Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı temsilciliklerinde çalışan personeline AFAD'a bağış yapmaları konusunda talimat verdi ve bağış miktarlarını e-posta ile bildirmelerini istedi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bağışlar konusunda şeffaflık talepleri nedeniyle bazı insanlar Ahbap Derneği gibi kuruluşlara yönelmişti. İktidar ise AFAD ve Kızılay'a bağış yapılması için çağrıda bulunmuş ve toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aşmıştı. Bu bağışların büyük bir kısmı kamu bankaları ve Varlık Fonu'na bağlı şirketlerden gelmişti.
16 Şubat 2023

6 Şubat depremlerinin ardından Antakya'nın Defne ilçesine giden TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Afet Koordinasyon Merkezi'nden günlük yaşamı ve yardım çalışmalarını yansıtan görüntüler paylaştı. Kadıgil, depremin dokuzuncu gününde üç yaşında bir çocuğun sağ olarak kurtarıldığını ve merkezdeki gönüllü çocuk doktorlarından yardım aldığını belirtti. Ayrıca, AGAFED gönüllülerinin günde 2 bin sıcak yemek sağladığını, revirde tedavilerin yapıldığını ve HAYTAP'ın depremzede hayvanlarla ilgilendiğini aktardı. Kampın çoğunlukla yazlık çadırlarla dolu olduğunu ve kışlık çadırlara büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
14 Şubat 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, saat 10:05'te Göksun ilçesinde meydana geldi ve 22,17 kilometre derinlikte gerçekleşti.
20 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören Malatya'daki dört katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan Orhan Cücün'ün (28) cenazesi bulundu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve şehirdeki 35 bin ağır hasarlı binanın yıkımının zaman alacağını belirtti.
5 Mayıs 2023

Türkiye'deki deprem bölgesinde ishal, üst solunum yolu enfeksiyonları ve uyuz vakalarının artması salgın endişesini artırıyor. Sağlık Bakanlığı, bölgede geniş çaplı sağlık personeli görevlendirmiş ve aşılar göndermiş olmasına rağmen, sahadan gelen raporlar yetersiz önlemler ve koordinasyon sorunları olduğunu gösteriyor. Güvenlik sorunları, asbest maruziyeti, hayvan ısırıkları ve kuduz aşısı eksikliği gibi konular da raporlarda yer alıyor. Gaziantep, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşandığı belirtiliyor.
14 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman'da 28 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda binanın yıkıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise 13 kişinin öldüğünü ve 22 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde gerçekleştiğini ve can kaybının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

65+ Yaşlı Hakları Derneği, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ve Hatay'da yaptığı saha ziyaretlerinde, deprem bölgelerinde kurulan çadır ve konteyner alanlarında yaşlı ve engelliler için yeterli düzenlemelerin yapılmadığını belirtti. Dernek, engelli sayısının artacağını ve hijyen koşullarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AFAD ve diğer ilgili kurumlara yaşlı ve engelliler için konteyner alanlarını uygun şekilde düzenleme önerilerinde bulundu.
24 Mart 2023

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, ABD'deki bir Pakistanlı işadamının Kahramanmaraş merkezli depremler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı. ABD'deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları, depremzedelere yönelik ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı toplamak için organize çalışmalar yürütüyor. İllinois merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA, deprem yardım fonu aracılığıyla bağış topluyor ve toplanan yardımları Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo ile AFAD'a ulaştırmayı planlıyor.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Adıyaman merkezde birçok bina yıkıldı. Adıyaman Valisi 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, ancak arama kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşamadı. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Hastaneler dolu olduğu için birçok yaralı dışarıda beklemek zorunda kalıyor ve iletişim hatları kesik durumda.
6 Şubat 2023

Hatayspor yardımcı antrenörü ve eski milli futbolcu Gökhan Zan, FOX TV canlı yayınında Hatay'da yaşanan deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğini ve AFAD'dan talimat alamayan onlarca vinç, kepçe ve kamyonun iki gündür hareketsiz beklediğini ifade etti. Zan, yetkililere daha hızlı hareket etmeleri ve seslerini duymaları için çağrıda bulundu ve durumun insanlığa sığmadığını söyledi.
8 Şubat 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem bölgesinde herhangi bir sorun ve ihtiyaç olmadığını savundu. Ancak depremzedelerin çadır bulamadıklarını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten şikayetleri devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin çadır sorununu çözemediğini eleştirerek, bu konuda muhalefetin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.
22 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bakan Murat Kurum, 10 ilde 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu belirtti ve ağır hasarlı binaların yıkılacağını ifade etti. Vatandaşların AFAD'ın koordinasyonu dışında evlerinden eşya almamaları konusunda uyarıda bulundu. Hasar tespitlerinin bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor ve ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerinin başlatılması hedefleniyor.
14 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

AFAD'ın açıklamasına göre, 6 Şubat'ta yaşanan çifte depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar tespit edildi. Bu illerde hasar gören yerleşim yerleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edilerek, daha önce ilan edilen 11 il ve Sivas'ın Gürün ilçesine ek olarak altı şehir daha afet bölgesi ilan edildi.
3 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. AFAD, depremin 27 Şubat 2023 tarihinde saat 05:51'de gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin 8,5 kilometre olduğunu açıkladı. Bölgede artçı sarsıntılar devam etmektedir.
27 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre illerin itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferlerle bölgeye gönderilen ekipler arasında 80 AFAD görevlisi, 968 arama kurtarma gönüllüsü ve 4 K9 köpeği bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan'dan 370 kişilik bir arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine intikal ediyor.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent ile bir araya geldi. Görüşmede, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan iyileştirme çalışmaları, AFAD ile Ahbap Derneği arasındaki işbirliği ve Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmaları ele alındı. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Haluk Levent ve Ahbap ailesine afet ve acil durumlardaki işbirliği ve gayretleri için teşekkür etti.
31 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarının hızlı ve plansız bir şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek, geçmiş hataların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağı yönündeki açıklamalarına karşın, uzmanlar acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. İmamoğlu, afet bölgesindeki hafriyat dökümü ve yeni konut yapımının seçim yatırımına dönüşmemesi gerektiğini, yerel ekonominin desteklenmesi ve herkesin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2023
İşaretlediklerim