Sosyal medyada lüks yaşamlarıyla tanınan ve kısa sürede zenginleşen Özlem ve Tayyar Öz çifti hakkında, Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından soruşturma başlatıldı. Gazeteci Murat Ağırel, çift hakkında başlatılan incelemenin soruşturmaya dönüştüğünü ve dosyaya erişim engeli getirildiğini duyurdu. Ağırel, kamuoyu tarafından tanınan diğer kişilere de soruşturma başlayacağını belirtti.
28 Kasım 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Demirören Medya'nın sahibi Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförü İlker, DHA muhabiri Rojda Altıntaş'a bir trafik kazası haberini yayımlamaması için baskı yapmış. Kazada Murat Aci hayatını kaybetmiş ve kazayı 17 yaşındaki Timur C'nin yaptığı, annesi Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırıldığı belirtilmiş. İlker, Altıntaş'a haberin yayımlanmaması için Yıldırım ve Revna Demirören'in müdahale edeceğini söylemiş. Altıntaş, bu baskıya iki ay sonra sosyal medyada tepki göstermiş.
10 Mayıs 2024

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra 'Hayat' isimli yeni bir filmle sinemaya dönüyor. Film, 1 Aralık 2023 tarihinde vizyona girecek ve kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimler yer alacak. 'Hayat', evinden kaçan genç bir kızın, annesi ve nişanlısı tarafından aranmasını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Brezilyalı Isabel Rocha, 2020 yılında doğduktan hemen sonra doktora kaşlarını çatarak bakarken çekilen fotoğrafıyla sosyal medyada viral olmuştu. Şimdi üç yaşında olan Isabel, kendi Instagram hesabına sahip ve okula gitmeyi seviyor. Annesi tarafından 'zeki, sevecen ve akıllı' olarak tanımlanan Isabel'in bu fotoğraflarının ailesi tarafından ulusal ve uluslararası ilgiyle memnuniyetle karşılandığı belirtiliyor.
28 Kasım 2023

Bülent Emrah Parlak ve Burcu Gönder, üç yıl önce boşanmalarının ardından 'Üç Günlük Dünya' adlı komedi filminde bir araya geldi. Film, 21 Nisan'da vizyona girecek ve Parlak ile Gönder, filmde karı-koca rollerini canlandıracak. Caner Erzincan'ın yönettiği filmde, birçok tanınmış oyuncu da yer alıyor. Hem Parlak hem de Gönder, eski eşler olarak aynı projede yer almanın mizahını yaptıklarını ve işlerini profesyonelce yürüttüklerini belirtiyor.
19 Ocak 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisi gördüğünü bir video mesaj aracılığıyla duyurdu. Uzun süredir devam eden spekülasyonlara son veren Middleton, kanserin erken teşhis edildiğini ancak bu durumun kendisi için büyük bir şok olduğunu belirtti. 42 yaşındaki Middleton, haberi aldıktan sonra zorlu bir dönem geçirdiğini ve Ocak ayında yapılan bir karın ameliyatı sırasında kanser teşhisi konulduğunu açıkladı.
22 Mart 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

Batman'da 43 yaşındaki dört çocuk annesi Zeynep A., evinde bıçaklanarak öldürüldü. Eşi tarafından bıçaklanmış halde bulunan Zeynep A.'nın ölümü sağlık görevlileri tarafından tespit edildi. Polis, cinayet zanlısı olarak kadının ağabeyini arama çalışmalarına başladı. Zeynep A.'nın cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı.
24 Mart 2023

Sinema ve televizyon dünyasının prestijli ödüllerinden Altın Küre'nin adayları duyuruldu. Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filmi dokuz farklı kategoride adaylık kazanarak dikkat çekti. 'Oppenheimer' filmi sekiz adaylıkla 'Barbie'yi takip etti. Televizyon kategorisinde ise 'Succession' dizisi dokuz adaylık elde etti. Adaylar arasında en iyi film, yönetmen, senaryo ve oyunculuk dalları yer alıyor.
11 Aralık 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Geçen yılın dikkat çeken filmlerinden 'Barbie' içindeki 'I'm just Ken' şarkısıyla tanınan Ryan Gosling, şarkının Oscar adaylığı kazanmasının ardından, bu unutulmaz performansı Oscar töreninde canlı olarak sahneleyeceğini duyurdu. Şarkı, 'Barbie' filminden Oscar'a aday gösterilen iki parçadan biri. Bu haber, aylardır devam eden spekülasyonlara son verdi. Ancak, bir feminist filmde sadece erkek bir karakterin öne çıkarılmasının tartışma yaratması, Oscar komitesinin kararlarını etkilemiş gibi görünmüyor.
27 Şubat 2024

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 'Killers of the Flower Moon' isimli yeni filmi, 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Scorsese, 1986'dan bu yana Cannes'da ilk kez bir film sunacak. Filmin kadrosunda ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons ve diğer tanınmış oyuncular yer alıyor. Film, 1920'lerde Oklahoma'da Osage yerlilerinin petrol nedeniyle öldürülmesini ve FBI'ın soruşturmasını konu alıyor ve Türkiye'de 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.
31 Mart 2023

81 yaşındaki Beatles üyesi Paul McCartney, 1963 yılında kendisine aşkını ilan eden bir hayranına 60 yıl sonra Instagram üzerinden bir video ile yanıt verdi. McCartney, hayranının o dönemde verdiği röportaj görüntülerini paylaşarak, 'Brooklyn'den Adrienne, eğer dinliyorsan, Liverpool'dan Paul McCartney de seni seviyor' dedi ve New York'ta düzenlediği bir fotoğraf sergisine hayranını davet etti.
7 Mayıs 2024

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

İspanya'daki Overture firması tarafından geliştirilen ve Playstation kumandasıyla kontrol edilen bir robot, sperm hücrelerini yumurtaya enjekte ederek döllenme işlemini gerçekleştirdi. Makine mühendisliği öğrencisi Eduard Alba'nın kontrol ettiği bu işlem sonucunda, bir robot tarafından döllenmiş ilk bebekler olarak ikiz kızlar dünyaya geldi. Bu cihaz, tüp bebek sürecini otomatikleştirmeyi ve daha ekonomik hale getirmeyi amaçlıyor. Overture, bu alanda çalışan şirketler arasında topladığı 37 milyon dolarlık fon ile dikkat çekiyor.
2 Mayıs 2023
İşaretlediklerim