Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi, Cengiz Holding'in patronu Mehmet Cengiz'in şikayeti üzerine eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'ya verilen hapis cezasını hatalı buldu ve hak ihlali kararı verdi. Erdoğdu, 2014'te Cengiz Holding'le ilgili yolsuzluk iddialarını Birgün'de yazmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Erdoğdu'ya 'yayın yoluyla alenen hakaret suçundan' para cezası ve iftira suçundan da hapis cezası vermişti. Anayasa Mahkemesi, iddiaların doğruluğunu araştırmadan hapis cezası verilmesini hak ihlali olarak değerlendirdi ve Erdoğdu'ya 39 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
27 Eylül 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Denizbank'ın bir şube müdürünün tutuklanmasıyla ilgili skandal dolandırıcılık soruşturmasına adı karıştı. Avukat Rezan Epözdemir, bankanın açıklamasını hukuki açıdan dayanaksız ve mesnetsiz bulduğunu belirtti. İddialara göre, şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırarak on milyonlarca dolar dolandırmıştı. Aralarında ünlü sporcuların da bulunduğu mağdurlar, Erzan ve Denizbank'ın iki üst düzey yöneticisinden şikayetçi oldular. Denizbank, işlemlerin kayıt dışı yapıldığını ve bankanın sisteminde iz bulunmadığını açıkladı. Epözdemir, bu açıklamanın gerçeklerle örtüşmediğini ve bankanın sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in yerine başka bir hakim atanmıştı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verme telkinini reddettiği için görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Terkoğlu, Zengin'e yakın bir kaynağın, Anadolu Adliyesi Başsavcısının Zengin'e 'ceza verirsen yukarı mahkemeler de hazır' şeklinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durum, yargı sürecinin tarafsızlığına dair endişeleri gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, yüksek getiri vaadiyle bir fon üzerinden onlarca banka müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda Denizbank yöneticileri hakkında 'zimmet' suçu bulgusuna rastlanmadı ve banka yönünden takipsizlik kararı verildi. Denizbank, bazı tanınmış isimler hakkında 'tefecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ilk duruşmasında sanıkların ifadesi alınacak ve Denizbank'ın davaya katılma talebi değerlendirilecek.
20 Kasım 2023

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 16'sı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Polat çifti, beyan ettikleri aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya cevap veremedi. Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtildi.
4 Kasım 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin de aralarında bulunduğu 20 sanık ve İran istihbaratının hedefindeki aktivist Habib Chaab'ın kaçırılmasıyla ilişkilendirilen 13 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 40'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde mütalaa aşamasına ulaştı. Duruşmada, davanın beş polis sanığıyla ilgili gizli tanık ifadesi alındı. Gizli tanık, polislerin Zindaşti ile ilişkileri hakkında bilgi verdi. Mahkeme, dosyanın savcılığa gönderilmesine ve tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca, sahte kimlik kullanma iddiaları ve İranlı aktivist Habib Chaab'ın kaçırılması olayının Türkiye ayağıyla ilgili suçlamalar da gündeme geldi.
22 Şubat 2023

Acun Ilıcalı, asılsız iddia ve hakaretler nedeniyle Aziz Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ilıcalı, Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Bu gelişme, Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya paylaşımıyla duyuruldu.
6 Haziran 2024

Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' tartışması sonucu müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayında beş sanık yargılanıyor. İki kamu personeli ve bir mühendis olan üç saldırgan tutuklanmış, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını, diğer üç sanığın ise beraatini talep etti. Mahkeme, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'beşli çetenin hamisi, tahsildarı, pazarlamacısı' ifadeleri nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu bu ifadeleri, bazı kamu projeleri ve ihalelerle ilgili eleştirileri sırasında kullanmıştı.
10 Ocak 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim