Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Türkiye'de kanto dansını tanıtan ve bu alanda öncü isimlerden biri olan Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sanatçının ölümüne ilişkin üzüntüsünü dile getirdi ve başsağlığı mesajı yayınladı. Damcıoğlu, tiyatro ve müzik alanında uzun yıllar boyunca aktif olarak sanat hayatına katkıda bulunmuş ve kanto türünü Türkiye'de popüler hale getirmiştir.
6 Haziran 2023

Türk sinemasının önemli isimlerinden Fatma Girik, vefatının birinci yılında anılmaktadır. 1942 İstanbul doğumlu olan Girik, 14 yaşında sinemaya adım atmış ve kısa sürede başrol oyuncusu olmuştur. 'Erkek Fatma' lakabıyla tanınan Girik, Anadolu kadınının güçlü karakterini perdeye yansıtmış ve 1965'te Altın Portakal ödülünü kazanmıştır. Ayrıca siyasete de atılan Girik, Şişli Belediye Başkanlığı yapmış ve 200'e yakın filmde rol almıştır. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 24 Ocak 2022'de hayatını kaybeden Girik, Bodrum'a defnedilmiştir.
24 Ocak 2023

Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi'nde 'Bedir' karakteriyle tanınan ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Levent Güner, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner aynı zamanda şarkıcılık yapmakta ve 'Eski Bir Sevda' adında bir albüme sahipti. Oyuncu, Mem û Zîn, Böcek, Aylaklar, Dudaktan Kalbe gibi birçok dizi ve tiyatro oyununda rol almıştır.
26 Ocak 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve PEN Türkiye üyesi Hikmet Altınkaynak, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve PEN Türkiye, Altınkaynak için başsağlığı mesajları yayımladı. Gazetecilik ve edebiyat alanlarında uzun yıllar hizmet veren Altınkaynak, çeşitli gazetelerde yazıları yayımlanmış ve birçok derginin yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.
17 Şubat 2023

Ünlü şarkıcı ve besteci Baha Boduroğlu, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. Boduroğlu, Güzin Sokullu ile birlikte kurdukları 'Güzin ile Baha' grubu ve 'Disco Fasıl'lar ile tanınmaktaydı. Ayrıca 'Ateş Böceğim' şarkısının da bestecisiydi. Boduroğlu, gençlik yıllarında tiyatro ile başladığı sanat hayatını müzikle sürdürmüştü.
20 Temmuz 2023

Okan Bayülgen, 1989 ile 1994 yılları arasında Devlet Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra televizyon kariyerine yönelmişti. 1994 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılan Bayülgen, 30 yıl sonra tekrar bu kuruma döndü. Ankara'da aylar süren provaların ardından, Bayülgen'in yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı 'Drakula' oyunu, 16 Mayıs'ta İstanbul AKM'de sahnelenecek. Oyun, korku edebiyatı üzerine derin temaları işliyor ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla birlikte gerçekleştiriliyor.
5 Mayıs 2024

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden olan caz sanatçısı İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Bora Gencer, babasının evde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırıldığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. İlham Gencer'in cenazesi, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Gencer, Türkiye'de caz müziğinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmuş ve 100. yaş gününü 2022'de kutlamıştı.
25 Mayıs 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü, A Milli Takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akgün Kaçmaz'ın vefat haberini duyurdu. Kaçmaz, milli takım düzeyinde altı kez forma giymiş ve kulüp kariyerinde 10 sezon Fenerbahçe'de oynamıştır. Ayrıca Hacettepe, Karagümrük, Schwaben Augsburg ve Bandırmaspor takımlarında da futbol oynamıştır. Cenaze töreni yarın Marmaris'te düzenlenecek.
12 Kasım 2023

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

2007 yılında vefat eden oyuncu Savaş Dinçel anısına düzenlenen 14'üncü Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, Baba Sahne'de gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. En iyi kadın oyuncu ödülünü 'Bernarda' oyunundaki performansıyla Özge Arslan, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'Çemberin Anası' oyunundaki performansıyla Tolga İskit aldı. Törende ayrıca en iyi oyun yazarı ve en iyi oyun yönetmeni ödülleri de sahiplerini buldu.
2 Nisan 2023

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Baba Ertaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaretinde, devlete olan inancını kaybettiğini ve devletin kızına 25 gün bakamadığını ifade etti. Öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve bu durumu birçok kez dile getirdiklerini belirtti. Kazanın ardından öğrenciler tarafından protesto düzenlendi.
26 Ekim 2023
İşaretlediklerim