Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkari, Van ve Şırnak illerini turuncu kod, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Siirt ve Batman illerini ise sarı kod ile uyararak, bu bölgelerde kar ve yağmur beklendiğini duyurdu. Siirt ve Şırnak'ta hem yağmur hem kar beklenirken, diğer illerde ağırlıklı olarak kar yağışı öngörülüyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
19 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına beklenen sekiz il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller arasında Artvin, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Hava durumu tahminlerine göre, bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
2 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bitlis, Hakkari, Muş, Şırnak ve Van illeri için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu kentlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor ve sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
21 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerini kapsayan 10 il için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın güney yönlerden hafif, bazen orta kuvvette ve belirli bölgelerde kısa süreliğine kuvvetli esmesi öngörülüyor.
26 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023
İşaretlediklerim