Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Erzurum'un Aziziye ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan bir araçta 17 Afgan düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, ülkede yasadışı bulunmaktan dolayı toplam 308 bin lira para cezasına çarptırıldı. Aracı kullanan E.K. ve beraberindeki T.A. ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
6 Eylül 2024

Yurt dışına giden Türk vatandaşları, 12 Ağustos'tan itibaren yurt dışı çıkış harcı olarak 500 lira ödeyecek. Bu değişiklik, 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren vergi kanunlarıyla ilgili düzenlemeler kapsamında yapıldı. Gelir İdaresi, bugünden alınan harç pullarının çıkış tarihinde geçerli olmayacağını belirtti.
11 Ağustos 2024

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, Rusya'nın Ukrayna'dan 'kayıtsız, şartsız ve hemen' çekilmesi çağrısında bulunan karar tasarısı 141 'Evet', 32 'Çekimser' ve 7 'Hayır' oyu ile kabul edildi. Rusya ve müttefikleri 'Hayır' oyu kullanırken, Çin ve Hindistan gibi ülkeler çekimser kaldı. Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyeliği nedeniyle alınan bu karar bağlayıcı değil, ancak BM Genel Kurulu'nda Rusya ile ilgili kararlar alınmaya devam ediyor.
24 Şubat 2023

Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için yeniden aday olacağını duyurdu. Bu açıklama, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında yapıldı. Toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti ve Eşref Alaçayır, toplantının divan başkanı olarak oy birliğiyle seçildi.
27 Nisan 2024

ABD'li muhabir Gershkovich, Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. ABD yönetimi, bu olaya sert tepki göstererek Rusya'da bulunan Amerikan vatandaşlarına acilen ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Beyaz Saray İletişim Direktörü John Kirby, Amerikalıların Rusya'da bulunmasının endişe verici olduğunu ve Rusya'nın gazetecilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenleyeceğine dair bir uyarı almadıklarını belirtti. Rus FSB, Gershkovich'i Yekaterinburg kentinde gizli bilgi toplarken yakaladığını iddia etti.
31 Mart 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Avrupa Parlamentosu'nda Kosova vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat etmelerine olanak tanıyan anlaşma imzalandı. Törene Avrupa Parlamentosu Başkanı, AB dönem başkanı İsveç'in bakanı, AP'nin Kosova Raportörü, Kosova'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı katıldı. AP'nin Kosova Raportörü, Kosova vatandaşlarına yapılan haksızlığın sona erdiğini belirtti. 1 Ocak 2024'ten itibaren Kosova vatandaşları, 180 gün içinde 90 güne kadar Schengen Bölgesi'ne vize almadan seyahat edebilecek.
20 Nisan 2023

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçimlerindeki performansı nedeniyle tebrik etti. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre Erdoğan, yüzde 49,42 oy oranıyla ilk sırada yer alıyor. İki lider, görüşmede seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını temenni etti.
15 Mayıs 2023

Kıbrıslı Türk gazeteci Ulaş Barış, 'N-82' kodu gerekçe gösterilerek Türkiye'ye alınmadı ve son iki yılda Türkiye'ye girişi engellenen beşinci Kıbrıslı Türk gazeteci oldu. Türkiye'ye giriş yasağı, TBMM ve KKTC Meclisi'nde tartışma konusu olmuş, ancak bu yasaklarla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ayrıca, KKTC devlet televizyonu BRT'nin eski müdürü Aysu Basri Akter de 'N-82' koduyla Türkiye'ye girişi engellenen kişiler arasında yer almaktadır.
17 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu'nda yer alan ve kadınların evlenmeyle kocasının soyadını almasını zorunlu kılan hükmü, eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. İstanbul 8'inci Aile Mahkemesi'nin başvurusu üzerine yapılan değerlendirmede, erkeklerin evlenmeden önceki soyadlarını kullanmaya devam edebilirken, kadınların sadece kocasının soyadının önünde kendi soyadlarını kullanabilmesinin cinsiyet temelli ayrımcılık olduğu belirtildi. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından dokuz ay sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.
28 Nisan 2023

Uganda Parlamentosu, eşcinsel ilişkileri suç kapsamına alarak LGBTİ+ bireylere uzun hapis cezaları ve hatta ölüm cezası öngören bir yasa tasarısını alkışlarla kabul etti. Tasarı, eşcinselleri ihbar etme sorumluluğunu ailelere ve arkadaşlara yüklüyor ve LGBTİ+ haklarını savunan kurumlar ile yayınları da suç kapsamına alıyor. Uganda'da eşcinsellik daha önce de yasaklanmıştı, ancak bu yeni tasarı daha ağır yaptırımlar içeriyor. Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'nin yasayı veto etme yetkisi bulunuyor.
22 Mart 2023

ABD'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'taki ABD vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısında bulundu. Bu çağrı, Litvanya'nın Belarus'la bazı sınır kapılarını kapatma kararı sonrasında geldi. Ayrıca, Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetlerinin Belarus'la daha fazla sınır kapısının kapatılmasının mümkün olduğunu belirttiği ifade edildi. ABD vatandaşlarına Belarus'a seyahat düzenlememeleri ve Rusya ve Ukrayna'ya seyahat düzenlememeleri konusunda da uyarıda bulunuldu.
21 Ağustos 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı genel seçimlerin sandıklarının kapanmasının ardından, Ankara Kızılay'da bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına giden yollar trafiğe kapatıldı. Sadece Turkuaz Basın Kartı'na sahip gazetecilerin güvenlik denetiminden sonra binaya girişine izin veriliyor.
14 Mayıs 2023

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, hayvan barınağı gönüllüsü bir öğrencinin barınağa girişini yasakladı. Yasaklama kararı, genel sekreter Mustafa Candan imzalı talimata dayanıyor. Ancak, öğrencinin okul çalışanlarını tehdit ettiği iddiasına rağmen, bu konuda herhangi bir tutanak veya soruşturma bulunmuyor. Ayrıca, okulun belli bir kısmına giriş yasağı gibi bir ceza yönetmelikte yer almıyor.
27 Temmuz 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, CHP'li belediye başkanı Mesut Özarslan liderliğindeki belediye meclisi, yabancı dilde tabela kullanımını yasaklayan bir kararı oy çokluğu ile kabul etti. Karar, yalnızca kurumsal markalar hariç olmak üzere, ilçe genelinde yabancı dilde tabelaların kullanımını engelleyecek. Başkan Özarslan, ilçede Türkçe tabelaların kullanılmasının önemine vurgu yaparak, tüm yabancı tabelaların kapsam dışı bırakılacağını belirtti.
3 Mayıs 2024

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K., 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tahliyesine karar vererek yurt dışı yasağı getirdi, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından tutukluluğunun devamına hükmetti. Dilruba K.'nın ilk duruşması 3 Eylül'de yapılacak.
20 Ağustos 2024

Anayasa Mahkemesi, engellilerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesi için öngörülen süreyi 2026’ya kadar uzatan kanunu iptal etti. 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun, umuma açık hizmet veren her türlü belediye, kamu kurum ve kuruluşlarıyla toplu taşıma araçlarının engellilerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesini zorunlu kılmıştı. Ancak bu süre beş kez uzatılmıştı. Farklı illerden engelli haklarıyla ilgili çalışan avukatlar ve CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi, sürenin devamlı uzatılmasının engellilerin toplum içinde yer almaları, iş gücüne katılmaları ve bireysel olarak yaşayabilmeleri imkanını olumsuz etkileyeceğini belirterek kanunu iptal etti.
19 Eylül 2023

AKP, sahipsiz sokak hayvanlarını 'uyutma' yöntemini içeren bir yasa teklifini Meclis’e getirmeyi planlıyordu ancak büyük tepkilerin ardından bu planda değişikliğe gidildi. AKP yetkilileri, mevcut uygulamanın sürdürülebilir olmadığını belirterek, nitelikli barınaklar oluşturulması ve hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kuduz riski taşıyan veya saldırgan hayvanların ötanazi yoluyla hayatlarına son verilmesi gerektiği ifade edildi.
28 Haziran 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024
İşaretlediklerim