California merkezli çip üreticisi Nvidia, 2,056 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Suudi Arabistan'ın petrol devi Saudi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli üçüncü şirketi haline geldi. Nvidia'nın hisseleri yıl başından bu yana yüzde 66 artış gösterdi. Şirket, yapay zeka çiplerine olan artan talep sayesinde piyasa değerini son bir yılda önemli ölçüde artırdı. Bu gelişme, Nvidia'nın Amazon ve Alphabet'i de geride bıraktığı bir dönemde gerçekleşti.
2 Mart 2024

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia, 2025 mali yılının ilk çeyreği olarak kabul ettiği 28 Nisan’da sona eren üç aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir yıllık yüzde 262 artışla 26 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. Nvidia’nın net karı da aynı dönemde yıllık yüzde 628 artarak 14,9 milyar dolara yükseldi. Gelirini bir önceki çeyreğe göre de yüzde 18 artıran Nvidia, finansal performansında önemli bir başarı elde etti.
23 Mayıs 2024

Apple'ın 2026'da piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İki kaynağa göre, Apple Asya'daki tedarikçilerle parça üretimi için iletişime geçti. Katlanabilir iPhone'un tasarımının Samsung Galaxy Z Flip'e benzeyeceği belirtiliyor. Ancak, Apple'ın projeyi iptal etme olasılığı da bulunuyor.
24 Temmuz 2024

Türkiye'nin en çok tercih edilen SUV modellerinden Dacia Duster, 400 milyon avro yatırımla yerli üretime geçti. 2023'te 24 bin adet, 2024'ün ilk yarısında ise 11 bin 633 adet satan Duster, artık Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretiliyor. Renault'un 'Uluslararası Oyun Planı 2027' kapsamında Türkiye'de üreteceği ilk model olan Renault Duster, Türkiye'deki hayatına Renault markasıyla devam edecek.
22 Temmuz 2024

SpaceX tarafından fırlatılan üç Starship prototipinin düşen parçaları, eBay ve Etsy gibi online platformlarda binlerce dolara satılıyor. İlk iki deneme patlamayla sonuçlanırken, üçüncü deneme başarılı oldu ancak prototip Hint Okyanusu'na düştü. Bu parçalar, özellikle seramik ısı kalkanı parçaları, benzersiz hediyelik eşyalar olarak değerlendirilerek yüksek fiyatlara satışa sunuluyor. Satışa sunulan parçalar arasında 3 bin 395 dolara satılan bir parça da bulunuyor.
27 Mart 2024

Avrupa'da yenilenebilir enerji kaynaklarının artması ve elektrik fiyatlarının düşmesi nedeniyle, Fransa ve İspanya'da bazı nükleer santrallerin üretimi durduruldu veya azaltıldı. Yenilenebilir enerji teşvikleri, nükleer enerji sektörü için zorluklar yaratıyor. Electricite de France SA gibi şirketler, düşük fiyatlar nedeniyle üretimi azaltmak zorunda kalıyor. İspanya'da elektrik fiyatları 2013'ten bu yana en düşük seviyeye düştü ve Asco I ve Asco 2 reaktörleri üretimi azalttı.
9 Nisan 2024

Uber Eats, Japonya'da Mitsubishi Electric ve Cartken firmalarıyla iş birliği yaparak, yemek siparişlerini robotlar aracılığıyla teslim etmeye başladı. Bu hizmet ilk olarak Tokyo'nun belirli bir bölgesinde sunulacak. Cartken, daha önce ABD'de benzer bir hizmeti sunmuştu ve bu, şirketin ABD dışındaki ilk operasyonu olacak. Robotlar, saatte 5.3 km hızla hareket edebilen ve özel sensörlerle donatılmış Model C adında bir model kullanıyor.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim