Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar sonucu tutuklanan 19 kişiden 18'i serbest bırakıldı. Maç sırasında Altay tribünlerinden atılan fişek sonucu Göztepe taraftarlarından bazıları yaralanmış ve sahaya giren bir taraftar Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı. İzmir başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 şüpheliden 19'u tutuklanmış, hazırlanan iddianamede sanıkların eylem planladıkları ve patlayıcı maddeleri stada soktukları belirtilmişti. İddianamede, bir sanık için 'kasten öldürmeye teşebbüs' dahil olmak üzere çeşitli suçlamalar yer alırken, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi 18 sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
21 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde cipiyle çarptığı kadını ağır yaralayıp kaçan Furkan Dağlı tutuklandı. Olay, Abbasağa Mahallesi Fulya Deresi Sokağı’nda 12 Ağustos’ta meydana geldi. Dağlı, Çerkezköy’de yakalanmış ve ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Dağlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
16 Ağustos 2024

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' tartışması sonucu müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayında beş sanık yargılanıyor. İki kamu personeli ve bir mühendis olan üç saldırgan tutuklanmış, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını, diğer üç sanığın ise beraatini talep etti. Mahkeme, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.
31 Mayıs 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak yakalanan T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Diğer şüpheli E.G. ise hala aranıyor.
2 Eylül 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde 26 yaşındaki bir saldırgan, üç kişiyi bıçaklayarak öldürdü ve sekiz kişiyi yaraladı. Saldırgan olay yerinden kaçtıktan sonra teslim oldu. IŞİD, saldırıyı üstlendi ve saldırganın Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırganın daha önce sığınma başvurusunda bulunmuş bir Suriyeli olduğu açıklandı. Ayrıca, saldırıyı bildiği halde ihbar etmeyen 15 yaşındaki bir çocuk da tutuklandı.
25 Ağustos 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim