İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeniyle iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Kaza, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletin Kınık'ın otomobiliyle çarpışması sonucu meydana geldi ve motosikletteki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kınık hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçlarından iddianame düzenledi. Davanın ilk duruşması 30 Ekim'de yapılacak.
5 Ağustos 2024

İstanbul Kadıköy'de mayoyla dolaştığı için sosyal medyada görüntüleri yayılan ve gözaltına alınan bir kadın, 'ahlak ve toplum değerleri' ile ilgili kitaplar okuması şartıyla serbest bırakıldı. Anadolu Başsavcılığı, kadının sosyal medyada yayılan görüntüleri üzerine soruşturma başlatmıştı. Kadın, 'zincirleme olarak hayasız hareketlerde bulunmak' suçundan adli kontrol tedbirleri uygulanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
22 Eylül 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davasının üçüncü duruşmasında mahkeme, davanın reddine karar verdi. Davanın reddi, salondaki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı. Duruşmada, platform üyesi iki kadın, yanlarında bulunan gökkuşağı bayrağı sebebiyle gözaltına alındı. Duruşmada, erkek şiddetiyle yaşamını yitiren kişilerin yakınları tanık sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme, davaya müdahil olmak isteyen dernek ve vakıfların talebini reddetti ve yeterince tanık dinlendiği için bundan sonra tanık dinlenmeyeceğini duyurdu.
13 Eylül 2023

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a getirdiği erişim engelinin, platformun katalog suçlar kapsamındaki yayınları kaldırması halinde çözüleceğini belirtti. BTK, 2 Ağustos'ta Instagram'a erişimi, toplumsal hassasiyetler ve katalog suçlar çerçevesine uyulmaması gerekçesiyle engellemişti. Tunç, sosyal medya şirketlerinin Türkiye'nin kanunlarına uyması gerektiğini vurguladı ve yargı sürecinin devam ettiğini ifade etti.
6 Ağustos 2024

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K'nın ifadesine ulaşıldı. B.K, olay sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik'in gözlemci göndermediğini belirtti. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, yedi kişiye ev hapsi ve altı kişiye yurt dışı çıkış yasağı verildi. Bilirkişi raporuna göre, olayda iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
21 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen üç taksi sürücüsüne toplam 12 bin 628 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksiler çekici yardımıyla kaldırıldı ve çalışma ruhsatları askıya alındı.
9 Ağustos 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesi ve Baykar şirketi hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle 16 yıl bir ay hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Yavuz, paylaşımının Bayraktar ailesi ve Baykar şirketiyle bir ilgisi olmadığını ve görselin bir iletişim hatası olduğunu belirtti. Haluk Bayraktar, Yavuz'un paylaşımına sert tepki gösterdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Yavuz, yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla tutuklandı.
4 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yayınlanan bir yazısı nedeniyle yargılanıyor. İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, Şardan'ın 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçlarından bir yıl altı aydan beş yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Şardan, savunmasında haberinin doğru olduğunu ve kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıdığını belirtti. Mahkeme, sanık ve avukatlarına savunma için süre vererek duruşmayı 17 Aralık’a erteledi.
9 Temmuz 2024

Gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan yardımcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandı ve iki yıl hapis cezasına mahkum edildi. Terkoğlu'nun, Odatv ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan yazıları bu davanın sebebi olarak gösterildi. Mahkeme, Terkoğlu'nun savunmasına rağmen hapis cezası kararını verdi. Terkoğlu savunmasında, hakim, savcı ve polislerin de eleştirilebileceğini ve onlara ayrıcalıklı koruma sağlamanın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

Adıyaman'da kaymakama yönelik eleştirel haberler yazan Gerger Fırat gazetesinin muhabiri Özgür Boğatekin, 'iftira' suçlamasıyla 12 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay kararı onayladıktan sonra Boğatekin, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. AYM, Boğatekin'in ifade ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine karar vererek 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti ve dosyayı yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderdi.
7 Aralık 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim