MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı bir toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı yönetim kurulları, Türk futbolunun mevcut sorunlarını ele aldı. Toplantı, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası başlayan tartışmaların ardından gerçekleşti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, futbolun temel problemleri, hakemlik ve ekonomi konularını kapsamlı bir şekilde tartıştıklarını ve sorunların çözümü için birlikte çalışacaklarını ifade ettiler.
22 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Amed' isminin ve Amedspor'un varlığını kabul etmediğini ifade etti. Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve stadyumda terör yandaşlarının tahriklerini eleştirdi. Ayrıca, Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışanları kınadı ve Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik etti. Bahçeli, aynı konuşmasında ittifak siyaseti ve İYİ Parti lideri hakkında da eleştirilerde bulundu.
7 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi ve Suudi yönetiminin Türk kulüplerinin Atatürk ve milliyetçi slogan içeren pankartlarına itiraz etmesi sonucu iki kulübün maça çıkmama kararı alması üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası istendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asıl sorumlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, TFF Başkanı'nın istifasının gerçek sorumluyu göz ardı etmek anlamına geleceğini ifade etti. Hukukçu Kerem Altıparmak da benzer bir açıklama yaparak, krizin hesabının hükümet medyası tarafından TFF'ye kesileceğini öne sürdü.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonucu etkilenen illerin futbol takımları, liglerden çekilmeye başladı. Malatyaspor'un ardından Gaziantep FK ve Adanaspor da ligden çekilme kararı aldı. Gaziantep FK, futbolcularını kiralık olarak diğer kulüplere göndermeyi planlıyor.
11 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

TFF 3. Lig'de Yeni Mersin İdmanyurdu'nun şampiyon olmasının ardından, tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, taraftarlar tarafından protesto edildi. Taraftarlar, 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz' sloganları atarak Nebati'yi yuhaladılar. Bu protesto, Hizbullah'ın ardılı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR'ın milletvekili adaylarının seçimlerde başarı kazanmasının ardından gelen tepkilerin bir parçası olarak görülüyor.
20 Mayıs 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da düzenlenen parti mitinginde yaptığı konuşmada, Türk milletinin eşitlik ilkesine dayalı bir bütün olduğunu ve hiçbir Türk vatandaşının ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki konsoloslukların terör tehdidi nedeniyle kapatılmasını eleştirdi ve ABD'yi bu durumun öncüsü olmakla suçladı. Bahçeli, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 'zillet ittifakı' olarak nitelendirdiği muhalefet blokuna yönelik sert eleştirilerde bulundu ve onlara meydan okudu.
5 Şubat 2023

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

Belçika'nın 1. lig takımlarından K.A.A Ghent'in maçlarını oynadığı Ghelamco Arena Stadyumu, Türkiye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türk bayrağıyla ışıklandırıldı. KAA Gent futbol kulübünün vakfı, bu hareketin Türkiye ve Suriye'de yaşanan felaket nedeniyle dayanışma ve sevgi göstergesi olduğunu belirtti. Stadyum, iki gün boyunca Türk ve Suriye bayraklarıyla aydınlatılacak.
7 Şubat 2023

Barcelona Futbol Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Pantone ile işbirliği yaparak oluşturduğu 'Lila Barça' adında yeni bir rengi tanıttı. Bu renk, kulübün orijinal renkleri olan bordo ve mavi renklerinin bir karışımıdır ve 'Eşitlik renklerimizde var' mesajıyla cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. 'Lila Barça', Mart ayı boyunca takımın sosyal medya hesaplarında, kol bantlarında ve diğer aksesuarlarda kullanılacak ve cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerde yer alacak.
9 Mart 2023

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024
İşaretlediklerim