Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Yeşil Sol Parti Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, partinin isminin, tüzüğünün ve eş genel başkanlarının değişeceğini açıkladı. İki partinin seçmende yarattığı kafa karışıklığının yeni partiyle önüne geçileceğini belirtti. Yeni seçilecek yönetim, eş başkanlar ve parti meclisiyle birlikte bu tartışmayı başlatacaklarını ifade etti.
25 Temmuz 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP), gazeteci yazar Umur Talu'yu milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Talu'nun adaylığını kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve özgür basın için mücadeleyi kazanacaklarına olan inancını belirtti. TİP, daha önce de tanınmış oyuncular ve gazetecileri partiye katmıştı.
6 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırdı. Ancak Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında belirttiğine göre, Yavaş aday olmayacağını ifade etmiş. Yavaş, CHP'li bir belediye başkanı olduğunu ve altılı masa dışında bir tarafın aday göstermesi durumunda aday olmayacağını uzun süredir dile getiriyormuş. Ekrem İmamoğlu ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ve altılı masanın kararını kabul edeceğini ifade etmiş.
3 Mart 2023

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak parti Hatay'dan yüzde 8,09 oy alarak sadece bir milletvekili çıkarabildiği için Meclis'e giremedi. Öte yandan, İYİ Parti Konya birinci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, milletvekilliğini garantiledi. İYİ Parti Konya'dan da bir milletvekili çıkarabildi.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'boşa giden her oy AKP-MHP iktidarına gider' mesajını yineleyerek, seçmenlere Yeşil ve Sol'a oy vermeleri çağrısında bulundu. Demirtaş, milletvekili çıkarabilecek partilere oy verilmesini önermişti. Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ege bölgesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor ve İzmir Karabağlar'da seçim bürosu açtı. Sancar, HDP'nin birikiminin Yeşil Sol Parti'ye aktarıldığını ve zulüm iktidarını gönderme hedefiyle oyların birleştirilmesi gerektiğini belirtti.
16 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ı destekleyen Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan ata ittifakı genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz, daha önce Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için belirli şartlar öne sürmüş ve bu şartlar arasında Oğan'a etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve ittifak partilerine bakanlık verilmesi gibi talepler bulunuyordu. Resmi kararın Kılıçdaroğlu'nun Adalet Partisi genel merkezine yapacağı ziyarette açıklanacağı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Hukuk profesörü Ersan Şen, Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programında, İYİ Parti'den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında İYİ Parti ve Şen, sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılar, İYİ Parti'nin aday belirleme sürecini ve Şen'in adaylığını ironik bir dille eleştirdi. Meral Akşener'in Şen'i arayarak 'Bunda ciddi misiniz?' diye sorduğu ve Şen'in 'Ciddiyim' yanıtını verdiği, görüşmek istediği bilgisi de paylaşıldı.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' ve 'emanet' ile ilgili sözlerini eleştirdi. Bozdağ'ın, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekmişti. Önder, insanların kutlama şekillerine müdahale edilmesini eleştirerek, Bozdağ'ın bu düşünce yapısına güvenilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, iktidarın giderek zayıfladığını ve AKP'nin destek kaybettiğini ifade etti.
28 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Listede, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da yer alıyor. Erzincan birinci sıra adayı olarak Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül belirlendi. Aday listesi, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda adayı kapsıyor.
9 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi gereğince yapılan başvuruları inceledi ve AKP ve MHP tarafından aday gösterilen Tayyip Erdoğan ile CHP ve İYİ Parti tarafından aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylıklarını kabul etti. Her iki adayın başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmadığı ve adaylıklarının oybirliğiyle onaylandığı belirtildi.
26 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ve İYİ Parti liderlerinin yaptığı görüşmede ortak aday konusunda anlaşma sağlandığını ancak aday isminin henüz belirlenmediğini açıkladı. Zorlu, adayın 2 Mart'taki toplantıda belli olacağını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bu konuda tam yetki verildiğini belirtti. Bu açıklama, Kahramanmaraş depremleri sonrası iki parti arasında yaşanan 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından geldi.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davası nedeniyle HDP, seçimlere katılıp katılmayacağına karar verecek. Parti, kapatılma ihtimaline karşı seçimlere katılmama kararı aldı ve adaylarını Yeşil Sol Parti listesinden yarışa sokacak. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da sosyal medyada Yeşil Sol Parti amblemini paylaşarak bu yöndeki sinyalleri verdi. Yeşil Sol Parti, özellikle çevre sorunlarına yönelik politikalarıyla tanınan bir parti.
14 Mart 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa ettikten sonra partiyi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal'ın AKP'ye geçiş yapabileceğine dair iddialarda bulundu. Ancak Aslı Baykal, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, babası Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık konusunun gündeme gelmediğini iletti. Odatv'ye konuşan Baykal, milletvekili adaylığı için AK Parti dahil birçok seçeneğin mümkün olduğunu ve Zafer Partisi'ne de girebileceğini söyledi.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim