Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 7’nci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Evita müzikali sahnelendi. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron’un eşi Eva Peron’un hayatı anlatıldı. Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde, Eva Peron’un konuşmalarından esinlenilerek hazırlanan 'Benim için ağlama Arjantin' parçası da dahil olmak üzere birçok şarkı seslendirildi. Festival, 13 Temmuz’da Zorba balesiyle sona erecek.
8 Temmuz 2024

Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

2003 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener, 21 yıl sonra İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision yarı finalinde 'Everyway That I Can' şarkısını yeniden söyledi. Erener'in performansı sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türkiye'nin yarışmaya dönüşü konusunda çağrılarda bulunuldu. Türkiye, 2012'den bu yana Eurovision'a katılmıyor, TRT'nin oylama sistemi değişikliklerini gerekçe göstererek yarışmadan çekilmişti. Erener'in performansı, Türkiye'nin Eurovision'daki başarılarını ve kültürel etkileşimlerini yeniden gündeme getirdi.
10 Mayıs 2024

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024

Taylor Swift'in Edinburgh'daki konserinde hayranlarının dansı ve şarkı söylemesi sismik aktiviteye neden oldu. Konser alanından 6 km uzaklıktaki bir deprem izleme merkezi bu aktiviteyi tespit etti. Benzer olaylar daha önce Seattle ve Los Angeles'taki konserlerde de yaşanmıştı. İngiliz Jeolojik Araştırmalar Kurumu, bu türden bir fenomenin sismik etkisini keşfetmenin heyecan verici olduğunu belirtti.
13 Haziran 2024

Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları açılışında drag queen’ler ve transseksüel modellerin yer aldığı gösteri, muhafazakar Hristiyanlar ve Katolikler tarafından tepkiyle karşılandı. Gösteriyi yöneten sanat yönetmeni Thomas Jolly, ölüm tehditleri aldığını belirterek emniyete başvurdu. Paris Savcılığı, Jolly’nin sosyal medya aracılığıyla tehdit ve hakaret mesajları aldığını açıkladı. Jolly, eleştirilen sahnenin Yunan mitolojisindeki tanrı Dionysos’u çevreleyen bir ziyafetin tasviri olduğunu ifade etti.
2 Ağustos 2024

İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

2024 MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde Katy Perry ve Taylor Swift öne çıkan isimler oldu. Katy Perry, hit şarkılarıyla sahnede parladı ve Video Vanguard ödülünü eşi Orlando Bloom'dan aldı. Taylor Swift ise yedi ödül kazanarak MTV Video Müzik Ödülleri tarihinde en çok ödül alan sanatçı oldu. Gecede Megan Thee Stallion sunuculuk yaparken, Benson Boone, Eminem, Tyla, Sabrina Carpenter, Lisa, Lenny Kravitz ve Rauf Alejandro gibi isimler de sahne aldı.
12 Eylül 2024

Glastonbury Festivali'nde Idles grubunun sahne aldığı sırada, can yelekleri giydirilmiş maketlerle dolu şişme bir bot ortaya çıktı. Bu performansın, ünlü sokak sanatçısı Banksy tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Banksy, performansın klibini Instagram hesabından paylaştı. Sanatçı, daha önce de festivalde tasarımlarıyla yer almıştı.
1 Temmuz 2024

Vatikan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde yapılan gösteriler nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtti. Açılış töreninde drag queen performansı ve Hz. İsa'yı konu alan 'Son Akşam Yemeği' tablosunun tasviri, dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki topladı. Törenin sanat yönetmeni Thomas Jolly, sahnede 'Son Akşam Yemeği' tablosunun değil bir pagan şenliğinin canlandırıldığını savundu. Olimpiyat komitesi, gösteri nedeniyle özür diledi.
3 Ağustos 2024

Met Gala'ya katılmayan Katy Perry'nin, yapay zeka tarafından oluşturulan gala fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Fotoğraflar, 13 milyon kez görüntülendi ve birçok hayran Perry'nin gerçekten orada olduğuna inandı. Fotoğrafta Perry, çiçek ve yosun süslemeleriyle bezenmiş soluk renkli bir elbise giymiş olarak gösteriliyor. Fotoğrafın gerçek olmadığı, Perry'nin galaya gitmemesi ve fotoğraftaki halının 2018'den kalma olmasıyla kanıtlandı.
7 Mayıs 2024

Kanadalı sanatçı Celine Dion'un, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sürpriz bir performans sergileyeceği konuşuluyor. Dion, Aralık 2022'de katı kişi sendromuna yakalandığını duyurmuş ve sahneye ara vermişti. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Dion'un törende sahne alacak şarkıcılardan biri olabileceği belirtiliyor. Katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve sert kaslara neden olan otoimmün bir hastalık olarak biliniyor.
25 Temmuz 2024

81 yaşındaki Beatles üyesi Paul McCartney, 1963 yılında kendisine aşkını ilan eden bir hayranına 60 yıl sonra Instagram üzerinden bir video ile yanıt verdi. McCartney, hayranının o dönemde verdiği röportaj görüntülerini paylaşarak, 'Brooklyn'den Adrienne, eğer dinliyorsan, Liverpool'dan Paul McCartney de seni seviyor' dedi ve New York'ta düzenlediği bir fotoğraf sergisine hayranını davet etti.
7 Mayıs 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

2024 Grammy Ödülleri'nde kadın sanatçılar büyük başarılar elde etti. Taylor Swift, 'Midnights' albümüyle 'Yılın Albümü' ödülünü dördüncü kez kazanarak önemli bir rekora imza attı. Miley Cyrus, 'Flowers' şarkısıyla 'Yılın Kaydı' ve 'En İyi Solo Pop Performansı' ödüllerini alarak ilk Grammy'lerini kazandı. Billie Eilish, Barbie filmi için yazdığı 'What Was I Made For?' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü aldı. Jay-Z, törende yaptığı konuşmada eşi Beyoncé'nin 'Yılın En İyi Albümü' ödülünü hiç kazanamamasını eleştirdi.
5 Şubat 2024

Geçen yıl hayatını kaybeden Sinéad O’Connor’ın ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısı, Donald Trump’ın seçim kampanyası etkinliklerinde kullanıldı. Şarkının hak sahibi Chrysalis Records, Trump’ın şarkıyı kullanmayı bırakmasını talep etti. Chrysalis Record yetkilileri, O’Connor’ın bu durumdan iğreneceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini belirtti. Trump’ın bu talebe uyup uymayacağı ise belirsiz.
5 Mart 2024

Doja Cat, Coachella Müzik Festivali'nde ana sahnede yer alan ilk kadın rapçi olarak dikkat çekti. Sahne kostümleri ve performansıyla festivalin en ikonik anlarından birini yarattı. Kostümler, ünlü saç stilisti Charlie Le Mindu tarafından tasarlandı ve dansçıların kostümleri performanstan bir hafta önce Los Angeles'a gönderildi. Le Mindu ve Doja Cat, kostüm üzerinde birçok değişiklik yaparak sonunda unutulmaz bir görüntü oluşturdu.
18 Nisan 2024

İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde’ın Londra’da açılışı yapılacak yeni heykeline torunu Merlin Holland'dan sert eleştiriler geldi. Holland, heykeli 'kesinlikle iğrenç' olarak tanımladı ve Wilde’ın yazarlığını değil trajik sonunu hatırlattığını belirtti. Heykel, pop-art sanatçısı Sir Eduardo Paolozzi tarafından tasarlanmış olup, Wilde’ın eski evinin yakınlarında halka açık bir bahçeye dikilecek.
26 Eylül 2024

Wolfgang Amadeus Mozart'ın gençliğinde bestelediği tahmin edilen daha önce yayımlanmamış kısa bir eser Leipzig Müzik Kütüphanesi'nde bulundu. Eserin yaylı çalgılar üçlüsü için yedi bölümden oluşan 12 dakikalık bir kompozisyon olduğu ve 1760'ların sonlarına doğru yazıldığı düşünülüyor. Araştırmacılar, el yazmasının Mozart tarafından yazılmadığını, ancak yaklaşık 1780'de yapılmış bir kopya olduğunu belirtiyor. 'Ganz Kleine Nachtmusik' olarak adlandırılan eserin Almanya prömiyeri Leipzig Operası'nda yapılacak.
20 Eylül 2024

1962 tarihli nadir bir Beatles single'ı, dünya çapında ilgi çekmesinin ardından müzayedede 9 bin avroya satılması bekleniyor. Bu demo kaydı, 'Love Me Do' ve 'PS I Love You' şarkılarını içeriyor ve Paul McCartney'nin soyadının yanlış yazılması nedeniyle benzersiz kabul ediliyor. Müzayede, Chelmsford, Essex'te Stacey’s Auctioneers tarafından gerçekleştirilecek ve dünya çapındaki Beatles hayranlarından yoğun ilgi görüyor.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim