Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları nedeniyle bir ay süreyle ziyaretçilere kapatıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kulenin daha önce çatı onarım çalışmaları nedeniyle kısmen kapatıldığı hatırlatıldı. Çalışmalar sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasının korunacağı ve ebabil kuşlarının göç mevsiminin gözetileceği belirtildi.
21 Şubat 2024

Malatya’nın Darende ilçesindeki tarihi ve doğal güzellikler, gece uzun pozlama tekniğiyle fotoğraflandı. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Darende, gece de ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor. Türkiye’nin 243’üncü tabiat parkı ilan edilen Günpınar Şelalesi, doğa ve fotoğraf tutkunları için gece de cazip bir destinasyon olarak öne çıkıyor.
13 Haziran 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya için Unesco'nun tavsiyesi üzerine 'ziyaretçi yönetim planı' uygulamasına geçileceğini belirtti. Bu plana göre, 15 Ocak itibarıyla yabancı turistlerin Ayasofya'ya girişi ücretli olacak. Ancak Türk vatandaşlarının ibadet amaçlı ziyaretleri ücretsiz olmaya devam edecek. Giriş ücretleri henüz belirlenmedi.
31 Ekim 2023

1990 yılından bu yana kapalı olan ve Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan 633 yıllık Anadolu Hisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kültür varlıklarını koruma ve yenileme projesi kapsamında restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve kültür alanı olarak halka açıldı. Açılışa özel olarak İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur'un verdiği konserle 'Hisar Konserleri' başlatıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, açılışı ve konseri sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Mayıs 2023

İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

Ortaköy Kethüda Hamamı'nda 'Zaman ve Göç' temaları etrafında oluşturulan 'Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi' adlı çağdaş sanat sergisi ziyarete açıldı. Sergi, 29 Ocak'a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek. Program, özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrası İstanbul'a yerleşen göçmen sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak. Sergide 34 sanatçı ve oluşumun eserleri yer alıyor ve ziyaretçilere zaman ve yolculuk kavramlarını sanatçıların gözünden keşfetme fırsatı sunuyor.
11 Ocak 2023

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İzmir'in Bergama ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasının etkisiyle bu yılın ilk beş ayında geçen seneye göre daha fazla turist çekti. 2022'de 367 bin turistin ziyaret ettiği Bergama, 2023'te 433 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu yılın ilk beş ayında ise 185 bin turist Bergama'yı gezdi. Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura, gece müzeciliği uygulamasıyla ziyaret saatlerinin uzatılabileceğini belirtti.
16 Haziran 2024

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa-Pangaltı ve Tophane-Taksim güzergahlarında ücretsiz ring seferleri başlattı. Bu hizmet, belediyenin CHP tarafından yönetilmeye başlamasından sonra hayata geçirilen ilk önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Ücretsiz ring seferleri, hafta içi beş gün boyunca hizmet verecek. Belediye, bu yeni uygulamayla vatandaşlara kolay ve maliyetsiz ulaşım imkanı sunmayı amaçlıyor.
29 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde seçim yasakları saat 18.00 itibarıyla başladı ve gece yarısı sona erecek. Yasaklar kapsamında, seçim günü alkollü içki satışı, umumi eğlence yerlerinin açık olması yasaklanırken, düğünler akşam 18.00'den sonra yapılabilecek ve yerleşim yerlerinde silah taşıma yasağı uygulanacak.
27 Mayıs 2023

İstanbul, 2024 yılının ilk dört ayında 5 milyon 244 bin 936 yabancı ziyaretçi ağırlayarak rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, bu sayı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 artış gösterdi. Nisan ayında ise 1 milyon 478 bin 218 yabancı ziyaretçi İstanbul'a geldi ve bu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,60 artış anlamına geliyor. En çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Rusya, Almanya ve İran yer alıyor.
28 Mayıs 2024

İstanbul Modern, dijital kültüre odaklanan ve deneysel bakış açılarıyla yenilikçi üretimler sergileyen sanatçıları bir araya getiren 'Zamansız Meraklar' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek ve küratörlüğünü Ümit Mesci ile Nilay Dursun yapıyor. Sergide, 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin ödüllü projeleri yer alıyor. Ayrıca, sergi Nescafé sponsorluğunda genç sanatçılara destek olmayı amaçlıyor ve yedi sanatçıya ait sekiz yeni çalışma ilk kez izleyiciyle buluşuyor.
15 Şubat 2024

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi olarak açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Taksim’e yeni bir buluşma noktası kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Müze, Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren bir koleksiyona da ev sahipliği yapacak. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
8 Haziran 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan tarihi Zeyrek Çinili Hamam, 13 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden hizmete açılıyor. Hamam, müzesi, tarihi Bizans sarnıçları, etkinlik alanı ve bahçesiyle İstanbul kültür-sanat haritasındaki yerini alacak. Açılış, 30 Eylül 2023'te, 'Kalıntıların Şifası' isimli sergiyle gerçekleşecek. Sergi, hamamın 13 yıllık restorasyon sürecinden ilham alarak, tarihi kalıntıların onarımı sırasında açığa çıkan katmanların, bizi kişisel ve toplumsal düzeyde dönüştürebilme olasılıklarını araştırıyor.
30 Eylül 2023

Diken, sonbahar mevsiminde İstanbul'da ziyaret edilebilecek yedi sergiyi tanıttı. Bu sergiler arasında Maçka Sanat Galerisi'nde Füreyya Koral'ın görülmemiş eserlerinin sergilendiği, Sevgi Soysal'ın 'Yürümek' romanının fotoğraf pratiğiyle yorumlandığı bir fotoğraf sergisi, Trump Art Gallery'de düzenlenen 'Animalia' adlı karma sergi, Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları, Ara Güler'in 'Renkli Anadolu' sergisi, 'Sanayiden Manzaralar' ve 'Georges Pierre'in gözünden Godard' sergileri bulunuyor.
3 Ekim 2023

Şişli Belediyesi, dört çeşit menünün 40 lira olduğu Gezici Kent Lokantası uygulamasını başlattı. Lokanta, 1000 kişilik yemek kapasitesine sahip olup, hafta içi her gün 12.00 ile 17.00 arasında ilçe genelinde belirlenen farklı noktalarda hizmet verecek. Lokantanın durakları belediyenin sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden takip edilebilir.
29 Mayıs 2024

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'u küresel bir acil durum olarak nitelendirmemesi gerekçesiyle, Haziran 2021'den beri uygulanan gece müzik yasağı kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı daha önce müzik yayın saatini 01:00'e kadar uzatmıştı. Müzik yasağının kaldırılması, sektör çalışanlarına ekonomik zarar verdiği ve muhafazakar bir yaşam tarzını dayattığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Türk Tabipleri Birliği, yasağın bilim dışı olduğunu belirtmişti.
21 Haziran 2023

İstanbul'da bulunan Kariye Cami, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2020 yılında camiye çevrildi ve şimdi ibadete açılıyor. Yapı, tarih boyunca kilise olarak kullanılmış ve II. Beyazıt döneminde camiye dönüştürülmüştü. 1948'de müze olarak ziyarete açılan Kariye, uzun süren restorasyonlar sonucu mozaik ve fresklerin korunması sağlanmıştı. Caminin içindeki freskler, ibadet için otomatik perdeleme sistemi ile kapatılacak.
6 Mayıs 2024
İşaretlediklerim