Adana'nın Yüreğir ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü, yolda yürüyen 15 yaşındaki Umut Kaya, otomobilden açılan rastgele ateş sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir otomobilden rastgele ateş edildiğini belirleyerek, aracı ve içindeki iki şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada olayda kullanılan tabanca bulundu. Şüphelilerden birinin ifadesinde, kavgaya karıştığını ve gözdağı vermek için ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
1 Temmuz 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir apartmanın üçüncü katında temizlik yapmakta olan Şerife Soysal isimli 48 yaşındaki kadın, balkon camlarını temizlerken dengesini kaybederek zemine düştü ve olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri durumu tespit etti. Soysal'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
30 Mayıs 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Nazım Ö., boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Ö. ile yaşanan tartışma sonucu pompalı tüfekle eşine ateş açarak onu öldürdü. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri Dilek Ö.'nün öldüğünü tespit etti ve kaçan zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
18 Mayıs 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

İstanbul Beykoz'da, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kamera görüntülerinde motosiklettekilerin kasksız olduğu görüldü. Fatma Zehra Kınık, kazanın ardından gözaltına alındı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
13 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde Yılmaz G. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru G'yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Ebru G, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan şüpheli Yılmaz G, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.
4 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Anadolu Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Rümeysa Yalçınkaya, 27 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yalçınkaya'nın sağlık durumu iyi görünüyor ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
7 Şubat 2023

İstanbul kadrosunda görevliyken Hatay'a geçici görevle giden Komiser yardımcısı Selim Sarıkaya, polis memuru M.S. ile çıkan tartışma sonucu silahla vuruldu. Ağır yaralanan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayın faili olan polis memuru M.S. gözaltına alındı.
10 Haziran 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Adana'nın Feke ilçesinde, Şahmuratlı Mahallesi'nde su kuyusuna inen 60 yaşındaki Bilal Arkın ve onu aramak için kuyuya inen komşusu 60 yaşındaki Eyüp Bircan hayatını kaybetti. Çevredekilerin durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine, ekipler iki kişinin cansız bedenini kuyudan çıkardı. Cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
26 Ağustos 2024

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

Konya'nın Sarayönü ilçesinde D.A.E. isimli şahıs, eşi Z.E. ve kayınvalidesi A.Ç.'yi silahla vurdu. Z.E. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan A.Ç. hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası kaçan şüphelinin yakalanması için jandarma tarafından çalışma başlatıldı.
13 Kasım 2023
İşaretlediklerim