
2 Mart 2024
İşaretlediklerim