Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi 'Bugonia', başrollerinde Emma Stone ve Jesse Plemons ile 7 Kasım 2025’te vizyona girecek. Film, Güney Koreli yönetmen Joon-hwan’ın 2003 yapımı 'Save The Green Planet!' filminden uyarlanacak ve Dünya’yı yok etmek isteyen bir uzaylı sandıkları bir CEO’yu kaçıran iki genç adamın hikayesini anlatacak. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde de birlikte çalışmışlardı.
27 Haziran 2024

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 12'nci uzun metrajlı filmi 'Amrum'un çekimlerine Hamburg'da başladı. Filmde, Akın'ın daha önce 'Paramparça' filminde birlikte çalıştığı Diane Kruger başta olmak üzere, Laura Tonke ve Jasper Billerbeck gibi Alman oyuncular yer alıyor. 'Amrum', II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, Amrum adasında yaşayan 12 yaşındaki Nanning'in hayatını konu alıyor. Filmin senaryosu, senarist Hark Bohm'un çocukluk anılarına dayanıyor.
24 Nisan 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen filmi Megalopolis’in fragmanı, uydurma eleştirmen alıntıları kullanılması nedeniyle geri çekildi. Lionsgate, fragmanda yer alan bazı alıntıların uydurma olduğunu ve bazılarının yanlış atıf yapıldığını belirterek özür diledi. Filmde Adam Driver gibi ünlü isimler başrol oynuyor ve 27 Eylül’de vizyona girecek.
22 Ağustos 2024

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Robert Downey Jr., Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Doctor Doom'u canlandıracak. Bu duyuru, ABD'nin San Diego eyaletindeki Comic-Con fuarında yapıldı. Downey Jr., sahnede maskesini çıkararak hayranlarını şaşırttı ve karmaşık karakterleri oynamayı sevdiğini belirtti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
28 Temmuz 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos ve oyuncu Emma Stone, 'Bugonia' adlı film için üçüncü kez bir araya geliyor. Film, Güney Kore yapımı bilimkurgu komedisi 'Save the Green Planet'in bir uyarlaması olacak ve başrollerde Emma Stone ile Jesse Plemons yer alacak. 'Bugonia'nın yayın hakları Focus Features'a satıldı ve ABD'de Focus Features, uluslararası dağıtımını ise Universal Pictures üstlenecek. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde birlikte çalışmıştı.
20 Mayıs 2024

Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filmi, Japon oyun üreticisi Nintendo ve ABD merkezli animasyon üreticisi Illumination iş birliğiyle Nisan 2026'da vizyona girecek. Bu film, Nisan 2023'te çıkan 'The Super Mario Bros. Movie' filminin devamı niteliğinde olacak ve finansmanını Nintendo ile Illumination'ın çatı kuruluşu Universal Pictures üstlenecek. Nintendo Temsilci Direktörü Miyamoto Şigeru, Mario'nun dünyasını genişletmeyi hedeflediklerini ve filmin parlak ve eğlenceli bir hikayeye sahip olacağını belirtti.
11 Mart 2024

Robert Downey Jr.'nin Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Dr. Doom'u canlandıracağı açıklandı. Aktörün bu rol için en az 80 milyon dolar alması bekleniyor. Downey Jr., Marvel evreninde en çok kazanan oyuncu olarak biliniyor ve daha önceki on filmden 500-600 milyon dolar civarında gelir elde etti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
1 Ağustos 2024

Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı John Wick serisi, 'Under The High Table' adlı yeni bir diziyle genişlemeye devam ediyor. Lionsgate TV, 'The Continental: From the World of John Wick' adlı mini dizinin ardından bu yeni diziyi duyurdu. Dizinin yapımcılığını Keanu Reeves ve Chad Stahelski üstlenecek, ancak Reeves dizide rol almayacak. Hikaye, 'John Wick: Chapter 4' filminin kaldığı yerden devam edecek.
6 Ağustos 2024
İşaretlediklerim