Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Gökhan Sığın, beyaz eşya tamir ücretlerinin artmasının yeni ürün satışlarını arttırdığını belirtti. Son bir yılda tamir fiyatları dolar bazında yüzde 30, TL bazında ise yüzde 110 arttı. Bu durum, tüketicilerin bozulan ürünler yerine yenisini almayı tercih etmesine yol açıyor. Ayrıca, beyaz eşya yetkili servis şikayetlerinde bu yılın ilk altı ayında yüzde 322'lik bir artış yaşandı.
31 Temmuz 2023

Kim Kardashian, Sotheby's müzayede evinde düzenlenen 'Royal & Noble' müzayedesinde, Prenses Diana'nın geçmişte taktığı ve Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah tarafından hediye edilen 'Attallah Haçı' kolyesini 163 bin 800 Avro'ya satın aldı. Kolye, Diana tarafından son olarak Ekim 1987'de bir yardım galasında takılmış ve müzayede öncesi tahminlerin iki katından fazla bir fiyata satılmıştır. Sotheby’s London mücevherat başkanı Kristian Spofforth, Diana'nın mücevherlerinin piyasaya nadiren çıktığını ve bu parçanın yeni bir sahibe geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
19 Ocak 2023

Amerikan müzik şirketi Sony Music, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın şarkılarından oluşan kataloğun yarısını yaklaşık 600 milyon dolara satın aldı. Bu anlaşmanın, bir solo sanatçı için şu ana kadar yapılmış en büyük anlaşma olduğu belirtiliyor. Kataloğun değerinin toplamda 1,2 milyar doları aştığı tahmin ediliyor. Anlaşma, Jackson'ın sahibi olduğu Mijac şirketi aracılığıyla Ray Charles, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi diğer ünlü sanatçıların bazı şarkılarını da kapsıyor.
11 Şubat 2024

Hollywood yıldızı Brad Pitt, 1994 yılında satın aldığı ve eski eşi Angelina Jolie ile birlikte yaşadığı Los Angeles'taki evini 40 milyon dolara sattı. Yaklaşık 2 dönümlük arazi üzerinde bulunan ve çeşitli eklemelerle genişletilen bu evde çiftin çocukları da büyümüştü. Pitt, evi ilk olarak meslektaşı Cassandra Peterson'dan 1.7 milyon dolara satın almış ve zamanla bitişik arsaları da ekleyerek mülkünü genişletmişti.
30 Mart 2023

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, Sotheby’s müzayede evinde 1,9 milyon dolara satıldı. Bu, şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu. Müzayede evi, eserin 400 ila 600 bin dolara alıcı bulmasını bekliyordu, ancak açık artırma sadece 10 dakika sürdü. Bu satış, Harry Potter serisinin dünya genelindeki popülaritesini ve koleksiyon değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
27 Haziran 2024

Uzun süre kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'in 'Miss Leiser' portresi, Viyana yakınlarında bir villada bulunduktan sonra Im Kinsky müzayede evinde 32 milyon dolara satıldı. Eserin değeri 30 ile 50 milyon avro arasında tahmin edilmişti. İkinci Dünya Savaşı sırasında eserin kaybolduğu ve Lieser ailesinin zulme uğradığı bilgileri verildi. Müzayede evi, Lieser ailesinin yasal varisleriyle 2023'te adil bir çözüm üzerinde anlaşmaya vardığını açıkladı.
29 Nisan 2024

Britanyalı ünlü şarkıcı David Bowie'nin kapsamlı arşivi, Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi (V&A) tarafından satın alındı. Arşiv, Bowie'nin el yazısıyla yazılmış defterlerini, mektuplarını, kostümlerini, enstrümanlarını, ödüllerini ve daha önce görülmemiş materyallerini içeriyor. Arşivin 2025 yılında açılacak olan 'The David Bowie Center for the Study of Performing Arts in Stratford' adlı merkezde sergilenmesi bekleniyor. Satış bedeli açıklanmamakla birlikte, müze tarafından yapılan bağışlarla finanse edildiği belirtildi.
23 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı ve Baş'ın giydiği kazağın fiyatına atıfta bulunan mavi kazak talebine yanıt verdi. Demirtaş, Baş'ın giydiği kazağın fiyatının 1500 TL olduğunu belirterek, sosyalistlerin durumuna dikkat çekmiş ve mavi kazak istemişti. Baş ise, Demirtaş'a açık mavi kazak alacağını ve buluştuklarında vereceğini söyledi.
3 Şubat 2023

Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023

Hard rock ve heavy metal türünün öncülerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, 25 Haziran'da İstanbul'da Küçükçiftlik Park'ta üçüncü kez konser verecek. Grup, dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışına sahip ve 'Smoke On The Water', 'Highway Star' gibi şarkılarla tanınıyor. Konser biletleri 20 Şubat'ta satışa çıkacak. Deep Purple, 50 yılı aşkın sürede 22 stüdyo albümü yayımladı ve 'Dünyanın En Etkili Grupları' arasında 5'inci sırada yer aldı.
18 Şubat 2024

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 'Femme a la Montre' adlı eseri, Sotheby's müzayede evinde 139 milyon dolara satılarak açık artırmada satılan en pahalı ikinci sanat eseri oldu. Bu tablo, Picasso'nun sevgilisi ve birçok eserine konu olan Fransız model Marie-Therese Walter'ı betimliyor. Walter, Picasso ile Paris'te 17 yaşındayken tanışmış ve Picasso'nun evli olduğu bir dönemde gizli bir ilişki yaşamışlardı. Picasso, 20'nci yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor ve Kübizm akımına ilham vermiştir.
9 Kasım 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, mavi tik uygulaması artık ücretli oldu. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar mavi tiklerini kaybetti. Bu durumdan Beyonce, Cristiano Ronaldo, Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de etkilendi. Ancak Musk, William Shatner, Stephen King ve LeBron James gibi üç ünlü ismin mavi tik ücretini kendisi karşılayarak onların doğrulanmış durumlarını korudu.
21 Nisan 2023

Ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in Paris, Saint-Thomas s'Aquin bölgesinde Seine nehrine bakan ve 17'nci yüzyıldan kalma bir binada yer alan dairesi, liste fiyatının iki katından biraz fazla, 10,8 milyon dolara satıldı. Lagerfeld, ölümünden önce on yıl boyunca bu dairede yaşamış ve mekanı fütüristik bir tarzda yeniden tasarlamıştır. Dairenin dekorasyonunda kullanılan sanat eserleri ve mobilyalar Sotheby's tarafından açık artırmada satıldı. Satışla ilgili detaylar noter tarafından duyuruldu ancak alıcının kimliği açıklanmadı.
30 Mart 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

Uzun süredir kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'in 'Miss Leiser'ın portresi' adlı eseri, Viyana yakınlarında bir villada bulunduktan sonra Im Kinsky müzayede evinde 32 milyon dolara satıldı. Eserin değeri 30 ile 50 milyon avro arasında tahmin edilmişti. İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybolan tablo, Lieser ailesinin Nazi zulmü sırasında yaşadıkları trajedilerle bağlantılı. Müzayede evi, Lieser ailesinin yasal varisleriyle 2023'te adil bir çözüm üzerinde anlaşmaya vardığını ve tarafların tüm taleplerinin karşılandığını belirtti.
29 Nisan 2024

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, daha önce 50 milyon adede kadar Amazon hissesi satabileceğini duyurmuştu. 7-8 Şubat tarihlerinde toplamda 2 milyar dolar değerinde 11 milyon 997 bin 698 adet hisse satışı gerçekleştirdi. Bir hafta sonra 12 milyon adet daha hisse satarak, son olarak 2,4 milyar dolar değerinde 14 milyon adet hisse daha sattı ve toplamda yaklaşık 8,5 milyar dolar kazanç elde etti. Bezos, bu satışların ardından Amazon hisse satışlarını durdurduğunu açıkladı.
21 Şubat 2024

Antalya'da 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları, Döşemealtı ilçesinde tarlalara serilen yüzlerce el dokuması halı ve kilimin renklerinin daha kısa sürede daha fazla pastelleşmesini sağlıyor. Bitkilerden elde edilen kök boyası kullanılarak orijinal tezgahlarda üretilen el halıları, ekinlerin biçilmesinin ardından tarlalara seriliyor. Halılar daha sonra güneş altında mikroplarından arınması ve renginin pastele dönüşmesi için tarlalara seriliyor. Bu durum, fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor.
20 Temmuz 2023

Fransa'nın başkenti Paris'teki Drouot Müzayede Evi, 150 milyon yıllık 'camptosaurus' cinsi dinozor iskeletini 20 Ekim'de açık artırmayla satışa sunacak. 'Barry' ismi verilen dinozorun iskeletinin fiyatının 1,2 milyon avroya kadar çıkabileceği belirtildi. ABD'nin Wyoming eyaletinde 2000'li yıllarda keşfedilen dinozor iskeletinin kafatasının yüzde 90'ı, dişleriyle birlikte bugüne kadar çok iyi muhafaza edildi.
26 Eylül 2023
İşaretlediklerim